Op de boerderij D’n Buff van de familie van Oirschot lopen tientallen grijszwarte waterbuffels op hun dooie gemak door het gras of liggen heerlijk te relaxen in de enorme waterpoel, die speciaal voor hen is uitgegraven. De exotische dieren zijn helemaal thuis in Boxtel. Na tien jaar als vierde generatie Van Oirschot melkvee te houden, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ze gooiden het roer om en verruilden de melkkoeien voor waterbuffels. Ze wilden uit de bulkmarkt en zijn daarom in deze nichemarkt gedoken. Ze wilden dat er weer toekomst is voor eventuele opvolgers, met het oog op hun zoons Thijm en Lau. Ze werken nu weer met plezier met z’n allen op het mooie waterbuffelbedrijf en het is ook zo mooi dat het ernaar uitziet dat de nieuwe generatie staat te popelen om het bedrijf over te nemen.

Het roer omgooien klinkt heel mooi, maar het had natuurlijk wel wat voeten in de aarde. Er werden al generaties lang op dit bedrijf koeien gemolken. In oktober 2018 zijn de eerste buffels uit Schotland gekomen en twee weken later kwamen er dieren uit Tsjechië bij. Inmiddels telt de gehele kudde op de Nergena 160 dieren, en nog twee stieren en toebehorende kalfjes.

Het melken van de buffels gebeurt met twee robots, waar in principe geen man aan te pas komt. Alles is computergeregistreerd en geautomatiseerd. Tijdens het melken worden de dames beloond met brokjes. Niet alleen lekker maar ook noodzakelijk, want buffels zijn zeer eigenwijs en laten zich niet zo makkelijk sturen als koeien. Een ander belangrijk aspect is dat buffels eigenlijk nooit ziek zijn en wordt er door buffelboeren dus weinig tot geen antibiotica gebruikt om de dieren gezond te houden.

Verkoop van vlees van Japanse Waygu runderen

Boerderijwinkel Boxtel: Bijzonder lekker, gewoon van dichtbij!
Vanuit het hart van Het Groene Woud (Boxtel – Noord-Brabant) verkopen wij heerlijke en eerlijke producten uit ons bedrijf en van verschillende bedrijven uit Brabant. Met meer dan 10 jaar ervaring, weten wij inmiddels de lekkerste en beste producten uit de streek te vinden.
Kwaliteit, eerlijkheid en aandacht staan hoog in het vaandel. Aandacht voor u als klant met uw persoonlijke wensen, maar ook aandacht voor de producten, deze zijn met veel zorg geselecteerd. Wij denken graag met u mee: over de samenstelling van een knapzak of over het beste stukje vlees voor uw gerecht. Proef én beleef de authentieke boerderijwinkelsfeer als u vanuit de winkel zo naar onze koeien in de wei kijkt.