Twee jaar geleden gestart met een grote moestuin die elk jaar een beetje groter wordt. Vaak komt er zo’n grote hoeveelheid eten uit de tuin! Daarom vindt men het een leuk idee om dit met meer mensen te delen. Ook vind Henriëtte het leuk om van al deze fruitsoorten verschillende jam en confitures te maken. Ze maakt ook van diverse eetbare bloemen en struiken heerlijke sappen, gelei en jam. Iedereen is welkom bij haar kraam!

In deze boerderijwinkel verkopen ze Hereford rundvlees van hun eigen runderen. Ook kunt u hier terecht voor kippenvlees, eieren, honing en jam, sap en siroop van bio fruit.

De cooöperatie, ofwel de samenwerking kan uniek worden genoemd. Deze is namelijk uit chemie tussen een melkveehouder en een kok ontstaan. Ondernemers uit verschillende hoeken van de economie die elkaar vonden als leverancier en afnemer. De melkveehouder als creatieve agrarische ondernemer, die zijn rundvlees verkocht aan de kok die als horeca ondernemer openstond voor eerlijke en lokale producten.
Vanuit de chemie ontstonden er al snel gedeelde ideeën en ambities over ‘van gras tot glas’ en ‘farm to table’. Deze zijn uiteindelijke vertaald in een gezamenlijke filosofie in de vorm van een zuivelcooöperatie, afgekort ZUCO, in de vorm van de kleinste zuivelfabriek van Nederland.
In deze cooöperatie zijn de volgende ingrediënten aanwezig: ondernemersvlijt, vaardigheden in productie en aanvoer van zuivel en ijsbewerking, vaardigheden in communicatie, marketing, commerciële administratie én kennis & vaardigheden in zowel horeca als de agrarische sector.
Met deze ingredieënten wil ZUCO een kwalitatief goed product met een uniek verhaal via de horeca & retail bij de consument brengen met de horeca en retailondernemers beschouwd als onmisbare ambassadeurs.

Aan de rand van de Friese Wouden In Friesland ligt in Wâlterswâld  (Wouterswoude) de melkveehouderij van de familie de Vries. Op het bedrijf wordt al generaties lang melkvee gehouden. Hun motto is: Proef de natuur, proef de Friese
Wouden!
Vanaf 1 maart 2014 is er op het bedrijf een automatische melktap voor het zelf tappen van verse melk. De melktap bevindt zich in een huisje naast de oprit van onze melkveehouderij. Naast het zelf tappen van verse melk, kunt u bij ons ook terecht voor leuke cadeaupakketten, eieren, meel, seizoensgroente van de groentetuin en hebben zij een rustpunt.

Gelegen aan de Dokkumer Ee in het plaatsje Sijbrandahuis staat de geitenboerderij van Melle en Tineke de Vries. Een echt familiebedrijf. Geiten geven een specifiekere, iets sterkere smaak aan de melk wat door liefhebbers zeer gewaardeerd wordt. Hooidammer, een ecologische kwaliteitskaasmaker in Heerenveen, maakt van ohun melk Hooidammer geitenkaas. Deze geitenkaas verkopen zij aan huis.

De Friese Marktslager is het adres voor vers biologisch vlees en vleeswaren.
Al vele jaren een vertrouwd gezicht op diverse markten in Friesland.