Bij Ruurhoeve Bladel kunt u terecht voor (He)eerlijke kazen van eigen boerderij, binnen en buitenland kazen, noten, wijnen, tapas en delicatessen.
U kunt er tevens aankloppen voor een groot assortiment groente en fruit, 20 tal rauwkostsalades, ruime keuze aan vers gesneden groente en kant- en klaarmaaltijden.

Twinckeltje is een boerderijwinkeltje waar Jeroen en Anke de lekkerste verse huisgemaakte (h)eerlijke gerechten maken. U kunt bij hen hun producten kopen voor een aantrekkelijke prijs. Deze worden aangeboden op een prachtige, landelijke locatie, door ondernemers met oog voor de mens, de natuur en het Bourgondische leven.

Zij verkopen o.a. huisgemaakte verse soepen, stoofvlees, rundersalade en Italiaanse pastasaus.

Ook werken zij samen met lokale ondernemers waarvan ze producten verkopen zoals oa kwark, hangop, yoghurt, huisgemaakte chocolade en bier uit hun eigen brouwerij.

Kom gezellig kijken en proeven wat we te bieden hebben!

Geïnspireerd door zomerwerk bij boerderijen in Denemarken en Noorwegen, waar zuivelproducten van eigen melk werden gemaakt. Hier is Lonie’s passie voor zuivelproducten ontstaan. Thuis is ze in de keuken aan de slag gegaan met het maken van verschillende zuivelproducten. Na twee jaar testen en verbeteren startte de verkoop op streekmarkten en lokale winkels.

Bij Qarc Zuivel gebruiken ze zuivelproducten direct van de boerderij. De weidemelk komt van hun eigen koeien om de heerlijkste zuivel te maken volgens de traditionele processen zoals kwark, yoghurt en hangop. Men gebruikt puur fruit en geen toevoegingen. En dat proef je!

Aan de Bleijenhoek 5 te  Bladel, hebben moeder Marion en dochter Rowey een passie. Zij maken ambachtelijke macarons.  Mooie ronde, luchtige koekjes, die zijn gevuld met een zachte vulling. Zij zijn De bakkers in de Kempen waar u een bestelling kunt doen voor een feestelijke, lekkere en puurste macaron.  Beide dames vinden het geweldig om hun creativiteit te uiten in allerlei verschillende, en soms gewaagde, smaken. Ze zijn er dan ook in tal van kleuren en smaken en zijn overgewaaid uit Frankrijk, maar ook in Nederland inmiddels ontzettend populair.

Bestel hun macarons en ervaar hoe ambachtelijk gemaakt hun macaron smaakt. En heeft u bestelt, geef dan wel van tevoren een Appje zodat ze het klaar kunnen zetten.

Duis Scharrelfarm is een modern scharrelkippenbedrijf voor de productie van consumptie-eieren.

De scharreleitjes die door de dames gelegd worden, komen deels terecht in supermarkten, eierkokerij en bij eierverwerking voor o.a. advocaat. Maar ook worden de overheerlijke eieren aan huis verkocht in de eierautomaat.

Beleef De Chocolage

Marjo Stals, oprichter en chocolatier van De Chocolage, heeft zich gevestigd in het zuiden van Nederland. In juni 2016 is ze begonnen in het trendy district van Strijp-S in Eindhoven. 5 mei 2018 heeft De Chocolage haar winkel met productie geopend in de van Dissellaan 6 in Bladel, dicht aan de Belgische grens.

Marjo heeft 35 jaar in Bahrein gewoond en gewerkt. Vanaf 2005 produceerde zij chocolade voor de Sheikhs van Bahrein, Qatar, Saudi-Arabië en voor Gulf Air eerste klas. Dit gaf haar een perfecte kans om chocolade te ontwikkelen met een onderscheidende smaak, waarbij zij haar eigen zorgvuldig gecreëerde Moorse receptuur toe kon passen in de bonbons die haar maakte.

Geboren uit pure passie voor chocolade, maar wel totaal anders! Met een “Vleugje EkZtreem”, een Moors tintje.

Wat is chocolade met een “Moors tintje”?

Totaal anders dan normale chocolade, intens en puur van smaak.

Vervaardigd met hoge kwaliteit grondstoffen, in combinatie o.a. Cardamom, saffraan, rozenblaadjes, afkomstig uit de Moorse keuken, handgemaakt in puurste vorm.

Waan jezelf in de sprookjes van duizend-en-een-nacht, beleef het moment met chocolade die een  blijvende indruk achterlaat bij hen die constant op zoek zijn naar ambachtelijke heerlijkheden.

Met trots presenteert De Chocolage dit nieuwe concept van totaal andere chocolade in Nederland. Ambachtelijk en uniek in de wereld. Wij garanderen continuïteit van ons product. Uiteindelijk is het uitgegroeid tot een passie die niet meer te stoppen valt.

Uniek, totaal anders, een onvergetelijke ervaring

Marjo Stals

De melk van onze eigen koeien wordt verwerkt tot Heerlijke Echte Boerenkaas en ook ambachtelijk lekkere Boerenroomboter Karnemelk, Drinkyoghurt, Yoghurt naturel of Vruchtenyoghurt.vanaf Oktober 2017 zijn deze producten zelfs van Biologische kwaliteit !

De historie

Ruilverkaveling

Tot 1969 had opa Kees Ansems samen met oma Marie Ansems-van de Ven een gemengde boerderij met koeien en varkens in Hoogeloon op Hoogcasteren. De ruilverkaveling van die tijd zorgde er voor dat opa en oma aan de Dominepad 7 in Hoogeloon een flink stuk grond konden krijgen. Deze grond ligt ook gedeeltelijk in Duizel .

Samen met de kinderen werd de ontginning van de grond voortvarend aangepakt, en de structurering en opbouw van de boerderij ingezet. In 1970 was de boerderij operationeel, en was er een voor die tijd ongekende koeienstal neergezet De stal kon plaats bieden aan zo’n 80 melkkoeien met bijbehorend jongvee. Daarnaast bestond de boerderij uit ruim 30 hectare landbouwgrond. Voor die tijd een ultra modern bedrijf!

Welkom in onze Keurslager in de Vershof in Bladel. Hier staan wij dagelijks voor u klaar met ons team enthousiaste medewerkers. Als ambachtelijk Keurslager maken wij bijna alle producten zelf, zoals onze ouderwets lekkere worst. Wij streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit. En dat proeft u!