In het fruitkraampje worden appels en peren verkocht. Daarnaast ook bepaalde maanden per jaar andere producten zoals walnoten en zelfgemaakte jam.

Bij de bloemenwagen van Ruysch Bloemen kun je terecht voor kleine en grote boeketten met onbespoten, turfvrije, natuurlijk geteelde bloemen uit de volle grond. Wil je een boeket beestellen, zoek je bloemen voor een gelegenheid of wil je een keer zelf plukken? Dat kan ook! Kijk daarvoor op de website.

Diverse producten uit eigen tuin, biologisch.

Op dit moment (29/10/2020) heeft Kaat: bietjes uit de tuin, walnoten, allerlei pompoenen, zelfgemaakte biologische: jam, appel/peer gelei en appel/peer stroop, nog een laatste pot paardenbloem jam

Bij Gert-Jan Oskam aan de Werkhovenseweg nr 15, te Werkhoven staat voor aan de weg een kraam met fruit, aardappelen en eieren. Alle dagen van de week wordt deze kraam weer bijgevuld. Je kunt ook op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur terecht bij de kweker aan huis voor o.a. vruchtensappen.

Bij Valerie’s boerderij shop! aan de Leemkolkweg 8a te Werkhoven kunt u terecht voor walnoten, eieren en  seizoen’s fruit. Op aanvraag is er ook melk te verkrijgen. Er komt een stalletje langs de weg waar u uw artikelen kunt kopen tegen een contante betaling

Bij Hoogenraad hebben zij een (h)eerlijk verhaal en dat proef je!
Je kunt bij hen terecht voor een pakket van 100% rundvlees. Puur, vertrouwd en met de hoogst mogelijke zorg voor dierenwelzijn.
Er is een keuze tussen vleespakketten van 5 kg en 10 kg. Zij vinden het belangrijk dat er geen vlees wordt verspild tijdens de verwerking bij de slager. Aangezien er niet van alle stukken vlees evenveel is in een rund, zal het pakket niet elke keer hetzelfde zijn. Alle pakketten bevatten daarom een gevarieerde selectie. Kijk eens op de website (www.eetvandeboer.nl/) voor verdere informatie.
Omdat zij duurzaam ondernemen en niets willen verspillen, hebben zij ook voor de huid een bestemming gevonden. Ze zijn gestart met een eigen label “Koecci & cowboys”. Onder dit label verkopen ze huiden en andere gave producten van vol nerfleder. Duurzaam, ambachtelijk en in Nederland gemaakt. Benieuwd? Kom eens kijken in de winkel of kijk op de website www.koecci.nl.

Terras aan Het Water bij de watertoren. Ook kunnen diverse ruimtes gehuurd worden voor vergaderingen en feestjes en worden er creatieve workshops gegeven.

Boerderij Rijnveld is gelegen in Werkhoven aan de rivier de Kromme Rijn die van Wijk bij Duurstede naar de stad Utrecht meandert.

De Kromme Rijn heeft in de historie zijn klei mee gevoerd en afgezet in de Kromme Rijn streek. De rivierklei bodem is uitermate geschikt voor de teelt van smaakvolle consumptie aardappelen.

Klein Sonsbeek is een woonlocatie van Philadephia in Werkhoven. Hier wonen mensen met een verstandelijke beperking of moeilijk verstaanbaar gedrag.
Achter de boerderij is de kwekerij waar ruimte is voor bewoners om deel te nemen aan tuinactiviteiten en kweken ze verschillende gewassen

Voor het hek van de boerderij staat in de zomer een kraam. Ze verkopen dan producten die ze zelf hebben gemaakt of gekweekt zoals bijvoorbeeld appelmoes, haardhout, stoofpeertje en soms plantjes

Fruitteeltbedrijf Landrust ligt tussen Bunnik en Wijk bij Duurstede. De boomgaarden liggen aan de oevers van de Kromme Rijn, die door het gebied slingert. Doordat deze rivier vroeger vaak overstroomde is zeer vruchtbare grond ontstaan. Deze stroomruggrond is enorm geschikt voor het telen van kwaliteitsfruit.

Landrust is een gemengd bedrijf met fruitteelt en vleeskalveren. Ze telen op 30 ha peren, appels en pruimen, dit op een milieuvriendelijke manier. Landrust probeert een natuurlijk evenwicht in de boomgaarden te creëren. De aanwezige nuttige insecten (zoals lieveheersbeestjes, sluipwespen, oorwormen, roofmijten, etc.) stimuleren ze om schadelijke insecten uit de buurt te houden.

Appels, peren, groenten, citrusfruit, uien, jammen, likeuren, bakmixen, advocaat.