Word Aubergineredder! Ga Auberginesoepfietsen…


Nu niet met een groepsevenement helaas vanwege de coronamaatregelen, maar wel op eigen houtje om de auberginekwekerij van Ted en Dennis van Luijk een handje (en voetje op de trappers) te helpen.
 
Heb je het artikel van NU.nl vanmorgen gelezen, dat gedeeld is door Chantal Metten? Zie https://www.nu.nl/eten-en-drinken/6052290/de-nederlandse-teler-heeft-het-moeilijk-red-de-aubergine.html voor het hele verhaal.
Bezoek Westland, PUUUR Midden-Delfland en Fietsen voor m’n eten – Westland staken online de hoofden bij elkaar om deze kweker te helpen zijn mooie oogst te redden. Dus allemaal aan de auberginesoep de komende tijd! In de onderstaande blog vind je de link naar de receptenpagina van de kwekerij, waar het recept voor een licht gebonden auberginesoep te vinden is. En nog andere heerlijke recepten met die mooie paarse vruchten…
De door mij uitgepuzzelde fietstocht leidt je langs Kaas- en Zuivelboerderij van Winden voor roomboter, langs Molen De Drie Lelies – Maasland voor bloem, maar ook langs Hoeve Bouwlust voor diezelfde producten als je gaat fietsen op dagen waarop de andere locaties gesloten zijn.
Verder kom je langs het stalletje van Ad de Groot op de Lange Broekweg 31, Naaldwijk voor paprika’s en vervolgens haal je de aubergines bij Kwekerij Van Luijk. Zo heb je al bijna alles in de fietstas om de soep te kunnen maken.
Op de Middenzwet 45 in Wateringen kun je terecht in hun stalletje langs de weg. Je kunt er met een Tikkie/QR code betalen of contant geld in de daarvoor bestemde buis deponeren.
Onderweg terug naar het startpunt kun je nog een bakkie voor onderweg halen bij Koffiehuis en B&B de Hooiberg in het prachtige ’t Woudt.
Meer informatie en de link naar de fietsroute op route.nl vind je in onderstaande blog op de website van Bezoek Westland: https://www.bezoek-westland.nl/auberginesoepfietsen-door-westland-en-midden-delfland.
Ben jij ook een aubergineredder? Deel ook je fietsverslagje en wat je ervan gebrouwen hebt…
En blijf rekening houden met de afstandsregels en betaal zoveel mogelijk contactloos.
Veel fiets- en kokkerelplezier met die heerlijke aubergines!
‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *