Poldervlees biedt u de mogelijkheid om een rundvleespakket te kopen van dieren die natuurgebieden van Landschap Noord-Holland in de Menningweerpolder begrazen. In deze terreinen staan allerlei kruiden die de koeien met smaak eten. En deze smaak vindt u weer terug in het vlees. In de winter krijgen de dieren hooi uit het natuurgebied als voedsel. Bovendien krijgen de dieren van deze boerderij alle tijd en ruimte om te groeien. Dat komt de kwaliteit ten goede.

Met enige vorm van regelmaat wordt een koe geslacht. Het vlees wordt na het uitbenen direct verpakt door Jan de Lange uit Middenbeemster. Dit gebeurt in kleine porties. Alles wordt voorzien van een sticker waarop het soort vlees en de verpakkingsdata staat. Hierna wordt het vlees direct ingevroren, zodat de kwaliteit gehandhaafd blijft.

Ongeveer twee weken na slachting kunnen de pakketten worden uitgeleverd. Een vleespakket bevat 15 kilo vlees. Het vlees van de koe wordt naar verhouding verdeeld. In het pakket zit dus o.a. biefstuk, entrecôte, gehakt, runderworst, hamburgers, tartaar, magere runderlappen, etc.

Vooralsnog verkopen we uitsluitend vleespakketten van 15 kilo. Een pakket past (met gemak) in 1,5 diepvrieslade. U kunt natuurlijk ook een pakket met vrienden of familie delen.

Door het vlees als volledig pakket te verkopen kunnen we de prijs van dit natuurlijke, eerlijke vlees betaalbaar houden en de dieren de verzorging geven waar ze recht op hebben.

Niet al het vlees wordt verdeeld in de vleespakketten van Poldervlees. Er blijven ook een aantal mooie, bijzondere stukken over die los verkocht worden, zoals diamanthaas, bavette, longhaas, staartstuk, ossenstaart runderwang, ribeye en tong.

Hoi, leuk dat je onze website komt bezoeken. Wij zijn Jim en Eva, en wonen op een boerderij in Grootschermer samen met onze dochter Belle en de zoon van Jim: Tygo. Ik zelf (Eva) ben geboren in Wervershoof en ben later op kamers gegaan in Wageningen voor de studie Dierwetenschappen. Hierin heb ik een master afgerond in de richtingen Duurzaamheid en Agrotechnologie & Dierwelzijn. Van jongs af aan ben ik ook al gek op dieren, en dan vooral op de grote boerderij dieren. Samen met Jim, die zo ongeveer zijn hele leven al in de bouw zit en een eigen bouwbedrijf heeft, hebben we er voor gekozen om op een boerderij te gaan wonen. Mijn keuze omdat ik graag dieren wilde en zijn keuze omdat hij graag ruimte wilde voor zijn bouwbedrijf. Eenmaal begonnen op de boerderij kwam ook Jim erachter dat hij het boerenleven en de dieren wel erg leuk vond dus zijn we samen gaan zoeken naar mogelijkheden om de boerderij ook voor anderen toegankelijk te maken. Want wat is er nou mooier dan het boerenleven te delen en zo kennis over te kunnen brengen. Uit deze visie is Red Cow BV ontstaan.

De winkel van Kreb is als enige overgebleven van de 14 winkeltjes in het dorp. Dit alles heeft men kunnen bereiken door volledig inzet van het gehele gezin. Carla (middelste dochter van Jan en Nel) trouwde in 1969 met Dick de Reus. Zij hebben de zaak gerund tot 1996. Vanaf die tijd kwam hun zoon Pieter in de zaak.
Pieter is getrouwd met Adiënne Klaver en tot nu toe hebben zij de touwtjes in handen van de winkel.

Vanaf 13 maart 2019 zijn ze Dagwinkel geworden.