Bij Landwinkel De Hooierij kan je terecht voor groente van eigen land, fruit, zuivel, vers vlees van eigen erf, lekkere sapjes, jam, kaas en nog veel meer! Zij zijn jaarrond open, m.u.v. twee weken in augustus.

Op het Landgoed Vollenhoven vind je de moestuin. Vanaf half mei is men weer druk in de weer met de moestuinpakketten. Een half jaar lang kunt u elke week genieten van het seizoen!  Groenten, vruchten, kruiden, inmaak: het pakket bevat een variëteit aan bekende en minder bekende producten uit de moestuin. Alles krakend vers, zeer gevarieerd, milieuvriendelijk en duurzaam geteeld zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen!

Voor slechts € 4,50 per persoon  per week kunt u een abonnement nemen en genieten van wat de moestuin en het landgoed te bieden hebben. Wekelijks zult u naast gangbare groenten als sla en boontjes, ook minder bekende gewassen, zgn. vergeten groente, aantreffen zoals raapsteel, snijbiet en aardpeer. Ook andere landgoedproducten zoals appelsap en vlierbloesemsiroop kunt u verwachten. Via de email ontvangt u regelmatig een bijbehorend recept en een update over het reilen en zeilen in de tuin. En… één keer per maand kunt u in de moestuin zélf komen oogsten.

Een mooie bijkomstigheid is dat dankzij uw hulp, deze historische moestuin kan blijven bestaan.

Naast groente kunt u er ook terecht voor een stukje vlees of kaas. Jersey rundvlees en Remeker kaas. Het vlees van de jersey koe is net even anders dan van het Hollands rund. Het vlees is gemarmerd en heeft een uitgesproken smaak. Daarnaast is het vlees van de dieren bijzonder omdat men ze zo veel mogelijk buiten houdt en de dieren dus veel bewegen. Het vlees is hierdoor dieprood van kleur en heeft een geconcentreerde smaak. De Jersey koe produceert daarnaast melk dat van hoogwaardige kwaliteit is. Hier wordt kaas de kaas van gemaakt die eveneens te koop wordt aangeboden.

De Biltse Boer, een ijsboerderij onder de rook van Utrecht, gelegen tussen De Bilt, Zeist en de Uithof. Daar maken ze ambachtelijk ijs met eerlijke ingrediënten. Van de melk van hun eigen koeien maken ze o.a. roomijs. Ze gebruiken er alleen vers fruit, echte noten en de lekkerste Belgische chocolade van Callebaut. Geen toegevoegde geur- en smaakstoffen dus. En dat proef je terug.

Maar ze zijn meer dan alleen een ijsboerderij. De Biltse Boer is ook een plek waar je terecht kunt voor een kop thee of koffie van Peeze.

Het verhaal achter deze molen is zeer bijzonder. De molen heeft eerst in Amsterdam gestaan. De molen is opgekocht door Jacob Waldenmeier die een vervanger zocht voor zijn afgebrande molen. Na een strijd met de gebroeders Janzen hebben deze laatste de molen De Kraai opgekocht en weer doorverkocht naar Westbroek in Utrecht. Het bijzondere is dat deze molen nog steeds te zien is !! Sinds 1880 is de molen in gebruik als korenmolen in Westbroek en wordt gebruikt voor het malen van graan.

Bij imkerij Mellinde is het bijenhouden gestart als hobby. In het voorjaar van 1976 kreeg Achtienhoven, voormalig gemeente Maartensdijk er een imkerij bij. Inmiddels is het uitgebreid tot een imkerij met museum (40m²) inclusief educatieve ruimte. Imkerij Mellinde telt zo’n 40 bijenvolken. Deze staan verspreid over verschillende locaties.

Bij imkerij Mellinde kunt u terecht voor de best beoordeelde streekhoning, zonder enige toevoegingen. Naast de verschillende soorten honing zijn er ook andere bijenproducten verkrijgbaar. Onder andere honingwijn, honingkoek, propolis, stuifmeelpollen, boenwas en kaarsen. Regelmatig zijn we op evenementen aanwezig, houd u daarom onze agenda in de gaten. Naast de verkoop is het mogelijk om alles te weten te komen over het ‘bijenleven’ in het museum.

Komt u gerust eens langs!

Welkom bij BonbonMargo. Je kunt hier het assortiment bekijken, bonbons bestellen en informatie krijgen over de andere mogelijkheden. Alle producten zijn biologisch en handgemaakt door Margo Boogaard. De chocolade is naast biologisch ook fair trade gecertificeerd.

Bij BonbonMargo kunt u kiezen uit een gevarieerd en wisselend assortiment voor thuis of om direct te proeven bij een kop verse muntthee of zelfgemaakte limonade. U vindt BonbonMargo op de Dorpsstraat 42 in De Bilt.

Uiteraard kun je op bestelling ook specifieke wensen kenbaar maken. Aarzel niet om contact op te nemen.

“Imkerij de Bonte Bij” is een kleinschalige imkerij in Bilthoven, gecombineerd met de kwekerij “Planten voor bijen“.

Op de imkerij zijn momenteel 8 bijenvolken, verdeeld over 2 locaties.

“Imkerij de Bonte Bij” heeft geen vaste openingstijden. Bij de Agenda vindt u data waarop wij bij een markt aanwezig zijn.  Wanneer u langs wil komen neem dan even Contact op.

Op de biologische boerderij De Bonte Parels houden ze 55 koeien voor de melkproductie, en sinds 2015 zijn ze eveneens gestart met het verkopen van rundvlees afkomstig van hun eigen melkkoeien en van de door hen zelf afgemeste ossen (gecastreerde stierkalveren).

Op de boerderij gebeurt van alles. Naast de verzorging van de dieren, worden er er regelmatig kalfjes geboren. Tweemaal per dag melken ze de koeien. Ze houden zich bezig met natuurbeheer en ontvangen regelmatig allerlei groepen voor activiteiten.

De Bonte Parels is sinds april 2018  een gecertificeerd biologisch melkveebedrijf. Iedere eerste zaterdag van de maand houden ze  Boerenzaterdag. Op die dag zijn ze geopend voor publiek en geven er een rondleiding over het bedrijf. De overige zaterdagen zijn ze ook geopend, en dan mag je zelf op het bedrijf rondkijken.

Je kunt hen ook op facebook  vinden en volgen!

We kijken uit naar uw bezoek op de boerderij en bij het lezen op hun website over onze boerenbelevenissen. Wie weet tot ziens!

In de bossen van landgoed Eyckenstein op de grens van Maartensdijk en Bilthoven ligt boerderij Eyckenstein. Aan de boerderij is een landgoedwinkel verbonden waar Jersey rundvlees kunt kopen. Naast rundvlees verkoopt men er ook hun eigen volkoren meel en bloem. Collegaboeren en producenten bieden bij de boerderij Eyckenstein in de landgoedwinkel een mooi aanbod van overige producten.

Welkom op de website van IJsboerderij ’t Nedereind.

Vanaf 2008 maakt de familie van Zijtveld op ambachtelijke wijze boerenijs.
De melk die zij voor het roomijs gebruiken kopen zij bij een plaatselijke agrariër. De grondstoffen zijn zonder kleur- en smaakstoffen.

In totaal hebben wij zo’n 15 smaken. Behalve schepijs verkopen zij ook diepgevroren ijs in halve en hele liters. Het ijs is glutenvrij en voor mensen met koemelk-allergie hebben wij sorbetijs.