Boomgaard Peren & Patrijzen

Ze verkopen aan de deur conference peren (onbespoten) en sap.

Ze hebben een koppeltje van 5 patrijzen in de boomgaard.

Een zeldzame en leuke vogel waar Altena zich voor inzet !

Melkgeitenhouderij & ijsboerderij ‘t Boerenhof.

Over hen:
Zij zijn Johan en Elli van ’t Sant. Op hun bedrijf zijn zij de derde generatie boeren die actief zijn. Ze zijn ooit begonnen in het dorp Andel met een koeienboerderij. Omdat de boerderij daar verouderde en uitbreiding met koeien moeilijk was is er in 1995 besloten het oude bedrijf te verkopen. In de polder van Andel zijn ze toen met een nieuw geitenbedrijf gestart. Op dit bedrijf worden momenteel 600 geiten”gemolken . Ook hebben ze 150 jonge geitjes in opfok.

Ontstaan ijs:
Begin 2012 kwam de vraag om met streekproducten op een markt te gaan staan. Het probleem was echter dat ze die niet hadden. In het verleden was er wel nagedacht over het idee om ijs te maken. Ze hebben toen de stoute schoenen aan getrokken en een poging gewaagd. Dit viel zo goed in de smaak dat in de weken erna mensen naar de boerderij kwamen met de vraag of ze nog meer van dit geitenijs hadden.

Toen hebben ze besloten hiermee verder te gaan. Na eerst een ijskar gekocht te hebben om te experimenteren volgde er al snel meer. Nu hebben ze verschillende ijskarren van klein tot groot en zodat er voor iedereen maatwerk geleverd kan worden.