Onze Boergondische worstenbroodje komt van eigen varken. Al het vlees wordt er in verwerkt ook de ham, haasje en snitsel. Dus een heerlijk reikelijk gevuld worst.

Verkoop van scharreleieren.

Het melkveebedrijf wordt gerund door Jan en Jeanne van Cleef, met hun 4 zonen . Rick, John, Guido en Paul. Het bedrijf is in 1971 met de ruilverkaveling verplaatst vanuit de Zandstraat in Dinther naar de huidige locatie De Berkenvenseweg. In 1990 is het bedrijf van vader (Harry) door zoon (Jan) overgenomen. Momenteel zijn er op het bedrijf 150 zwartbonte koeien met een productie van 9800 kg melk per koe/jaar. De koeien worden gemolken in een 28 stands melkcarrousel. Het land bestaat uit gras- en maisland.

IJssalon
In 2010 is het bedrijf uitgebreid met een ijssalon.
Het ijs wordt bereid van melk en room van onze eigen koeien. Er wordt uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt, en voor het sorbet ijs wordt vers fruit gebruikt. Hiervoor is een ruimte ingericht. Het ijs wordt bereid volgens HACCP normen met het eg nummer NLZ 2104 EG. Eerst worden de ingrediënten gepasteuriseerd en vervolgens tot ijs gedraaid. Er zijn standaard maar liefst 20 soorten ijs in het assortiment. Bij de ijssalon is een terras waar u kunt genieten van het ijs, een kopje koffie, thee of wat fris en tevens de koeien kunt bekijken.

Het bedrijf
PuurBerkshire is de spreekwoordelijke ‘uit de hand gelopen hobby’ van tuinder Hennie van Grinsven. Gaandeweg het plantseizoen komen perkpercelen vrij na de oogst van planten en bloemen. De Berkshirevarkens lenen zich perfect voor biologische onkruidbestrijding, doordat de varkens al het onkruid inclusief wortels uit de grond wroeten en opeten. De varkens worden verwekt en geboren bij Puurberkshire en blijven tot het moment van slacht.

Het voer
In aanvulling hierop worden de varkens bijgevoerd met natuurlijk voer als eikels, kastanjes etc.

Puur natuur
Het Berkshirevarken is sterk. Puurberkshire laat de natuur dan ook volledig de vrije loop, geen antibiotica,geen krachtvoer en geen KI (kunstmatige inseminatie). Alleen in het geval een varken last heeft van wormen, wordt incidenteel een wormenkuur gegeven. Moeder natuur zorgt voor de rest!

Melktap Heeswijk Dinter behoort aan de familie van den Boom. Zij hebben een melkveehouderij. Op het bedrijf hebben ze 130 melkkoeien en 65 stuks jongvee.

Sinds 2017 hebben ze het bedrijf uitgebreid met een melktap, waar je kunt genieten van heerlijke, eerlijke zuivelproducten en vleeswaren.

Daarnaast kunt u zien wat het boerenleven allemaal te bieden heeft.

Kip is een gezond stukje vlees, snel te bereiden met vele mogelijkheden om te variëren. Momenteel is het kippenvlees in de winkels onder te verdelen in 3 groepen. Gangbaar, traaggroeiend en biologisch. De Kipsalon heeft gekozen voor de gangbare kip. Deze is het meest duurzaam voor wat betreft de milieuprestaties.

Hier wordt ondermeer de carbon footprint en het benodigde landbouwareaal om tot de produktie ervan te komen bedoeld. Dit zijn zeer belangrijke argumenten voor de Wereldvoedselorganisatie (FAO)  en het Wereld Natuur Fonds (WNF) Deze organisaties kiezen  hier bewust voor omdat dit de opwarming van de aarde tegengaat en het biedt voedselzekerheid voor een alsmaar groeiende wereldbevolking.

Het vlees wordt met zorg ingekocht. Zij hebben hun leveranciers gekozen op basis van hun inspanningen op de primaire vleeskuikenbedrijven. Zij hebben veel oog voor de reductie van het antibioticagebruik en het dierwelzijn.  De Kipsalon staat voor een gezond, betaalbaar en eerlijk stukje kippenvlees.

Op het Erf kunt u het landschap beleven zoals het er vroeger uitzag. Hiervoor maken we gebruik van oorspronkelijk plantmateriaal en zijn er verschillende oude vee- en fruitrassen te zien. Al het vlees komt van oorsprong uit Brabant