Ben jij al eens bij de Bergense Melksalon geweest? De familie Kenter en haar koeien ontvangen je graag. Je bent elke dag welkom voor verschillende soorten Beemsterkaas, echte volle yoghurt in allerlei smaken en verse melk van de tap. Er loopt een leuke fietsroute langs de boerderij…. Tot gauw!

Bij de boerderij van familie Kenter in Bergen heeft men in het voorjaar van 2019 een winkel geopend. Hier verkopen zij vanuit de automaat Beemster kaas, chocolademelk, echte vanillevla en verse yoghurt die dochter Mieke zelf maakt. Regelmatig zijn er aanbiedingen en bieden zij yoghurts aan met diverse nieuwe smaken.

Daarnaast beschikt men over een melktap. Een automaat waar jezelf heerlijke verse melk kunt tappen. De melk en yoghurt wordt verkocht in glazen en plastic flessen. Op de glazen flessen zit statiegeld van 50 cent (deze flessen kun je inleveren op woensdagochtend, vrijdag en zaterdagmiddag).

Tegen de duinen van het Noord Hollandse Bergen vindt u Kaasboerderij de Franschman. Op het punt waar drie belangrijke wegen samenkomen, wordt er in de kaasmakerij op traditionele wijze kaas gemaakt. De goede smaak van de Boerenkaas van Kaasboerderij de Franschman is mede te danken aan de zomerperiode waarin de koeien 24 uur per dag buiten lopen.

De winkel is in de maanden Juli en augustus open van dinsdag t/m zaterdag. Door het jaar heen zijn ze alleen vrijdag en zaterdag open.

Zorgboerderij De Klompenhoeve is gestart in 1976.
Daarmee is het een van de eerste zorgboerderijen in Nederland.
Aan het ontstaan van de zorgboerderij hebben twee zaken in belangrijke mate bijgedragen:
1. Het gegeven dat in de zeventiger jaren de mogelijkheden en de eigenheid van mensen met een verstandelijke beperking steeds centraler kwamen te staan. Nieuwe woon- en werkvormen werden voortaan midden in de samenleving geïnitieerd en niet langer daarbuiten.
2. De ervaring dat cliënten door bezoeken en werkvakanties op de boerderij opbloeiden. Contact met dieren en de beschutte omgeving stimuleerden hun ontwikkeling.
Als zorgboerderij De Klompenhoeve willen wij cliënten zinvol agrarisch en ambachtelijk werk bieden en een prettige, veilige woonomgeving. Zodanig, dat zij zich verbonden voelen met de maatschappij en zich persoonlijk kunnen ontwikkelen.

Bij alles wat wij doen, staat de landbouw centraal​

Dagelijks produceren we boerenzuivel, kaas, vlees, eieren, groente en fruit met het Demeter-keurmerk. De producten worden regionaal afgezet en verkocht in eigen winkel. Op en rond de landerijen ontwikkelen we natuur door de aanleg van kruidenrijke slootkanten, moerasbermen, paddenpoelen, natuurbos met wandelpaden en broedplaatsen voor uilen, ijsvogels en andere vogelsoorten. Op ‘t Grote Heklaantje onderhouden we een waterberging.

Puur & Pittig is inmiddels al jaren een begrip, als het om lekker én leuk gaat.
Pure olijfolie en fruitige azijn uit de tap. Naast de tap, ook de Griekse bloemige, vol romige Olijfolie op fles.
Vanuit Toscane keuze uit verschillende soorten pasta. Lekker van smaak, maar ook fraai om cadeau te doen.
Twee keer per jaar komen de strengen koudgerookte knoflook, vanuit Frankrijk binnen. Naast de heerlijke smaak, zijn ze zeer lang houdbaar en bovendien decoratief. Wat wil je nog meer!
Uit eigen land, Maastricht om precies te zijn, laten we de handgemaakte jam, mosterd en chutney komen. Angeliek en James (Smaakmaker van Maastricht) staan garant voor een uitstekende kwaliteit. Letterlijk smaakvolle passie in pot.

Ook het “Pittig” is behoorlijk vertegenwoordigd in de winkel.