Op de Tuinderij van Land in Zicht werkt men aan een natuurinclusieve zelfoogsttuin, voor en door de wijk. Hier kweken ze groentes die mensen uit de omgeving op basis van een abonnement mogen komen oogsten. Onbespoten, kunstmestvrij en verser dan vers! De tuin bewerken ze met hun zorgdeelnemers en vrijwilligers, onder leiding van de tuinder. Ze werken samen met de natuur. Men zorgt goed voor de bodem en de beestjes, boven én onder de grond. Benieuwd hoe zij dat doen? Neem  gerust even een kijkje! Bloemen koop je contant of tikkie. Voor groente moet je een abonnement hebben en betaal je online.

Wanneer kunt u er terecht: In het oogstseizoen (medio juni tot medio oktober, zie website)

Bij melktap Hoogland-West kunt u heerlijke rauwe melk halen, deze melk is geproduceerd door onze eigen koeien! De melk wordt geproduceerd met veel liefde voor de dieren en aandacht voor het milieu en klimaat. Deze melk smaakt anders dan de melk uit de supermarkt doordat deze niet gepasteuriseerd.

Bij Madame Paté kan je te kust en te keur paté’s kopen. Madame Paté heeft een groot assortiment. Bestellen doe je via de webwinkel.

Levertijd
Wanneer u voor zaterdag bestelt, dan zijn uw vers gemaakte patés de volgende woensdag klaar om op te halen of te verzenden. Wilt u een andere leveringsdatum? Dat kan! Geef dit apart bij uw bestelling aan.

Afhalen of verzenden
U kunt uw bestelling ophalen in de Patékeuken te Amersfoort op woensdag tussen 16 en 18 uur. Komt u dit niet uit? Geen punt! Geef dan in het bericht bij uw bestelling uw gewenste afhaaldag en -tijd aan.
Adres: Nijverheidsweg Noord 94 F, Amersfoort. 

Gekoeld verzenden kan ook. Kosten € 5,95. Boven € 50 gratis verzenden.

In onze boerderijwinkel ’t Brinkeltje kun je terecht voor een kopje koffie met wat lekkers. ’t Brinkeltje heeft een groot assortiment aan duurzame producten en originele cadeaus.

Bij deze eierautomaat in Amersfoort kan je 7 dagen per week terecht voor kakelverse eieren! Je kan zowel biologische als gangbare eieren krijgen die allemaal uit de regio komen.

In Amersfoort ligt Moesbos. Het is een moestuin en voedselbosje in één. Op woensdagmiddagen kan je langs om wat groente en fruit uit de tuin te halen. Ook worden er seizoensgebonden producten gemaakt van de oogst uit het voedselbos. Denk aan: rozemarijnolie, kruidenzout en shampoo.

Welkom bij de gezondste groente- en fruitwinkel van Nederland.

We weten als geen ander waar we over praten als het om de beste kwaliteit en versheid gaat van onze producten. Jaar in jaar uit verkopen we de lekkerste groente, fruit en zuidvruchten in onze winkels. En dat al meer dan 30 jaar. Vanuit onze eigen groothandel kunnen we rechtstreeks producten inkopen en uitleveren. Snel schakelen bevordert de versheid. Zo halen we het citrusfruit meestal bij teler José uit Valencia en de kokosnoten bij boer Michel uit Ivoorkust. Maar bij voorkeur halen we de producten uit ons eigen vertrouwde Nederland. Want hier hebben we de lekkerste appels, peren die meestal uit de Betuwe komen.

Welkom
Verse biologische eieren of biologisch rundvlees kopen? Overnachten in een hooiberghut? Dit kan in Stoutenburg op biologische boerderij: De Omrand, aan de rand van de Gelderse Vallei. Op loopafstand van station Hoevelaken.

Boerderij Heerlijkheid Groot Weede kent een bewogen geschiedenis.
Holland doc heeft een film gemaakt over biologisch dynamische veeteelt, de mestwet en de regels:
“Met man en macht verzetten boer Kok en zijn zonen zich tegen de stad die hun land wil annexeren en tegen de kafkaëske landbouwbureaucratie. Sinds 1995 volgen de makers deze familie in hun dappere strijd met steeds onverwachte wendingen”
Beleef de gastvrijheid en bezoek deze bijzondere boerderij!