In deze webshop vind je unieke landgoedsappen, likeuren en alpacawol gerelateerde producten. Ook kun je bij ons een kamer boeken en terecht voor events zoals een bruiloft of een vergadering boeken. Deze webshop is onderdeel van https://huistejaarsveld.nl/ 

Vis-van-Job

Job is een Zeeuwse visser in hart en nieren. Zijn gehele leven vist hij al op de Zeeuwse stromen met de ‘zegen’ op Harders en Zeebaars.

In het voorjaar is men begonnen met verkoop van vis, broodjes vis, visschotels en verschillende soorten cadeaus die allemaal af te leiden zijn naar het begrip VIS.

Hier kunt u op afspraak terecht voor Zeeuwse Bottarga.

Aan de Wessingtange 10 te Sellingen vind je het Landbouwbedrijf De Klip. Men verkoopt er rundvlees en boerenmelk.

Bij Kwekerij Vromans grazen ongeveer 100 Limousin runderen zoals de natuur het bedoeld heeft. Robuuste, zwaar gespierde koeien met hun kalveren en enkele exclusieve fokstieren, welke soms wel 1200 kg zwaar zijn. De ruimte, gezond voer, goede verzorging, een stro stal en natuurlijk kuddeverband zijn de ingrediënten voor de groei van stevig mager vlees met fijne structuur. Het vlees is snel gaar en houdt het vocht beter vast: hierdoor blijft het vlees sappig en behoudt zijn gewicht en die typische limousin-smaak.

De stal waar de koeien verblijven is een potstal. Dat wil zeggen dat ze op stro staan. De stal bestaat uit 56 voerplaatsen en 400 m2 ligoppervlakte op stro. Het is verdeeld in 8 hokken. Deze kunnen groter gemaakt worden door hekken. Tevens is er ook nog een stal op roosters aanwezig. Daar kunnen nog eens 45 stuks vee staan. Deze stal is in 2014 vervangen voor een potstal.
De koeien komen medio november binnen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Medio oktober worden de eerste kalfjes geboren. We streven ernaar dat rond eind maart de laatste kalveren worden geboren.
De dieren worden bij ons op het bedrijf geboren en blijven als zoogkalf minimaal 9 maanden bij de moeder. Ze verblijven in de zomer in de wei waar ze grazen en in de winter verblijven de dieren in de stal op stro. Hierdoor kunnen we een stukje topkwaliteit vlees garanderen waaraan geen preventieve antibiotica is toegepast. Daardoor kunnen we zeggen dat deze runderen een goed leven hebben.

De stal waarin de dieren verblijven is een groen label stal, dat wil zeggen dat de stal diervriendelijk is. Ook is ons bedrijf IKB (International Keten Bewaking) gecertificeerd. Dat houdt in dat het vlees extra goed gecontroleerd wordt en het voer voldoet aan de IKB-normen. Alle dieren op ons bedrijf zijn 100% Limousin stamboekkoeien. De dieren voor de vleespakketten worden op een leeftijd van ongeveer 4 jaar geslacht en hebben eenmaal gekalfd.

Hopelijk heeft u hiermee voldoende informatie en anders kunt u altijd en uiteraard geheel vrijblijvend bellen of mailen.

Kom gerust onze stal en het vee eens bezichtigen!

Hallo!

Wij zijn Tino en Daphne van Beurden. Welkom op onze kleine boerderij!
Hier wonen wij sinds vier jaren samen met onze dochter Femke. Naast ons boeren leven werkt Daphne nog parttime in de gehandicapten zorg als medewerker wonen en is Tino projectmanager.

Wij fokken met liefde en passie Belgische Blauwe Koeien en laten me trots onze boerderij zijn aan iedereen die het maar wilt. Daarnaast verkopen wij vlees van onze eigen koeien, vacuüm verpakt en diep gevroren.

Dit is vlees van onze lieve dikke dames die hier zijn geboren, zelf moeder zijn geweest, hun kalfjes hebben opgevoed en heel heel heel veel buiten hebben gelopen. Onze koeien en hun kalfjes kom je ook zeker tegen op de fiets langs de Waardsedijk, In onze weilanden. Kortom een heerlijk leven voor een blije koe!

Kleinschalig, traceerbaar en diervriendelijk met zo min mogelijk medicijnen en antibiotica, gegarandeerd zonder hormonen en andere narigheid. Kortom, een prachtig stukje vlees waar we iedereen van willen laten genieten!

Welkom bij Twenteland Eieren!
Wij zijn familie Wegdam uit Hengevelde en hebben een pluimveebedrijf met daarnaast een eigen pakstation. Door deze unieke combinatie zijn wij sterk in het leveren van dagverse eieren.

