Van Ginkel fruitteeltbedrijf in Achterveld is een bedrijf dat zich bezighoudt met de teelt van blauwe bessen, pruimen en – als de zomer meezit – vijgen. De nadruk ligt op de bessenteelt, want die hebben zij op de grootste schaal aangeplant. Het oogstseizoen van de blauwe bessen loopt van ruwweg begin juli tot eind augustus. Dit kan per jaar licht verschillen.

In 2002 begonnen de beide initiatiefneemsters, Theresia Kamphuys en Juliette Stout ondersteund door Emile van Leeuwen op een kale akker in de buitenvelden van De Glind (gem. Barneveld) met het planten van de eerste bessenstruiken. De tuin kreeg een vijfhoekige vorm en in het midden een warm en open hart: de bloemencirkel. De oppervlakte werd verder verdeeld in verschillende blokken, beplant met een groot scala aan verschillende bessen en groeide uit tot een heus bessenparadijs. In de loop van de tijd ontwikkelde de oorspronkelijke “zorgtuin” zich naar de “belevingstuin” van nu. De tuin wordt mede gedragen door een enthousiaste groep vrijwilligers.

De Hessenweg tussen Stoutenburg en Achterveld blijkt een populair stukje voor lokale producten. Zo staat er ook deze eierautomaat ‘Ei de Vallei’ waar ook aardappelen te koop zijn.

Voor een leuke prijs vind je langs de Jan van Arkelweg peren bij dit kraampje aan huis!

Langs de weg worden in het seizoen walnoten aangeboden voor een zacht prijsje!

Zodra het seizoen er is, vind je langs de Jan van Arkelweg dit kraampje waar peren, perensap en stoofpeertjes te krijgen zijn!

Langs de Emelaarseweg tussen Stoutenburg en Achterveld is op nummer diverse stukken rundvlees te krijgen. Bel op maandag tot en met zaterdag en je wordt met open armen ontvangen voor een stukje vlees!