Het verhaal achter deze molen is zeer bijzonder. De molen heeft eerst in Amsterdam gestaan. De molen is opgekocht door Jacob Waldenmeier die een vervanger zocht voor zijn afgebrande molen. Na een strijd met de gebroeders Janzen hebben deze laatste de molen De Kraai opgekocht en weer doorverkocht naar Westbroek in Utrecht. Het bijzondere is dat deze molen nog steeds te zien is !! Sinds 1880 is de molen in gebruik als korenmolen in Westbroek en wordt gebruikt voor het malen van graan.

Op de biologische boerderij De Bonte Parels houden ze 55 koeien voor de melkproductie, en sinds 2015 zijn ze eveneens gestart met het verkopen van rundvlees afkomstig van hun eigen melkkoeien en van de door hen zelf afgemeste ossen (gecastreerde stierkalveren).

Op de boerderij gebeurt van alles. Naast de verzorging van de dieren, worden er er regelmatig kalfjes geboren. Tweemaal per dag melken ze de koeien. Ze houden zich bezig met natuurbeheer en ontvangen regelmatig allerlei groepen voor activiteiten.

De Bonte Parels is sinds april 2018  een gecertificeerd biologisch melkveebedrijf. Iedere eerste zaterdag van de maand houden ze  Boerenzaterdag. Op die dag zijn ze geopend voor publiek en geven er een rondleiding over het bedrijf. De overige zaterdagen zijn ze ook geopend, en dan mag je zelf op het bedrijf rondkijken.

Je kunt hen ook op facebook  vinden en volgen!

We kijken uit naar uw bezoek op de boerderij en bij het lezen op hun website over onze boerenbelevenissen. Wie weet tot ziens!

Welkom op de website van IJsboerderij ’t Nedereind.

Vanaf 2008 maakt de familie van Zijtveld op ambachtelijke wijze boerenijs.
De melk die zij voor het roomijs gebruiken kopen zij bij een plaatselijke agrariër. De grondstoffen zijn zonder kleur- en smaakstoffen.

In totaal hebben wij zo’n 15 smaken. Behalve schepijs verkopen zij ook diepgevroren ijs in halve en hele liters. Het ijs is glutenvrij en voor mensen met koemelk-allergie hebben wij sorbetijs.