John en Laura Schrijver uit Lemelerveld runnen een biologisch kippenbedrijf waar elke dag verse biologische eitjes worden geproduceerd. Op hun bedrijf is plaats voor 12.000 Biologische leghennen die alle dagen lekker naar buiten mogen. De 5 hectare grond waar alles gebeurd is zo ingericht dat de kippen de hele dag vertier hebben. Er staan veel bomen in allerlei soorten. Zo probeert de familie Schrijver ook de biodiversiteit hoog te houden.

Zij vinden het een hele creatieve uitdaging om de grote kippenweide zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo maken zij b.v van al het snoeihout weer takkenrillen waar van alles in huisvest. Maar ook dient als schuilplek voor de kippen. De fruitbomen in de uitloop dienen als extraatje dus al het fruit wat er van af komt is een lekkernij voor de kippen.

In de stal hebben hun kippen veel ruimte tot hun beschikking waar alle dagen biologisch voer en vers drinkwater in overvloed is. Daarnaast kunnen de dames ook scharrelen in de overdekten wintergarden die een vloer heeft van vers stro en luzerne en ook drinkwater. Daar is het altijd droog maar wel lekker fris De graantap is daar aanwezig en ook genoeg pikblokken voor hun natuurlijke behoeften. Kortom een goede situatie voor een beste kip met een prachtig ei.

Eieren

Verkoop van (verse) kruiden rechtstreeks bij de kweker. Ook zijn (eetbare) bloemen en frambozen te koop.

Reguliere openingstijden
Donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.
Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Omdat planten niet het hele jaar groeien hebben we tijdens de winter een winterstop, er vindt dan geen verkoop van planten plaats. Voor informatie en advies zijn wij uiteraard wel het hele jaar bereikbaar. Ook de tuinonderhoudsservice is wel het hele jaar beschikbaar. In de winter zijn wij het beste bereikbaar via e-mail.

De planten worden ook verkocht door dochter Nicole, u kunt haar op markten in de regio tegenkomen. https://www.facebook.com/bloemenmeisjenicole

Biologische winkel met allerlei biologisch geteelde groenten en fruit.  Ook kun je hier gezuiverd water tappen. Tevens verkoop van voedingssupplementen.

Via de webshop kunt u 24/7 uw producten bestellen.

Natuurcamping de Rietkraag verkoopt boerenijs van ijsboerderij Oans te Holten. De camping is  geopend van 27 maart t/m 28 september.