Gaat om ‘landewearhoeve vleesverkoop’
Verkoop van eigen kwaliteits Amelander Blonde Aquitaine vlees aan huis.

In het centrum van het mooie dorp Nes kunt u bij “Vishandel Metz’ terecht voor de Amelander Kokkels en Harderfilet. De harders worden op ambachtelijke wijze, met staande netten, gevangen in de Noord- en waddenzee rondom het eiland. De vis wordt daarna direct geleverd aan de Vishandel zodat absolute versheid gegarandeerd is. De harders worden op diverse manieren verwerkt en bereid. U kunt de harderfilet ter plaatse nuttigen in het sfeervolle eetgedeelte van de zaak of meenemen voor eigen bereiding.

De vishandel heeft ook een locatie in Hollum (zie de internetsite voor verdere informatie).

Op het schitterende Waddeneiland Ameland vindt u aan de Kooiweg, even buiten het meest oostelijk gelegen dorp Buren, de Amelander Meervalkwekerij van de Gebroeders Martin en Peter Metz. In verschillende bassins ondergaat de Afrikaanse Meerval hier zijn groeiproces. Wilt u het hele proces eens van dichtbij meemaken? Kom gerust langs! Op gezette tijden worden er rondleidingen gegeven op het bedrijf.

Daarnaast heeft het bedrijf een rokerij, fileerderij en forelvisvijvers, een lunchroom en een winkel waar meerval, zalmforel en regenboogforel worden verkocht.

Bij Kaasboerderij Ameland wordt op een ambachtelijke manier kaas en ijs geproduceerd. De producten die hier worden gemaakt, bestaan grotendeels uit grondstoffen die van het eiland af komen.