John en Laura Schrijver uit Lemelerveld runnen een biologisch kippenbedrijf waar elke dag verse biologische eitjes worden geproduceerd. Op hun bedrijf is plaats voor 12.000 Biologische leghennen die alle dagen lekker naar buiten mogen. De 5 hectare grond waar alles gebeurd is zo ingericht dat de kippen de hele dag vertier hebben. Er staan veel bomen in allerlei soorten. Zo probeert de familie Schrijver ook de biodiversiteit hoog te houden.

Zij vinden het een hele creatieve uitdaging om de grote kippenweide zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo maken zij b.v van al het snoeihout weer takkenrillen waar van alles in huisvest. Maar ook dient als schuilplek voor de kippen. De fruitbomen in de uitloop dienen als extraatje dus al het fruit wat er van af komt is een lekkernij voor de kippen.

In de stal hebben hun kippen veel ruimte tot hun beschikking waar alle dagen biologisch voer en vers drinkwater in overvloed is. Daarnaast kunnen de dames ook scharrelen in de overdekten wintergarden die een vloer heeft van vers stro en luzerne en ook drinkwater. Daar is het altijd droog maar wel lekker fris De graantap is daar aanwezig en ook genoeg pikblokken voor hun natuurlijke behoeften. Kortom een goede situatie voor een beste kip met een prachtig ei.

Vrije-uitloop eieren

Groente, kruiden en vruchten wordt 3x per week vers geoogst en in de verkoopkraam aangeboden. Vrijwilligers doen er alles aan om steeds een gevarieerd aanbod te hebben. Alles is biologisch. Er worden ook eieren en honing verkocht.

Bakkerij van der Most. Een brood- & banketbakkerij waar 99% van het assortiment op ambachtelijke wijze en met passie wordt vervaardigd.

Het assortiment loopt uiteen van brood en banket tot aan chocolade en het verzorgen van lunches. Daarnaast is dit de (enige) bakker van het streekproduct uit het Vechtdal: de Dalfser Mop.

Ook is er gelegenheid tot het drinken van een kopje koffie of thee.

Bakkerij van der Most. Een brood- & banketbakkerij waar 99% van het assortiment op ambachtelijke wijze en met passie wordt vervaardigd.

Het  assortiment loopt uiteen van brood en banket tot aan chocolade en het verzorgen van lunches. Daarnaast is dit de (enige) bakker van het streekproduct uit het Vechtdal: de Dalfser Mop.

Ook is er gelegenheid tot het drinken van een kopje koffie of thee.

Op de boerderij is een boerderijwinkel met producten van de boerderij en bijproducten. Het gaat om groenten en vlees van eigen bedrijf.

“De winkel van John van Broekhuizen is niet alleen een ambachtelijke slagerij, maar sinds enkele jaren ook een winkel in streekproducten. Bewust is er gekozen voor een winkel met de uitstraling van een ouderwetse plattelandswinkel. U komt binnen in hun afdeling met streekproducten, zoals: boerenkaas, wijn, honing, jam, meelproducten van de molen waaronder broodmixen en cakemeel”

Vanaf medio september rijke gevulde kraam met pompoenen en sierfruit.

Asperge- en fruittuinderij Van der Kolk. Streekproducten en fruit van eigen tuinderij. Ook kunt u in de boerderijwinkel een leuk pakket laten samenstellen.

Seizoensgroentes uit eigen tuin. Maar ook honing jam en vlierbessensiroop. Staat het niet in de kraam ? Bel gerust even aan.