Verslag ‘Zeg ’t met… cressen’ – 12/9/2017


Vandaag was de grote dag voor het rondfietsen van de cressen van Koppert Cress, die ik vorige week tijdens het Healthy Food Congress van Angelique de Wit kreeg.

Ik was uitgedaagd door 8 mensen om o.a. naar Maassluis (kippeneindje) en naar Rijswijk (peanuts) te fietsen, dus ik begon de dag goed met het restje soepruilclub-tomatensoep dat ik van Linda Bosman had gekregen.

Ik begon in ‘s-Gravenzande bij Lenie Italiaander die mij met open armen ontving. Geen tijd voor een bakkie, anders was ik niet op tijd in Maassluis om twee dames te treffen.

Toen op de fiets naar het eerste adres in Maassluis bij Linda Morin-Rietdijk. Ik werd hier alweer met open armen ontvangen, dus dat beloofde wat.

Bij Mariette Perk werd ik blij verrast omdat ze een kadootje voor me had klaarliggen. Zo kon ik okselfris mijn fietstochten fietsen zei ze, hint hint… Op haar toilet hing een leuke uitspraak, die heb ik even gefotografeerd: “de beste aanval is de verrassing…”. En verrast was Mariëtte, dat ik ‘helemaal’ naar Maassluis was gefietst en ook nog vier etages de trap had genomen.

Onderweg naar mijn grote uitdaging Rijswijk had ik gelukkig wind mee, want die wind was niet mis vandaag. Bij Op Hodenpijl kocht ik nog even uien voor de tomatensoep van vanavond. Ik vergat mijn appje die kilometers registreert weer aan te zetten dus nu lijkt het of ik overal recht doorheen gebeukt ben en er missen een paar kilometers…

Aangekomen bij Thérèse Blüm, ook drie trappen op, de beentjes begonnen het al aardig te voelen. Maar deze doorzetter laat zich natuurlijk niet kennen. Thérèse vulde mijn flesje water bij en vertelde dat ze oorspronkelijk uit Monster komt. Voor een echte Westlandse rijd ik graag een paar kilometertjes om…

Gauw weer verder want ik moest nog een paar adressen langs om voor 16:00 bij de courgettekweker te zijn. Eerst even langs Jacqueline Duijvestijnin Wateringse Veld, ze was helaas niet thuis maar had een heerlijke zoetsappige appel uit eigen tuin klaargelegd voor onderweg, met wat druifjes en tomaatjes. En een lief briefje erbij. Zakje mee, ander zakje terug. Onderweg kwam ik nog een nieuw stalletje met tomaten tegen, hoe is het mogelijk dat er toch nog nieuwe zijn…

De volgende gegadigde was Chantal Metten in Poeldijk. Bij haar kreeg ik ook iets mee terug. Ze ging speciaal de enige bolcourgette die aan de plant in haar tuin groeide, voor mij plukken. Ik voelde me zo vereerd…

Toen snel door naar Ewa Van Vliet- Fludra aan de Waellandweg, want het was al bijna 16:00. Bij haar kreeg ik een uitgebreide uitleg over wat je allemaal met gele courgettes kunt doen. En ze stapelde mijn inmiddels bijna lege doosje vol met courgettes. Ik ging steeds meer blozen van dat steeds voller wordende doosje.
Wist je dat je op de Facebookpagina van Courgettekwekerij van Vliet allerlei recepten kunt vinden? Kijk eens onder foto’s en daar vind je het recept onder de foto. Jammie, toch maar eens proberen.

De laatste stop om dat eenzame laatste bakje cressen achter op mijn fiets weg te geven, was bij Ina De Munnik, weer thuis in ‘s-Gravenzande. Even uitblazen van die meer dan 50 km die ik vandaag gefietst heb. Van Ina kreeg ik zomaar een zak snijbonen mee en niet zomaar een zak! Daar kunnen we hier twee keer van eten denk ik.

Wat een rijkdom! Ik ging fietsen om iets weg te geven en ik kwam met zoveel meer terug.

Nog even snel langs Kaasmeester Richard om wat boerenkaas, roomkaas voor de soep en notenmixen te halen. Hij was vandaag zelf op cursus, ja die kaasmeesters moeten ook bijblijven om ons van de lekkerste kazen te voorzien…

Vanavond dus die heerlijke tomatensoep van soepexpert Linda gemaakt met de gehaktballetjes van de Delflandse Vleesmeesters-gehakt, tomaten van (weet ik even niet meer), uien van Op Hodenpijl, roomkaas van Kaasmeester Richard en groentebouillonblokjes en peterselie van de Biefit Gezondheidswinkel. Geroosterd brood erbij van Het Blauwe Hek maakte het compleet.
Er staat weer een schaaltje overgebleven soep voor de soepruilclub klaar. Linda?

Nu effe bijkomen van al die kilometers tegenwind terug. En in afwachting van de foto’s die de dames gaan plaatsen van hun creaties-met-cressen…

Waar heb jij vandaag jezelf toe uitgedaagd om naartoe te fietsen voor je eten? Nieuwsgierig…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.