Bij Gerard & Suus werkt men biologisch; alles wat zij serveren is gemaakt met alleen gecontroleerde biologische grondstoffen. Die zijn geteeld zonder het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Genetisch gemanipuleerde producten of broodverbetermiddelen (zo heten ze echt), komen er bij hen niet in. Net als allerlei andere onnodige toevoegingen, zoals geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarvoor in de plaats werken zij met veel liefde, want daar wordt alles in het leven mooier, leuker & lekkerder van 🙂

Richard en Monique Verschure zijn de trotse eigenaren van Buffelgaard Verschure. Samen met hun kinderen Ronnie en Michelle wonen zij op de boerderij in Wijk en Aalburg. In maart 2019 zijn zij overgestapt naar Italiaanse waterbuffels, omdat zij geen fosfaatrechten kregen om hun melkveebedrijf voort te zetten. Desondanks vinden zij het leuk om hun carrière voort te zetten met buffels. Het zijn heel vriendelijk dieren en ze houden van knuffelen. De buffels van Richard en Monique worden in melkrobots gemolken en als beloning krijgen ze brokken. Waterbuffels produceren weliswaar minder dan melkkoeien. Daar staat echter tegenover dat ze minder en voornamelijk voedsel van eigen land eten.  Natuurlijk hebben ze bij Buffelgaard Verschure ook kalveren, die zij met veel plezier groot brengen. Bovendien is er een boerderijwinkel aanwezig met allerlei buffelproducten. Als u interesse heeft, bent u van harte welkom in hun boerderijwinkel, waarbij zij o.a. buffelmozzarella, -feta, -karnemelk, -yoghurt, -vla en /melk verkopen. Deze producten zijn cholesterolarm en vaak geschikt voor mensen met lactose-intolerantie. Naast de zuivelproducten verkopen zij ook buffelvlees. De winkel is op woensdag van 13:00 – 15:00 uur open en op zaterdag kunt u er terecht  van 10:00 – 16:00 uur. Heeft u nog vragen, bel dan gerust of stuur ons een mailtje.

Ambachtelijke Palingrokerij ’t Tonnetje is gespecialiseerd in het roken van paling en andere vis op markten en braderieën. Er is tevens een mogelijkheid tot koop van bak- en stoofpaling. Ook verkoop aan huis

Korenmolen ‘De Twee Gebroeders’ is nog wekelijks in bedrijf voor het malen van biologisch meel. Sinds 2016 is de molen aan een ware revival begonnen, waarbij de molen weer (net als vroeger) compleet wordt ingericht als ‘moderne windmeelfabriek’. Het gemalen meel wordt o.a. geleverd aan de plaatselijke biologische bakkerij van Gerard en Suus Hardeman, en vindt verder ook aftrek op de particuliere markt. De molen is daarnaast ook EKO gecertificeerd.
Deze ronde stenen stellingmolen, staande op de Maasdijk, werd in 1872 gebouwd en kent een bewogen geschiedenis. Hij dankt zijn naam aan de gebroeders Den Hoet, die de molen lieten bouwen als opvolger van een veel oudere molen. Op een oude landkaart, die de Heer van Altena tijdens de 80-jarige oorlog in 1612 liet maken, was op de huidige molenlocatie al molen getekend. In 1896 werd de familie Vos eigenaar. Zestig jaren lang maalde de familie Vos met de molen graan tot meel. Zij brachten tal van moderniseringen in de molen aan, die in de jaren ‘30 en´40 als voorbeeld golden voor een moderne “Wind-meelfabriek”. Met vier koppels stenen kon men malen. Een stalen koningsspil met gietijzeren spoorwiel en dito steenschijven kon zowel met windkracht als ook met een dieselmotor worden aangedreven. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd molen zeer zwaar beschadigd door beschietingen vanuit de Langstraat. Direct na de oorlog werd de molen gerestaureerd door molenmaker Bos uit Almkerk.
Ook hier werd het bedrijf gestaakt en nadat het complete binnenwerk eruit werd gesloopt, kwam de molen in 1968 in handen van de Molenstichting. Die liet de molen opnieuw door de firma Bos restaureren, met gebruikmaking van een tweedehands (klassiek houten) binnenwerk van de in 1969 gesloopte korenmolen De Graanhalm uit het Zeeuwse Wissenkerke. De molen is in 2002 opnieuw grondig gerestaureerd. Een vervolgrestauratie, met name aan het buitenmetselwerk, heeft in de periode 2010 tot half 2012 plaatsgevonden.

Welkom op de site van The Honeybin!
Albert en Anita Bin hebben al jaren een grote voorliefde voor bijen. Zij zijn dan ook met veel liefde en genoegen werkzaam in hun imkerij in de polder van Wijk en Aalburg.

Aan de Veldstraat 53 verkopen zij hun honing- en bijenproducten die met zorg worden gemaakt. Zij doen dit met een zo groot mogelijke aandacht voor het welzijn van hun bijen en van de natuur.

De honingwinkel van Albert en Anita ligt aan een leuke fietsroute: de PUUR UIT ALTENA fietsroute. Al fietsend kom je langs onder andere een buffelboerderij “de Buffelgaard” en de korenmolens de Hoop en de twee Gebroeders. Al verder fietsend tref je langs de route ook ‘lekker Gemekker’, een geiten boerderij. Hier kun je genieten van hun eigen streekproducten.