Visserijbedrijf Rekelhof is een traditioneel familiebedrijf dat vier generaties geleden is gestart door Kees Rekelhof (1849-1929). Hij viste in de nog niet drooggemaakte Zuiderlegmeer, het gebied tussen Drecht en Westeinderplassen. Hij verhuisde ±1880 van de de Zuiderlegmeer naar de Herenweg 32, de plek waar het bedrijf nog steeds gevestigd is. Ongeveer 1910 nam zoon Dirk Rekelhof (1879-1957)de visserij van zijn vader over. Hij heeft altijd erg hard moeten werken om het hoofd boven water te houden met de crisis en de 2e wereldoorlog als dieptepunten. De concurrentie was ook erg groot met veel vissers in het gebied, gevolg van de droogmakingen van Haarlemmermeer en inpolderingen.

Na de 2e wereldoorlog stond de volgende generatie te trappelen om te gaan vissen, tot afgrijzen van hun moeder. Elk beroep was beter, visserij betekende armoe. Cor (1924-2006, zie foto hiernaast) en Theo (1930) kregen en pakten hun kansen om te groeien en hadden ook nog het geluk dat door het voedselrijke water de visstand zeer goed was. Zowel schubvis als aal kon optimaal benut worden. Het aantal vissers in het gebied was toen al gereduceerd tot 2 bedrijven. In 1991 nam Theo (1957), zoon van Cor, het stokje over. Veel is er niet veranderd. Er wordt nog steeds gevist met de fuiken en lijnen. De aalvangst wordt gerookt of gevild, vanuit de winkel aan de man gebracht. Ook de wintervisserij op snoekbaars en pootvis gebeurt nog zoals toen.

Van maandag tot en met zaterdag kunt u bij OostOogst in het Aalsmeerse terecht voor verse groenten direct vanaf de kwekerij. Een initiatief van rozenkwekers André en Inge Zekveld. De onbespoten groenten worden in de kas en buiten in volle grond geteeld. Dit zorgt uiteraard voor meer verse, smaakvolle seizoensgroenten. Bij OogstOogst bieden zij de groenten aan voor een aantrekkelijke prijs.

De verkoop koelkasten staan aan de Aalsmeerderweg 265 in Aalsmeer. Je bent er van harte welkom om dagverse groenten bij hen te kopen.

Tijdens het seizoen, van eind april tot eind oktober, zijn ze samen met hun vrijwilligers op maandag- en donderdagochtend  van 9-12 aan het werk in de kas waarin groenten worden geteeld voor klanten van Voedselbank Aalsmeer.

Je kan de bestelling ook per app of mail doorgeven en op een afgesproken tijdstip jouw bestelde dagverse groenten afhalen. Voor het assortiment: kijk even op hun website.

Je hoeft je niet druk te maken of je de auto kwijt kan. Liever zien we de gasten natuurlijk heerlijk op de fiets. Maar er is voldoende parkeergelegenheid bij de kwekerij.

Naast groenten verkoopt men er ook rozen.