In boerderijwinkel de Engelsehof kunt u terecht voor allerlei heerlijke authentieke en boeren producten.
De meeste producten maken zij zelf, zoals van de verse melk van hun eigen koeien of de eieren van hun eigen kippen.
De boerderij en boerenlandwinkel de Engelsehof zijn gevestigd in het landelijke gebied van Barneveld.

In 2002 begonnen de beide initiatiefneemsters, Theresia Kamphuys en Juliette Stout ondersteund door Emile van Leeuwen op een kale akker in de buitenvelden van De Glind (gem. Barneveld) met het planten van de eerste bessenstruiken. De tuin kreeg een vijfhoekige vorm en in het midden een warm en open hart: de bloemencirkel. De oppervlakte werd verder verdeeld in verschillende blokken, beplant met een groot scala aan verschillende bessen en groeide uit tot een heus bessenparadijs. In de loop van de tijd ontwikkelde de oorspronkelijke “zorgtuin” zich naar de “belevingstuin” van nu. De tuin wordt mede gedragen door een enthousiaste groep vrijwilligers.

Bij de boerderij aan de Esvelderweg 2 bis te Kootwijkerbroek verkoopt men aardappelen en eieren.

Verkoop van verse melk

U bent nu aanbeland op de website van de familie Kooloos en sinds december 2011 houden ook zij biologische leghennen. In hun stal kunnen 15000 hennen en buiten hebben zij 6 hectare uitloop tot hun beschikking. Deze familie beleeft veel plezier aan de hennen, en hopen dit, onder andere door middel van samenwerking als zijnde de coöperatie, nog vele jaren te kunnen blijven doen. U kunt er terecht voor uw verse eitje.

Verkoop van eieren en tokkelroom

Verkoopt scharrel eieren

Elke dag dragen ze zorg voor hun dieren en werken ze met passie om gezond en verantwoord voedsel te produceren. De kippen leggen dagelijks kakelverse eieren. Deze zijn te koop bij de eier-automaat.

Ambachtelijk ijs maken is bepaald geen koud kunstje, al lijkt dat misschien zo. Het is een combinatie van vakmanschap, goede smaak, ervaring en natuurlijk weten wat u als klant wilt. De ijsmakers van IJssalon IJstijd verstaan hun vak. Niet voor niets zijn ze daar in de afgelopen jaren vele malen voor op cursus geweest, tot in Italië. Zo halen zij de kennis over het beste ijs naar de Veluwe.
IJsliefhebbers uit de hele regio (en van ver daarbuiten) weten al lang de weg te vinden naar de ijssalons van IJstijd in Garderen, Beekbergen en Voorthuizen. Daar zijn natuurlijk de vertrouwde smaken als aardbeien-, chocolade- en vanille-ijs altijd in de vitrines te vinden. Ook heel bijzondere smaken als Notenexplosie, After Eight en Yoghurt-amarena behoren tot het aanbod van meer dan veertig smaken ijs.
Of u nu iets te vieren heeft of gewoon zin heeft in ambachtelijk ijs: u bent van harte welkom bij de ijssalons van IJstijd op de Veluwe!

Ambachtelijk ijs maken is bepaald geen koud kunstje, al lijkt dat misschien zo. Het is een combinatie van vakmanschap, goede smaak, ervaring en natuurlijk weten wat u als klant wilt. De ijsmakers van IJssalon IJstijd verstaan hun vak. Niet voor niets zijn ze daar in de afgelopen jaren vele malen voor op cursus geweest, tot in Italië. Zo halen zij de kennis over het beste ijs naar de Veluwe.
IJsliefhebbers uit de hele regio (en van ver daarbuiten) weten al lang de weg te vinden naar de ijssalons van IJstijd in Garderen, Beekbergen en Voorthuizen. Daar zijn natuurlijk de vertrouwde smaken als aardbeien-, chocolade- en vanille-ijs altijd in de vitrines te vinden. Ook heel bijzondere smaken als Notenexplosie, After Eight en Yoghurt-amarena behoren tot het aanbod van meer dan veertig smaken ijs.
Of u nu iets te vieren heeft of gewoon zin heeft in ambachtelijk ijs: u bent van harte welkom bij de ijssalons van IJstijd op de Veluwe!