Aardbeienautomaat Kwekerij Loos

Het gehele jaar heerlijke verse aardbeien

Familie Blom uit Lepelstraat gunt iedereen groot en klein een kijkje achter de schermen op het melkveehouderij bedrijf en de boerderijwinkel. Zij zijn ook Klasseboer.

De boerderij is rond 1920 in de familie gekomen toen “ Hoeve Bloemendaal” aangekocht werd door Chris Heijnen, de grootvader van de huidige eigenaar Chris Ooms.

Al van kleins af aan heeft oudste zoon Chris veel interesse in het boerderijleven. Hij neemt in 1992 de boerderij samen met zijn vrouw Toos over. Het bedrijf is de afgelopen jaren flink uitgebreid, van ± 30 hectare in 1992, naar ruim 100 hectare in 2015. Er worden onder andere aardappelen, suikerbieten, graan en uien geteeld, onverdeeld op 2/3 klei- en 1/3 zandgrond.

In 1984 is er besloten om zich ook te gaan specialiseren in de teelt van asperges. De zandgrond op de Brabantse Wal is uitermate geschikt voor de aspergeteelt door de aanwezigheid van de zilte Zeeuwse zeelucht en het zuivere grondwater wat vanuit de Kalmthoutse Heide ondergronds uitloopt richting Zeeland.

Vanuit de garage werden er al het gehele jaar aardappelen verkocht, daar kwamen nu ook in de maanden mei en juni verse asperges bij. Doordat de vraag naar andere producten steeds groter werd, is het assortiment inmiddels flink uitgebreid.

Toen dochter Marion en schoonzoon Bas in 2014 toetraden tot het aspergebedrijf is besloten om de garage te verbouwen tot een echte winkel, zodat ze de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

De boerderijwinkel is gevestigd net buiten het mooie dorpje Lepelstraat, u kunt bij hen het hele jaar terecht.

Wat begonnen is als verkooptafel met geldbakje in de schuur is uitgegroeid tot een echte boerderijwinkel.

Omdat we in 2010 de teelt van asperges opnieuw opgepakt hebben was het nodig om de verkoopruimte aan te passen.
In dezelfde schuur is een hoek afgetimmerd waar we onze winkel hebben ingericht naar eigen smaak.
Zelf de toonbanken in elkaar geknutseld en geverfd. De muren en vloer van een laklaag voorzien, lampjes opgehangen en een groot raam aan de kant van de sorteerruimte zodat we kunnen zien hoe dat in zijn werk gaat.

We zijn tevreden over het resultaat en hopen dat ook al onze klanten zich er thuis kunnen voelen.
Ook hebben wij eigen gemaakte jam die natuurlijk hier te koop is!

’t Winkeltje is in het aspergeseizoen, grofweg van april t/m juni open.