Uienkwekerij.

Passie voor koeien en yoghurt

We zorgen voor een fijne leefomgeving van onze koe. Waarom, omdat we gek zijn op onze koeien. Alle koeien zijn op onze boerderij geboren, dus ze zijn van kalf tot koe op de boerderij.

Van de melk die onze koeien ons geven maken we heerlijke ambachtelijke producten, zoals yoghurt met een eigen natuurlijke smaak. Deze yoghurt bevat het natuurlijke vet dat in onze melk voorkomt, zoals de echte smaak en alle gezonde ingrediënten uit de melk van onze koeien bevat. We voegen aan onze yoghurt geen conserveermiddelen toe. Daardoor krijgt hij zijn lekkere pure smaak. Onze yoghurt kun je dan ook met een gerust hart een streekproduct noemen. Dat wordt versterkt door bijvoorbeeld het toevoegen van fruit uit onze regio de achterhoek.

Familie Lensink heeft een gemengd agrarisch bedrijf in Lintelo, een buurtschap in de buurt van het Achterhoekse Aalten. Het bedrijf is opgericht in 1900 en sindsdien binnen de familie Lensink voortgezet. Tot eind jaren 80 voerden zij een gemengd bedrijf met wat koeien fokzeugen en een stukje aardappelen. De aardappelteelt werd door Arie en Minie nieuw leven ingeblazen. De melkkoeien en zeugen hebben plaats gemaakt voor jongvee en aardappelen. Intussen wordt het stokje langzamerhand overgedragen aan zoon Arjen en zijn vrouw Tanja. Bij Lensink verbouwen tafelaardappelen, die men vanuit huis verkoopt. Elke woensdag bezorgen zij aardappelen in Aalten, Bredevoort Dinxperlo en nabije buurtschappen bij U aan huis. Hun product vind je onder meer bij verschillende supermarkten en andere verkopers.
Naast de aardappelen verkoopt men ook groente, eieren en fruit.

In hun winkel verkopen zij diverse biologische rundvleesspecialiteiten. Zonder toevoeging van conserveringsmiddelen verwerkt men bij ’t Lerinkshof 36 verschillende soorten rundvlees. Op ambachtelijke wijze bereiden ze tevens enkele traditionele Achterhoekse producten, zoals naegelhout, runderrookworst en diverse soorten droge metworst gemaakt van rundvlees.