Fruitkwekerij Briggeman is in handen van Johan en Karin Briggeman. In 1986 namen zij het fruitteeltbedrijf aan de Lageweg van de ouders van Johan over. Het fruitbedrijf is terug te vinden aan de Tussenweg 2a te Vierpolders.

Op het bedrijf, dat drie hectare groot is, worden o.a. sierappeltjes geteeld voor de bloemenveiling Royal FloraHolland. Daarnaast teelt men er siersnijheesters. Op een ander stuk van het bedrijf gaat het om fruit dat wordt verkocht in hun seizoenswinkel.

In juli begint men met het oogsten van Opal pruimen, daarna gevolgd door de Victoria. Dagelijks oogst men de pruimen om de smaak optimaal te laten zijn. Men neemt daarmee wel een risicovol, omdat dit ten koste kan gaan van de bewaarbaarheid. De smaak moet echter top zijn en dan is risico nemen ondergeschikt.

Jaarlijks wordt er ongeveer 60.000 kg fruit verkocht wordt aan trouwe klanten. Sommige van hen komen al meer dan 40 jaar bij hen over de vloer. Dat de klanten trouw zijn, is vorig jaar gebleken. Toen in dat jaar de oogst voor het grootste gedeelte verhageld was, hebben onze klanten gewoon hun fruit gekocht. Dat is geweldig en geeft je energie om door te gaan met een zeer vriendelijk geprijsde winkeltje.

De Vogelhof in Vierpolders is een knusse tuin met tropische vogels, kippen en pauwen. Op de vele zitjes kun je genieten van zelfgebakken cake of koek met koffie, thee of een glaasje fris.
In het winkeltje kun je zelf geteelde groente en fruit kopen.

Bij De Vlierstee bent u altijd verzekerd van biologische kwaliteitsproducten voor een bijzonder scherpe prijs. U kunt bij hen terecht voor een ruim assortiment natuurlijke levensmiddelen; waaronder droogwaren, groenten, fruit, brood, gebak. Daarnaast heeft De Vlierstee een heel assortiment  schoonmaakartikelen en tuin- en plantverzorgingsproducten. De Vlierstee biedt eveneens diverse groente-, fruit- en versabonnementen aan. Hun natuurvoedings- en dieetwinkel is gevestigd in een oude boerderij in Vierpolders. Voor extra gemak kunt u gebruik maken van hun bezorgdienst.

AL MEER DAN 50 JAAR LIEFDE VOOR TOMATEN

Van der Voort produceert jaarrond de meest smakelijke trostomaten, dit doen ze vanuit twee locaties in Nederland: ‘s-Gravenzande en Vierpolders. Met een totale bedrijfsoppervlakte van 18 hectare. Niet leen is men bij Van der Voort bezig met het eindresultaat maar ook met het proces van tomaten telen. Dit proberen ze op een zo efficiënte en duurzame wijze te doen.

Al meer dan 50 jaar liefde voor tomaten. De slogan zegt het al, ‘het telen van tomaten zit in ons bloed en dit doen wij met veel liefde en passie’. Elke dag is hun team in de weer met alle facetten die daarbij horen. Zodat de klant een smakelijke tomaat krijgt.

Wij hebben een akkerbouwbedrijf wat zich specialiseert in de teelt van Tarwe, Aardappelen, Sjalotten, 1ste jaars Plantuien, Zaaiuien en Suikerbieten.
Consumptie aardappels, vast kokend of kruimig.
Lekkere frietaardappels voor de verse patat!!!

Bij Tabos Eco BV worden diverse soorten Biologische (tros)tomaten en (punt)paprika’s geteeld.

Hoe is het gekomen zoals we nu zijn?

In 2003 hebben wij als groentebedrijf meegedaan aan Kom in de kas. Tijdens die dag kon er geproefd worden van de producten die op dat moment geteeld werden en toen werd regelmatig de vraag gesteld: Kunnen wij deze producten ook bij U aan huis kopen?. JA! hebben wij gezegd. En zo is het begonnen met een klein tafeltje waar een doos courgettes en een doos komkommers op stond. En de klanten vroegen naar steeds meer artikelen. Zo zijn wij steeds verder gegroeid. In augustus 2004 hebben wij de andere schuur een beetje verbouwd om er een winkel in te maken om een iets breder assortiment aan te bieden. Dat liep zo goed dat we ons assortiment groter maakten, maar dat de winkel te klein werd. In december 2007 hebben we de winkel groter gemaakt en ook langzaamaan is het assortiment weer groter geworden tot zoals het nu is.
De producten die wij verkopen proberen wij zoveel mogelijk bij collega-tuinders in te kopen. Dus zo vers mogelijk, maar ook wij (zijn mensen en) maken wel eens een miskoop. Maar vertel ons dat! Onze spreuk: Bent U niet tevreden over een van onze producten, blijf dan niet kwaad weg, maar kom alstublieft boos terug. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Hier worden op een duurzame en milieu bewuste manier appels, peren, pruimen en kersen geteeld.

In de oude boerenschuur vindt u een grote Landwinkel, waar u behalve het fruit ook veel andere gezonde producten kunt vinden. Zo is er boerenkaas, verse boerderijzuivel, lokaal rundvlees, groenten & fruit, en veel biologische levensmiddelen.

Ook streekpakketten, kerstpakketten of een kaasplank maken ze graag voor u.

Sperziebonen, Aardbeien, meloenen