Boter-, kaas- en kampeerboerderij ’n Ibink in Ruurlo. Camping, Appartementen en natuurlijk te vinden op de markt.

In deze boerderijwinkel verkopen ze naast de eigen producten die ze produceren ook nog een uitgebreid assortiment aan groenten, fruit en streekproducten. Daarnaast verwerken ze aardappelen en groenten ook nog tot panklare producten, waarbij u kunt denken aan Verse Frites, Rauwkost, Gesneden Groenten. De streekproducten die zij verkopen zijn: jam, honing, mosterd, dessertsaus en droge worst.

De kinderen op de jeugdtuin zijn tussen de 7 en 12 jaar oud.

Samen met de begeleiders onderhouden zij een eigen stukje tuin voor het telen van diverse biologische groenten.Tevens zijn er geschoolde begeleiders om ook te werken met kinderen met een beperking. Gereedschap mag je van hen gebruiken en als de groenten klaar is om te oogsten mag je die uiteraard meenemen naar huis. Je ouders verwennen met je eigen geteelde groente.

Van melk tot ijs….. Ja, ja Achterhoeks Boeren-ijs. Wie had dat in 1998 kunnen dromen? Toch is er er een jaar later mee gestart. Sinds de start met de ijsproductie in 1999 is er hard aan gewerkt om deze tweede tak naast de melkveehouderij te ontwikkelen. Inmiddels, na de eerste aanloopjaren, is deze tak een vaste component van de bedrijfsvoering geworden. De melkveehouderij met bijna 70 melkkoeien en de ijsproductie tezamen vormen daarom een goede basis voor dit Achterhoekse bedrijf.

Bij imkerij de Griemerhoeve kan je terecht voor heerlijke honing, verse eieren, kaarsen van bijenwas en wat er op dat moment uit de moestuin komt.

Verse eieren

Aan de Diepenheimseweg 23 in Neede vinden we een bijzondere molen die nog steeds in werking is. Verschillende soorten meel en honing worden er op zaterdag verkocht. Op aanvraag is er ook een rondleiding aan te vragen.

Scheiddijk 16 A Ruurlo: walnoten en kalebassen

Achterhoekse honing van de imker

Bij familie te Loeke aan de Avesterweg in Beltrum: aardappels en uien