Aan de Lagewaard te Koudekerk aan de Rijn is V.O.F. Van Leeuwen een kaasbereider. Zij maken van hun hun eigen melk op de boerderij lekkere producten met een eigen recept. Het maken van kaas is een vak apart en wordt vaak van generatie op generatie overgedragen. Voor een heerlijke kaas kunt u dus bij hen terecht.

De zuivelwinkel is onderdeel van het melkveebedrijf van Familie de Rijk. Zij zorgen met passie voor hun dieren, dit laten ze graag aan u zien. In hun zuivelwinkel verkopen ze verse zuivelproducten, gemaakt van de melk van hun eigen koeien. Zo brengen ze het prachtige boerenleven een stukje dichter bij u!

5 jaar geleden……..streken wij hier neer en genieten iedere dag van deze prachtige gemoedelijke plek.
Voel het zachte gras onder uw voeten, bewonder de schitterende landschappen, adem de zwoele lente- of zomergeur in en luister naar de geluiden van de natuur, hoor het gescharrel van de dieren, het geruis van de wind in de bomen en de zachte bries in uw tentdoek.
Wij houden van mooie ontmoetingen en …..
· zijn een fijne pleisterplaats voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers
· houden van winters vermaak met smaak
· gluren bij de buren
· serveren soep uit de heksenketel
· bakken pizza’s in de hout gestookte oven
· beleven de nacht van de nacht
· houden van trouwen
· bieden dagbesteding op het erf aan mensen met een beperking

Boerderij Valkendam is een zorgboerderij in Alphen aan den Rijn waar tien mensen met een verstandelijke beperking wonen en werken. Daarnaast komen er dagelijks clienten uit de omgeving voor de dagbesteding. Zij zorgen samen met de begeleiding voor o.a. de dieren, werken op het land, onderhouden gebouwen, werken in de moestuin en werken in de winkel.

De boerderij ligt op een unieke locatie midden in het groene hart aan de Oude Rijn, tussen Alphen aan den Rijn en Zwammerdam. In en om de boerderij is er gelegenheid voor (zelfstandig) wonen met begeleiding.

Op Valkendam staat het welzijn van de mens voorop. Daarnaast zorgt de boerderij op een biologische en diervriendelijke manier voor de dieren. Zorg voor mens, dier en natuur zijn de drie uitgangspunten die goed samen gaan

Valkendam heeft een biologische winkel “Onder de Hooiberg”. Er worden smaakvolle producten verkocht van eigen boerderij, De winkel verkoopt ook streekproducten.

In ons fruitstalletje aan de weg verkopen we pompoenen. Op dit moment hebben we Hokkaido-, Kabocha-, Cinderella en Halloween pompoenen. Binnenkort ook flespompoenen en muskaatpompoenen. Alle pompoenen zijn eetbaar. Ook grote aantallen leverbaar. Verder verkopen men bij het fruitstalletje zelfgemaakte jam, courgettes, diverse soorten fruit etc. Alles is onbespoten. Er wordt dagelijks geoogst dus lekker vers! Fruitstalletje Landlustweg is iedere dag open. Betalen kan contant (gepast) in geldkistje of dmv het scannen van een tikkie! Kom gezellig langs in ons fruitstalletje aan de Landlustweg tegen over nr. 7 Alphen aan den Rijn/Koudekerk.

Aan het Westeinde 44 in Hazerswoude-dorp staat een eierstalletje. Hier verkoopt men verse scharreleieren.

Bij de Melktap & Kaasautomaat De Witte Gravin verkoopt men heerlijke Loeiverse melk direct van de boerderij en kaas van hun fabriek De Graafstroom. Al drie keer op rij ontvingen zij de 1e prijs op The Global Cheese Awards) U kunt bij hen echter nog veel meer lekkernijen direct van de boerderij vinden. Zo verkopen ze huisgemaakte sappen, jammen en stoofpeertjes onbespoten uit hun eigen boomgaard. Maar ook de heerlijke hang-op, yoghurt en vla variaties van Rof Meddow. En natuurlijk vindt u er de havermout koekjes, boterbloemen en beroemde Polderwafels naar Oma’s recept. Melk wordt er verkocht tegen €1.00 per liter. Neem u wel uw eigen fles of kan mee? (Flessen zijn er ook voor €1.00 verkrijgbaar geen statiegeld, wel her-vulbaar!) Dagelijks open van 7.00 tot 19.00 uur. Op zondag zijn ze gesloten

In 1880 legde Lena Maria Jonker de eerste steen voor Kaasboerderij Lena’s Hoeve. In 2010 hebben we een nieuwe stal gebouwd. Het woongedeelte is in 2012 volledig herbouwd. En in 2018 is onze nieuwe accommodatie ‘De Lena’ gebouwd, een mooie locatie voor Kinderfeestjes en vergaderingen.

Familiebedrijf
De Kaasboerderij en melkveehouderij is sinds 1912 een familiebedrijf.
Onze veestapel telt 180 melkkoeien en 70 stuks jongvee. Verder hebben wij nog circa 20 schapen.

De koeien worden 2 keer per dag gemolken in de carrousel. In de carrousel is plaats voor 28 melkkoeien. Een deel van onze melk wordt verkaast voor in onze winkel. Het andere deel wordt afgevoerd naar de fabriek.

Graag tot ziens op de boerderij of in onze winkel!

Woon je in de strook Rotterdam-Zwolle? Dan is er bijna altijd wel een Goudreinet of FruitCompany in de buurt te vinden. Kwaliteit en beleving staan bij ons voorop. Wij hebben een ruime keus in groenten en fruit, maar ook in zuidvruchten, ongebrande noten en aardappels. Maar er is zoveel meer te vinden in onze winkels. Omdat wij een eigen groothandel hebben, kopen we zelf onze producten in. Dit merk je aan onze prijs, die wij – in tegenstelling tot supermarkten- dagelijks aanpassen. Onze prijzen zijn hierdoor vaak lager en een stuk eerlijker.

In 1980 hebben Henk en Corrie Luijben deze boerderij laten bouwen. Daarvoor hadden zij een klein boerderijtje midden in Aarlanderveen. Zij begonnen op de nieuwe boerderij ook met kaasmaken. Voor Corrie was dat gesneden koek, omdat zij op een kaasboerderij was opgegroeid in het Zuideinde van Aarlanderveen.
Vanaf 1987 is hun zoon Frank Luijben ook in de maatschap van de boerderij gekomen. Het aantal koeien wat er wordt gemolken is vanaf 1980 nagenoeg gelijk gebleven, wel is er ongeveer 10 ha land meer in gebruik. Vanaf 1990 gingen Henk en Corrie het langzaam aan rustiger aan doen, en in 1995 verlieten Henk en Corrie het bedrijf.
Tegenwoordig runt Frank de boerderij samen met Karina en wonen ze er met Franks kinderen, Richelle en Michael.

LET OP: Voorlopig het is het alleen mogelijk om per mail een 1 kilo jonge boerenkaas, of een 3/3.5 kg jonge boerenkaas te bestellen.