Al bijna 100 jaar staan wij voor kwaliteit en service! Passie voor onze kippen en aandacht voor onze klanten staat hierbij voorop. Onder het motto, natuurlijk, dagvers! leveren wij onze eieren.

Natuurlijk, omdat wij aan de ene kant staan voor duurzaamheid, aandacht en zorg voor milieu, natuur en dier en aan de andere kant omdat wij het vanzelfsprekend vinden dat onze klanten dagverse eieren krijgen, alleen de beste kwaliteit is goed genoeg!

Aan de rand van natuurgebied De Grote Peel ligt de biologische geitenboerderij van Theo en Chantal van Dillen. Rond 1940 is opa op deze plek neergestreken en begon hier met een traditioneel gemengd bedrijf, waar koeien, varkens en kippen rondliepen. In de loop der jaren zijn deze allemaal verdwenen en hebben de geiten hun intrede gedaan.

In 1997 zijn we begonnen met het melken van geiten, Twee keer per dag worden er gemiddeld 450 geiten gemolken. Afhankelijk van het seizoen geeft een geit tussen de 2,5 en 3 liter melk per dag. Een deel van de melk gebruiken we om zelf te verwerken tot lekkere zuivelproducten, de overige melk leveren we aan een particuliere kaasmakerij.

Sinds 2018 zijn we een nieuwe weg ingeslagen. We hebben de keuze gemaakt om biologisch te werken. Dit houdt in dat de geiten o.a. weidegang krijgen, meer staloppervlakte per dier hebben en alle voer van bio-oorsprong is. Er wordt dus geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Skal is de instantie die toezicht houdt op de certificering, dit gebeurt door meerdere aangekondigde en niet aangekondigde inspecties per jaar.

Bij het Het theelepeltje zwaait Karin van Herwijnen-Dreef de scepter. Eén van haar passies is thee, vandaar de keuze om hiermee een webshop in thee te starten, genaamd “Het Theelepeltje”.

De naam “Het Theelepeltje” is ontstaan, tijdens het brainstormen van een naam al spelend met het theelepeltje, dat in haar logo is verwerkt. Dit theelepeltje was elke keer onbewust in haar handen, terwijl de plannen voor het realiseren van een eigen winkeltje werden gesmeed. Dat is dan ook de reden dat er niks passender om de zaak “Het Theelepeltje” te noemen en heeft dan ook een grote waarde voor Karin.

Vanaf 1 juni 2017 ben ze “Het Theelepeltje” gestart, om mensen te laten genieten van een lekker kopje thee, of het juist leuk vinden om thee cadeau te geven.

De focus in ons assortiment ligt met hoofdzaak op biologisch thee, waarvan verschillende soorten thee ook goed zijn voor uw gezondheid. Verder zijn er verschillende accessoires in ons assortiment waarmee het milieu minder wordt belast, zoals ongebleekte theezakjes, of juist de herbruikbare filters. Ook de Travel Mug beker is tegenwoordig een hot item, omdat hierin koude en warme dranken bewaard kunnen worden en zelf een voorstander ben van duurzaamheid.

Bij het Theelepeltje ben je dus aan het juiste adres voor losse thee en aanverwante producten.

Heeft u ooit van een specifieke bedrijf gehoord met alleen maar producten die met pindakaas te maken hebben. In Enschede hebben ze zo’n bedrijfje. Robert van Dijk runt er zijn Pindakaaspot.
Bij de Pindakaaspot gebruikt men alleen Amerikaanse pinda’s! Dat zijn pinda’s met een hoge oliezuur/linolzuur verhouding. Gezonder dus, smaken beter en zijn langer houdbaar.
De pindakaas wordt vers en Ambachtelijk gemaakt. Er worden géén suikers en extra olie toegevoegd. (olie komt vrij tijdens het malen van de pinda’s)
U kunt er niet alleen pindakaas bestellen, maar ook allerlei attributen die met pinda’s te maken hebben.

Op de Zandkant is het mogelijk om het vlees van eigen koeien van het ras Blonde d’Aquitaine te proeven. De koeien lopen het grootste deel van het jaar in het natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen.
Het vlees van een Blonde koe of stier is fijn van structuur en bijzonder mals. Mede door de zeer goede verhoudingen tussen vlees, vet en beenderen, is het vlees geliefd bij de betere slagerijen in ons land. Het Blonde d’Aquitaine rundvlees is bijzonder smaakvol. In de Franse restaurants krijgt het vlees de hoogste waardering. Kortom, voor een lekkere malse biefstuk moet je bij de Blonde d’Aquitaine zijn!