Lams- en varkensvlees van De Galgehoeve. Men wil u graag kennis laten maken met lams- en varkensvlees van De Galgehoeve. Al dit vlees is groot gebracht op hun “land”. U kunt dus meteen zien, hoe hun dieren leven en waar dat lekkere stukje vlees vandaan komt. Zij streven er dan ook naar om een zo constant mogelijk product te leveren.

In 1985 hebben Wim en Anja Tielemans de keuze gemaakt om samen een bedrijf te starten. Wim werkte als kleine jongen al graag bij de tuinders uit de buurt, dit deed hij liever dan helpen bij zijn ouders. Terwijl deze zelf een veehouderij hadden. Ook Anja is op een boerderij groot geworden, waar haar ouders wat koeien hadden en wat land voor de tuinbouw.

Het boerenleven is dus met de paplepel ingegeven, het zit in hun DNA.

Het was voor hen geen moeilijke keuze om de tuinbouw in te gaan. De eerste jaren werden er diverse groenten geteeld, bijvoorbeeld bleekselderij, andijvie en Chinese kool.

Later, in 1988, zijn Wim en Anja volledig overgestapt naar witte asperges. Het hele jaar rond werken zij samen in hun bedrijf.

Ondertussen werken hun zonen Brecht en Nout regelmatig mee. In de toekomst hopen zij het bedrijf voort te zetten.

Voor een complete aspergemaaltijd kan je dus gerust bij de boerderijwinkel Tielemans aankloppen, want naast de asperge op zich maken zij er nog allerlei aspergegerechten naast.

Gehele jaar huisverkoop van aardappelen en uien.

Fokken en houden van melkvee

De onderneming Melkveebedrijf Peeters-de Jong is gevestigd op Sprundelsebaan 75 te Breda en is actief in de branche Fokken en houden van melkvee. Het is gelegen in Liesbos in de gemeente Breda. Bij Melkveebedrijf Peeters-de Jong zijn tussen de 2 en 5 personen werkzaam.

Asperges van de Rith bestaat al sinds 1998. Al ruim 20 jaar telen Marco en Hetty van Aart met hart en ziel het zogenaamde witte goud. Elk jaar starten zij medio februari op het land met de voorbereidingen en, afhankelijk van het weer, kunnen zij vanaf eind maart tot eind juni de asperges steken. De asperges worden voor een groot deel naar de veiling gebracht. Daarnaast verkopen zij ook aan de horeca en aan particulieren.

Marco en Hetty hebben als slogan “De lekkerste van Breda”. Kortom ga eens een kijkje bij hen nemen. Je bent van er harte welkom. Natuurlijk kunnen zij desgewenst de asperges voor je schillen en vacumeren, zodat je ze nog makkelijker kunt bereiden en de smaak optimaal behouden blijft.

Ze hopen je snel een keer te zien.

Hoeve Overa is een stadsboerderij in Breda. Zij bieden hun lekkere eigengemaakte producten en streekproducten aan! Zij hebben ook nog rund- en varkensvlees van hun eigen dieren.

Bij Hoeve Overa komt u voor het persoonlijke contact. Het eerlijke vlees, de heerlijke kaas en de groenten van hun eigen land en omgeving. Je mag altijd komen kijken naar de koeien en de varkentjes.

U bevindt zich op de site van Aardbeienkwekerij van de Riet. Pieter en Thérèse van de Riet wonen met hun drie kinderen in de Haagse Beemden. In het zomerseizoen hebben zij een aardbeienkwekerij en daarnaast runnen ze ook een boerderijwinkel. Zij hechten veel waarde aan de smaak en kwaliteit van hun aardbeien daarom kweken zij deze aardbeien in de volle grond. Behalve aardbeien kweken zij ook zacht fruit: frambozen, rode- en kruisbessen. In hun tuin vindt u ook biologische groentes: tuinbonen, snijbonen, sperziebonen, boterboontjes en nog veel meer. Vanuit de boerderijwinkel verkopen zij veel streekproducten en zelfgemaakte Jam!

De boerderijwinkel is vanaf half april open en sluit half oktober weer.

Maar ze hebben sinds 2020 ook een automaat. U kunt nu ook op zondag terecht.

Goeie Kost !

Goeie Kost ! deze stichting verkoopt lokale/regionale producten die op een natuurlijke wijze zonder bestrijdingsmiddelen en met respect voor de natuur zijn verbouwd.

Goeie Kost ! verbindt consumenten met lokale/regionale voedselproducenten.

Goeie Kost ! maakt deze producten tegen een eerlijke prijs voor consumenten en producenten beschikbaar.

Je kunt alleen via de website bestellen voor dinsdag 22.00 uur en je bestelling ophalen vrijdagmiddag op een door jou gekozen afhaalpunt.

Aan de Zanddreef bij de kruising Zanddreef en Prinsendreef ligt de tuinderij De Groene Schakel. Een tuinderij waar duurzaamheid voorop staat. Waar fietsers en wandelaars tijdens hun tocht door het natuurgebied De Groene Schakel duurzame producten in hun winkel kunnen kopen. In deze winkel liggen eieren en groente uit eigen tuin. Bezoekers kunnen hun ogen uitkijken in de permacultuurtuin, voedselbos en kas als vorens ze hun wandel/fietsroute voort zetten in de 20 hectare natuurgebied die sinds 2009 is aangelegd tussen Breda en Etten-Leur.  Ook voor mensen die even snel een boodschap willen doen is de Tuinderij De Groene Schakel goed bereikbaar. De tuinderij is ook een werkplaats voor mensen met een beperking. Maar ook mensen die alleen voor de beleving komen zijn van harte welkom.

De tuinderij De Groene Schakel is een werkplek voor 5/6 mensen met een zorgvraag die in de tuinderij betrokken worden bij alle activiteiten die erbij komen kijken. De groente zaaien, oogsten, verwerken en de verkoop er van. De activiteiten zijn erg divers. Met slecht weer wordt er in de kas of werkruimte gewerkt. De begeleiding op de tuinderij kijkt samen met de zorgvrager waar de interesses liggen en wat voor hen mogelijk is om te doen.

De tuinderij ligt aan de doorgangsroute van Breda naar Etten-Leur.

Op de aardbeienkwekerij van Van Haperen in Prinsenbeek kunt u dagelijks van half maart tot eind december zacht fruit kopen. Deze producten zijn op hun eigen bedrijf gekweekt en geoogst. Op zaterdag verkopen wij het fruit persoonlijk aan u in de schuur, de andere dagen is hun zelf-service automaat geopend van 8.00 uur tot 21.00 uur.
In de periode van eind juni tot begin oktober verkopen ze ook de op hun bedrijf gekweekte frambozen, bramen en blauwe bessen.