Bij de Groote Kweek aan de Harderwijkerweg nr. 3 te Arnhem kunt u terecht voor kakelverse eieren, zelfgemaakte jams maar ook voor hout en seizoensproducten. Dit is een prachtige plek met vriendelijke eigenaren om langs te fietsen maar ook om even af te stappen.

Aan de Karmelitessenlaan 8 te Schaarsbergen staat een flink stalletje. Op deze locatie verkoopt men honing en eieren. Daarnaast heeft men veel eigengemaakte spullen te koop, alsmede boeken.

De Witte Watermolen is een van de oudste gebouwen van Arnhem en maalt al koren sinds de 15e eeuw. Daarmee is Molenplaats Sonsbeek feitelijk het oudste industrieterrein van Arnhem.

De bijzondere molen wordt aangedreven door het water van de Sint Jansbeek en produceert zo meel op 100% duurzame wijze. 

In de Molenschuur kun je terecht voor allerhande bak- en meelproducten zoals broodbakmix, cakemix en meel. Heerlijk om je eigen brood mee te bakken of verse pasta te maken.

Op Stadsboerderij de Korenmaat houden ze in álles rekening met de natuur. De boerderij wordt namelijk biologisch beheerd. Dat betekent dat ze hun voedsel duurzaam verbouwen; met respect voor mens- en dier en in harmonie met de natuur. Ze hopen dat een bezoek aan de boerderij ook jou inspireert om te genieten van onze mooie natuur en er bewust mee om te gaan.

De boerderij heeft verschillende fruitgaarden. In de Permacultuurtuin en de Kindertuinen kunnen bezoekers van alles leren over (moes-)tuinieren. De groenten uit de tuinen (en andere lekkernijen van de boerderij) worden verkocht in de boerderijwinkel.

Natuurcentrum Arnhem zet zich in voor een levendige groene stad, waar bewoners een actieve bijdrage kunnen en willen leveren aan een duurzame toekomst. Dit doen zij door zoveel mogelijk te laten zien hoe je zelf duurzame keuzes kunt maken.

Op deze stadsboerderijen kan je van alles leren en ontdekken over dieren en de herkomst van ons voedsel. Met de lessen en initiatieven in de wijk inspireren zij en hopen ze jong en oud bewust te maken van het belang van natuur en de eigen rol in het behoud ervan. Want als je dichtbij de natuur staat, begrijp je ook hoe belangrijk het is om er goed mee om te gaan.

Zo brengen zij samen de groene stad tot leven.

Je bent van harte welkom op de locaties.

Al meer dan 20 jaar is ’t Zuivelhoekje de specialist in kazen. ’t Zuivelhoekje is een familiebedrijf met een assortiment bestaande uit 450 harde en zachte kazen.

Welkom bij de gezondste groente- en fruitwinkel van Nederland.

We weten als geen ander waar we over praten als het om de beste kwaliteit en versheid gaat van onze producten. Jaar in jaar uit verkopen we de lekkerste groente, fruit en zuidvruchten in onze winkels. En dat al meer dan 30 jaar. Vanuit onze eigen groothandel kunnen we rechtstreeks producten inkopen en uitleveren. Snel schakelen bevordert de versheid. Zo halen we het citrusfruit meestal bij teler José uit Valencia en de kokosnoten bij boer Michel uit Ivoorkust. Maar bij voorkeur halen we de producten uit ons eigen vertrouwde Nederland. Want hier hebben we de lekkerste appels, peren die meestal uit de De Betuwe komen.

Elke dag is een mooie dag om even langs te gaan bij Landwinkel IJsseloord in Arnhem. Je vindt daar een verborgen boerenschat, aan de rand van de grote stad! De familie Lubbers vindt u op hun zuivelboerderij die  ligt aan de Schaapdijk, ingeklemd tussen de uiterwaarden van de IJssel en de rand van de stad. Het is een van de oudste boerderijen in de stad, anno 1600, en al sinds 1974 in bezit van de familie.
Bert en Janet Lubbers, hun zoon Bart en schoondochter Sabine maken met hun medewerkers hier mooie, eerlijke zuivelproducten. Alles ambachtelijk bereid en met liefde voor de koe. Dagvers met een smaak die liefhebbers allang (her)ontdekt hebben! Van particulieren tot horeca, van marktkooplui tot instellingen. Of de vele collega-Landwinkels, die de boerenzuivel van IJsseloord met trots in hun assortiment voeren.
In september 2016 heeft de familie Lubbers haar eigen Landwinkel geopend. Ruim 130 m2 winkelplezier in een volledig verbouwde schuur op het erf. Hier krijgt het assortiment dagverse zuivel een prominente plek.

Er is verkoop van (karne)melk, hangop, yoghurt, verschillende soorten vruchtenyoghurt, diverse soorten vla en echte ambachtelijke roomboter en boerendelicatessen. zoals bokbier, scharrelroom, appelchips, zonnekersenwijn, kersensecco.