Pompoenen te koop Allemaal eetbaar Hokkaido, kobocha, Blue heaven, Cinderella, Spagetti, Halloween pompoenen etc. Huisgemaakte Pruimenjam, courgettes, fruitsappen. In het weekend is ook ons Winkeltje open met nog meer fruitsappen, jams, fruitijsjes, pompoenen etc. Alles op biologische wijze gekweekt. Kom gezellig naar ons stalletje aan de weg.

De korenmolen De Eendracht is als pelmolen “De Twee Gebroeders” nieuw gebouwd in Zaandam in het jaar 1752.

Tot 1897 heeft deze molen daar dienst gedaan als pelmolen om rijst en gerst te pellen.

Eind oktober 1897 werd de molen buiten bedrijf gesteld en op 6 november 1897 werd de verzekering van deze molen opgezegd. Enkele dagen later werd de molen verkocht aan de Alphense molenaar Matthijs Dam.

Deze liet de molen nog voor de jaarwisseling afbreken en bracht hem over naar Alphen aan de Rijn waar hij als korenmolen De Eendracht langs de Oude Rijn weer werd opgebouwd.

Lamsvlees

Lekker, vers en gezond eten. Dat is waar wij dol op zijn. Verse lekkernijen smaken nóg beter als deze van dichtbij komen, vindt u ook niet?
Al zo’n 300 jaar is de boerderij eigendom van familie Heemskerk en later familie van der Hulst. 300 jaar waarvan wij als gezin al bijna 40 jaar in het Spookverlaat boeren. Dit doen we met plezier en met heel veel liefde. Liefde voor de dieren, voor het land, voor het vak en onze omgeving. Het allerliefst zien wij dat de voedselketen kort en eerlijk is. De ideeën voor een winkel begonnen te borrelen nadat wij om ons heen veel mensen blij maakten met verse eitjes van eigen kippen. Wij; Gerard, Joyce, Suze, Ivy, Fien en Siem van der Hulst, besloten later een boerderijwinkel te beginnen. Een winkel waar u terecht kunt voor lekkere, verse producten van dichtbij. Komt u snel langs?

De kaas in de automaat is gemaakt van de melk van hun 60 koeien die van april tot en met oktober zo veel mogelijk in de wei lopen. De kaas wordt van rauwe melk gemaakt en dat maakt het vooral echte boerenkaas.

Aan de Lagewaard te Koudekerk aan de Rijn is V.O.F. Van Leeuwen een kaasbereider. Zij maken van hun hun eigen melk op de boerderij lekkere producten met een eigen recept. Het maken van kaas is een vak apart en wordt vaak van generatie op generatie overgedragen. Voor een heerlijke kaas kunt u dus bij hen terecht.

De zuivelwinkel is onderdeel van het melkveebedrijf van Familie de Rijk. Zij zorgen met passie voor hun dieren, dit laten ze graag aan u zien. In hun zuivelwinkel verkopen ze verse zuivelproducten, gemaakt van de melk van hun eigen koeien. Zo brengen ze het prachtige boerenleven een stukje dichter bij u!

5 jaar geleden……..streken wij hier neer en genieten iedere dag van deze prachtige gemoedelijke plek.
Voel het zachte gras onder uw voeten, bewonder de schitterende landschappen, adem de zwoele lente- of zomergeur in en luister naar de geluiden van de natuur, hoor het gescharrel van de dieren, het geruis van de wind in de bomen en de zachte bries in uw tentdoek.
Wij houden van mooie ontmoetingen en …..
· zijn een fijne pleisterplaats voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers
· houden van winters vermaak met smaak
· gluren bij de buren
· serveren soep uit de heksenketel
· bakken pizza’s in de hout gestookte oven
· beleven de nacht van de nacht
· houden van trouwen
· bieden dagbesteding op het erf aan mensen met een beperking

Boerderij Valkendam is een zorgboerderij in Alphen aan den Rijn waar tien mensen met een verstandelijke beperking wonen en werken. Daarnaast komen er dagelijks clienten uit de omgeving voor de dagbesteding. Zij zorgen samen met de begeleiding voor o.a. de dieren, werken op het land, onderhouden gebouwen, werken in de moestuin en werken in de winkel.

De boerderij ligt op een unieke locatie midden in het groene hart aan de Oude Rijn, tussen Alphen aan den Rijn en Zwammerdam. In en om de boerderij is er gelegenheid voor (zelfstandig) wonen met begeleiding.

Op Valkendam staat het welzijn van de mens voorop. Daarnaast zorgt de boerderij op een biologische en diervriendelijke manier voor de dieren. Zorg voor mens, dier en natuur zijn de drie uitgangspunten die goed samen gaan

Valkendam heeft een biologische winkel “Onder de Hooiberg”. Er worden smaakvolle producten verkocht van eigen boerderij, De winkel verkoopt ook streekproducten.

In ons fruitstalletje aan de weg verkopen we pompoenen. Op dit moment hebben we Hokkaido-, Kabocha-, Cinderella en Halloween pompoenen. Binnenkort ook flespompoenen en muskaatpompoenen. Alle pompoenen zijn eetbaar. Ook grote aantallen leverbaar. Verder verkopen men bij het fruitstalletje zelfgemaakte jam, courgettes, diverse soorten fruit etc. Alles is onbespoten. Er wordt dagelijks geoogst dus lekker vers! Fruitstalletje Landlustweg is iedere dag open. Betalen kan contant (gepast) in geldkistje of dmv het scannen van een tikkie! Kom gezellig langs in ons fruitstalletje aan de Landlustweg tegen over nr. 7 Alphen aan den Rijn/Koudekerk.