Verslag zonnig fietsen voor m’n eten – 24/9/2017


Vanmorgen stond ik al vroeg te trappelen, net als de paarden daar waarschijnlijk, om naar de Boer- en Paardendag in Schipluiden te fietsen. Eerst een heerlijk ontbijtje met nog kraakverse munt van Stadstuinderij Buitenleeft en honing van de Imkervereniging Midden-Delfland. Een creatie van boerenyoghurt van Kaas- en Zuivelboerderij van Winden, aardbeien van de Westlandse Aardbei, bosbessen, granola en walnoten van de Biefit Gezondheidswinkel, en sesam- en lijnzaad van Het Blauwe Hek maakte het compleet.
Na m’n ontbijt heb ik mijn nieuwe blog over fietsen voor m’n water afgerond en online gezet. Je vindt hem hier: https://www.fietsenvoormijneten.nl/…/09/24/fietsenvoormnwa…/

Het evenement begon pas om 12:00 dus voordat ik eindelijk onderweg kon, nam ik nog geroosterd speltbrood van Het Blauwe Hek met makreel van Rokerij Hoeks & Heerlijk. Een beetje Red Mustard cressen van Koppert Cress erop en klaar!

De fietstocht was heerlijk, zulk grandioos weer weer. Bij aankomst in Schipluiden ging ik meteen op zoek naar m’n eten. Ik had een chocoladebruin vermoeden dat Onwijs Lekker Wateringen er ook wel zou zijn. Mijn bonbons waren op en ik had m’n koeltasje meegenomen dus kom maar op met die bijzondere onwijs lekkere groente- en fruitsnoepjes…

Ook Plukkerij Framblij was aanwezig dus meteen gevraagd of hij naast die heerlijk frambozen, altijd die cressen van Koppert Cress verkoopt. En ja hoor, hij kon ons blij maken met een bevestigend antwoord. Nog even snel kennis gemaakt met een van de Delflandse Vleesmeesters, die moest snel weer naar zijn overheerlijke broodjes echte hamburger, rechtstreeks van de boer.
En met Ronald Wieringa van Hét Bak Atelier afgesproken dat ik binnenkort eens kom kijken in zijn atelier in Rijswijk (op de fiets natuurlijk) hoe hij die desembroden en heerlijke granola voor in de yoghurt maakt, die bij Farm I See ook te koop zijn.

Na Schipluiden nog even langs het Westlands Museum gefietst voor heerlijk supergoedkope peren. Daar kwam ik Monique Vd Berg tegen die ook heerlijk de hele dag aan het fietsen voor haar eten was.
Dan op naar de volgende stop: de gratis druiven van Nicolette Rosalinde Graff, die ze in overvloed had en weggaf aan mensen in deze groep. Ook gaf ze me een paar stoofpeertjes van eigen perenboom mee. Nog een rondje via de duinen terug naar huis en als een speer aan de gang met die peer…

Tussendoor nog even genoten van de geneugten des levens: Breeje Durp brokkeloude kaas en biologische pruimennectar van Kaasmeester Richard, meteen met een paar tissies druiven van Nicolette. (Ken je dat, tissies?)
De peer moest toch nog even in een badje van water, zoete rode wijn en kaneel…

Vanavond dus onverwachts stooofpeertjes gegeten met het stukje ossenhaas uit het vleespakket van de Delflandse Vleesmeesters, subliem vlees! Kromkommer van Flower Art erbij en klaar.

De kids van soepexpert Linda Bosman kwamen nog even gezellig langs voor de soepruilclub, dus venkelsoep plus Aclla cressen eruit, groentesoep erin. Morgen tijdens m’n lunch eens heerlijk van genieten.

Wat heb jij met dit heerlijke weer gedaan? In het zonnetje m’n blog over fietsen voor m’n water gelezen? Of gefietst voor je eten?
Of iets totaal anders?
Nieuwsgierig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *