Naast verkoop van producten kun je ook terecht voor een vers bakje koffie.

In het Halsters Laag runnen Peet en Elza de Krom al vanaf 1988 hun tuinderij waarvan sinds 2000 biologisch. Onder het mom van “Alles wat je hier plukt, moet je meteen kunnen eten” is het hun missie om te zorgen voor een goede bodem om zo gezond voedsel te telen. En altijd in het ritme van de natuur.

Houd je van champignons? Teel ze nu zelf, gewoon op je aanrecht. Een pot met kant-en-klaar product, alleen nog watergeven en oogsten. Verser kan niet. Lekker!!!

Ze verkopen hier oesterzwammen en pompoenen uit de Auvergnepolder.

Aardbeienautomaat Kwekerij Loos

Het gehele jaar heerlijke verse aardbeien

Familie Blom uit Lepelstraat gunt iedereen groot en klein een kijkje achter de schermen op het melkveehouderij bedrijf en de boerderijwinkel. Zij zijn ook Klasseboer.

In 2001 zijn zij begonnen met de opstart van de boerderijwinkel. Dit begon met de verkoop van een paar eieren en een kistje appels. Dit is inmiddels uitgebreid naar een breed assortiment. Zij streven ernaar om zoveel mogelijk hun assortiment aan te vullen met producten van collega’s uit de buurt die eerlijk en verantwoord geproduceerd zijn.

De kaasboerderij ‘de Zuidgeest’ is gelegen in een bosrijke omgeving vlakbij Bergen op Zoom op de Brabantse Wal.  Zij hebben een melkveebedrijf met een kaasmakerij waarbij ze hun eigen melk verwerken tot kaas en andere zuivelproducten, zoals karnemelk, yoghurt, kwark, diverse soorten vla, roomijs etc.

Bezoek de boerderijwinkel en neem een kijkje bij de koeien en kalfjes.

De boerderij is rond 1920 in de familie gekomen toen “ Hoeve Bloemendaal” aangekocht werd door Chris Heijnen, de grootvader van de huidige eigenaar Chris Ooms.

Al van kleins af aan heeft oudste zoon Chris veel interesse in het boerderijleven. Hij neemt in 1992 de boerderij samen met zijn vrouw Toos over. Het bedrijf is de afgelopen jaren flink uitgebreid, van ± 30 hectare in 1992, naar ruim 100 hectare in 2015. Er worden onder andere aardappelen, suikerbieten, graan en uien geteeld, onverdeeld op 2/3 klei- en 1/3 zandgrond.

In 1984 is er besloten om zich ook te gaan specialiseren in de teelt van asperges. De zandgrond op de Brabantse Wal is uitermate geschikt voor de aspergeteelt door de aanwezigheid van de zilte Zeeuwse zeelucht en het zuivere grondwater wat vanuit de Kalmthoutse Heide ondergronds uitloopt richting Zeeland.

Vanuit de garage werden er al het gehele jaar aardappelen verkocht, daar kwamen nu ook in de maanden mei en juni verse asperges bij. Doordat de vraag naar andere producten steeds groter werd, is het assortiment inmiddels flink uitgebreid.

Toen dochter Marion en schoonzoon Bas in 2014 toetraden tot het aspergebedrijf is besloten om de garage te verbouwen tot een echte winkel, zodat ze de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

De boerderijwinkel is gevestigd net buiten het mooie dorpje Lepelstraat, u kunt bij hen het hele jaar terecht.

Wat begonnen is als verkooptafel met geldbakje in de schuur is uitgegroeid tot een echte boerderijwinkel.

Omdat we in 2010 de teelt van asperges opnieuw opgepakt hebben was het nodig om de verkoopruimte aan te passen.
In dezelfde schuur is een hoek afgetimmerd waar we onze winkel hebben ingericht naar eigen smaak.
Zelf de toonbanken in elkaar geknutseld en geverfd. De muren en vloer van een laklaag voorzien, lampjes opgehangen en een groot raam aan de kant van de sorteerruimte zodat we kunnen zien hoe dat in zijn werk gaat.

We zijn tevreden over het resultaat en hopen dat ook al onze klanten zich er thuis kunnen voelen.
Ook hebben wij eigen gemaakte jam die natuurlijk hier te koop is!

’t Winkeltje is in het aspergeseizoen, grofweg van april t/m juni open.

Een bedrijf om van te smullen

Aspergekwekerij C. van Tiggelen staat in de regio West-Brabant en Tholen bekend om de biologische teelt van de overheerlijke Brabantse Wal asperges, aardappelen en aardbeien. Wij leveren aan zowel particuliere klanten als aan restaurants en winkels. Met name onze asperges zijn uitsluitend in het seizoen – van pakweg medio april tot medio juni – te koop. Aardappelen en aardbeien kunnen wij een groot deel van het jaar leveren. Tevens kunt u in onze thuiswinkel terecht voor onder andere aspergewijn, ambachtelijke meelproducten e.d. Buiten onze openingstijden en mits voorradig, kunt u onze asperges, aardbeien en aardappelen ook aan onze automaat kopen. Kortom: met de groenten en overige producten van Aspergekwekerij C. van Tiggelen is het altijd smullen!