Bij Stroe Berries mag je Rondstruinen in de natuur, genieten van alle geuren en prachtige kleuren die de natuur te bieden heeft. Dat is waar de eigenaren gelukkig van worden. Toen zij in Stroe zijn komen wonen hadden zij nog geen idee wat men met de tuin zou doen. Maar soms droomde men over hoe heerlijk zou het zijn als ze zouden kunnen eten van wat de tuin hen te bieden heeft…

Met die gedachte zijn zij in 2015 begonnen met het telen van blauwe bessen. Een heerlijk snoepje van de natuur. Maar daar bleef het niet bij, want steeds heeft men de pluktuin een beetje aangepast. Naast de blauwe bessen kan je er nu ook appels, peren, noten en bloemen zelf plukken.

De geiten op de boerderij zijn van het ras Nederlandse witte melkgeit. Het zijn er ongeveer 90, en dan is er nog de bok natuurlijk: Quincy.
De witte geit is een echte melkgeit. Bij de Groote Stroe noemen ze ze onze prinsesjes, want zo gedragen ze zich. Ze zijn enorm kieskeurig. Is het voer niet vers genoeg, dan laten ze het liggen.
Een tweede dag op hetzelfde stukje grasland; dan springen ze over de draad naar een ander stuk. En het liefst willen ze de hele dag aandacht, persoonlijke aandacht. Het zijn heel leuke dieren om mee te werken, ze zijn erg aanhankelijk, aaibaar en erg op mensen gericht.
Om anderen mee te laten genieten van onze boerderij en geiten, heeft men elk jaar een lammetjeskijkdag (meestal in maart) en ook doen ze vaak mee aan de landelijke open dagen van de biologische bedrijven (juni).