Bij de Groenkamp te Lieren vind je eieren en honing.

Bij Hilda Pieterse in Wenum-Wiesel bij gemeente Apeldoorn vindt je allerlei soorten aardappels, uien, balkenbrij, rundvlees, eieren in een stalletje langs de weg.

Langs de Elburgerweg vindt u bij nr. 26 de Imkerij De Heuvels. Er staat een stalletje in de vorm van een honingraat, waar u honing kunt kopen.

Winkel ’t Akkertje bij StadsAkkers

Maak kennis met de familie Jochems, bestaande uit Gert & Liesbeth, Gerbert, Else-Mein & Maarten.
Wie er werken op De Boerderij van Bertus en Riek?
Gert en Gerbert dragen met name zorg voor alle technische aspecten die horen bij De Boerderij van Bertus en Riek. Ook voeren zij werkzaamheden uit rondom de akkerbouw.
Gert zorgt onder andere voor de juiste samenstelling van al het voer voor onze dieren. De granen verbouwen zij grotendeels zelf op eigen bodem. Hierdoor weten zij wat de dieren eten.
Gerbert is de technische man en heeft regelmatig mooie en creatieve ideeën.
Gert en Gerbert zijn vrijwel altijd te herkennen aan hun klompen.
Liesbeth is de tuinvrouw binnen de boerderij. Zij is een groot deel van het jaar druk met de werkzaamheden voor de moestuin. Hierbij denkende aan de voorbereidingen, werkzaamheden en oogst in en van de moestuin die De Boerderij van Bertus en Riek heeft. Else-Mein heeft met name de dagelijkse leiding over de Boerderij van Bertus en Riek, en is iedere dag daar dan ook druk mee. Naast de dierverzorging, promotie, administratie, kan zij tijd besteden aan het leren van boerenkennis. Door onder anderen het bezoeken van collega boeren, de slager. Daarnaast zorgt Else-Mein ervoor dat er dagelijks mooie eerlijke producten voor je klaar staan in onze winkel. Else-Mein & Maarten wonen aan de Kruisweg (in het oude huis van Bertus en Riek). Zij hebben daar een deel van de dieren lopen, en zorgen daar ook voor. Maarten heeft door zijn werkzaamheden weinig tijd, dus helpt hij waar hij kan. Door middel van een goede taakverdeling, gebruik te maken van het boerenverstand en door hun ogen gericht te houden op de vraag en behoefte van het land, de dieren en de gewassen, zijn zij… Logische boeren.

Samen met haar man Willeam en medewerker Albert runt Ingrid hun boerderij met rosé kalveren (stieren). Zij voert de kleinste kalfjes en haar man de grootsten en Albert ondersteunt hen. Een dagtaak kan ze ons verzekeren!

Willeam is al jaren rosé-boer. Mede door zijn kennis en ervaringen, mede opgebouwd door zijn werkervaring, kunnen zij hun bedrijf steeds meer optimaliseren. Door SKV-waardig te zijn en ook mee te doen aan bepaalde certificeringen runnen zij en gezonde bedrijfsvoering.

Zelf is Ingrid actief boerin, ontspanningsmasseuse maar ook moeder van 3 !kinderen

Het rosévlees is zo onbekend in Nederland. Het is goed daar verandering in te brengen. 95% van het rosé kalfsvlees gaat naar het buitenland. Er is zo weinig vraag in Nederland dat slagers vaak alleen rundvlees van een koe verkopen.

Daarom hopen zij u nu kennis te kunnen laten maken met rosé kalfsvlees!
Het is toch heerlijk om een goed stukje vlees van Nederlandse bodem op tafel te zetten.