Verslag (weinig) fietsen voor m’n eten – 13-18/12/2020


Wat een week, wat een week!

Creatieve processen als het bedenken en uitvoeren van een idee als het Kerstdinerfietsen, lijken wel op een bevalling. De zwangerschap lijkt een olifantendracht, vanaf het eerste moment dat ik ging samenwerken met Bezoek Westland en later met PUUUR Midden-Delfland, ruim twee jaar geleden. En nu zitten we middenin de kraamweek. Het was er een waarin we even dachten dat we ons kindje weer uit het zicht moesten halen, vlak nadat het het levenslicht had gezien.
Zondag was weer een heerlijke relaxdag, om me voor te bereiden op de spanning van de toen nog onbekende woorden van de premier. Even brood halen bij Bakkerij Huijsgemaakt,  kijken en … biertjes halen met m’n lief bij Brouwerij thuis in Den Hoorn. In een pand bij de Harnaschpolder waar je het niet zou verwachten, wordt bier uit de streek in vele verschillende smaken gebrouwen. Zie ook het berichtje over die vrolijke gast(heer) Mark Schoenmakers van eerder deze week.
Of ze lekker waren, wist m’n lief nog niet dus hij nam 10 verschillende smaken mee: van Bockenpiloot tot SPA (Schipluidense Pale Ale), van Maaslands Blond tot Zonnetje… ze verdwenen in een doos in de vierwieler en thuis in de koelkast.
We aten angus burgers van bij Bouwlust, met witte puntjes van Meesterbakker Roodenrijs. Ik maakte er een salade bij van rucola en eikenbladsla, komkommer en paprika van Boeregoed, tomaatjes nog van Lokaal Westland, fetakaas en azijn van de Biefit Gezondheidswinkel en Westlander olijfolie van Kaasmeester Richard.
De volgende dag was een beetje onwerkelijk. Zouden al die (nachtelijke) uurtjes voorbereidingen voor niets zijn geweest? Maar ook zorgen om sluiting van mijn praktijk SuXeed Massage & Leefstijl. Gaandeweg de dag werd er al nieuws doorgesijpeld en ik probeerde nog wat praktijkafspraken naar voren te halen.
Tussendoor natuurlijk ook nog even eten. Gelukkig had ik nog een beetje salade van de dag ervoor en ik maakte er saucijzen van bij Bouwlust bij en krootjes van Eetvanpait. M’n lief maakte zijn eerste Hoornse biertje open, en daarbij een advies: een biertje dat anders is dan de gebruikelijke pils, openploppen met een lepel, kan au aan je oog doen. De volgende maar netjes met een flessenopener doen…
En toen het bevrijdende nieuws: we kunnen blijven fietsen! En eten moeten we toch ook, dus alle levensmiddelenwinkels blijven open. Maar we gaan wel weer in lockdown, dus dat betekent: geen inkomen meer voor mij… dan maar mijn tomeloze energie inzetten voor het Kerstdinerfietsen.
Dinsdag inventariseren wat de lockdown voor invloed heeft op de Kerstdinerfietsenpartners. Bij de meeste geen, alleen Marian’s Kookwereld werd gesloten. Zij schakelden meteen om naar bestellen en bezorgen. Dus wil je die mooie glazen die ze met korting aanbiedt voor op je gedekte tafel? Dan zie je nu op de aangepaste coupon op de website hoe het bestellen werkt.
Het was ook de dag van het bereiken van de 12.000 ledenpaal. Wie had dit 3 jaar geleden kunnen bedenken? Laat staan afgelopen maart nog, voordat we in de eerste lockdown gingen. En dan die andere paal: 2000 stalletjespagina’s op de landkaart op de website. Duizenden uren werk voor Aad van Meurs, het stalletjesinvoerclubje en de andere voorfietsers. Dat is wel een groot applaus waard!
En wil je meer dan een applaus geven? Kijk dan eens op deze pagina: https://www.fietsenvoormijneten.nl/sponsor-westland/
Al die ontwikkelingen zorgden ervoor dat ik trek had in iets vers: een eerder versgemaakte courgettesoep als lunch. Na weer een dag achter pc en mobiel, maakte ik ‘s avonds karbonades van het Het Poldervarken – Circulaire Varkenshouderij die ik eerder bij Boerderij Landlust Maasland had gekocht. Romanesco en aardappeltje van Boeregoed erbij en heerlijk uitpuffen van alle commotie.
Terug naar die bevallingsperikelen: Bezoek Westland en PUUUR Midden-Delfland en ik bespraken hoe we de komende berichten gaan communiceren, zodat we binnen de maatregelen blijven. Want aanmoedigen om te fietsen mag, maar teveel drukte richting winkels sturen, is natuurlijk discutabel.
Richard de Rijke ging woensdag meteen aan de slag met aanpassen van de coupons. De rest van de woensdag ging vooral naar berichtjes typen en andere voorbereidingen voor de planning van het Kerstdinerfietsen met winnaar Laura Hagen-Game. Want volgende week gaan wij echt Kerstdinerfietsen om haar prijs bij elkaar te sprokkelen.
Ik maakte ‘s avonds de vooraf gemaakte gehaktballen van De Holy Hoeve, met witlof van Boer Pait Peter Hoogendonk, ham van Slagerij Björn van Koppen en kaas van Landlust. Beetje paneermeel van de Biefit en gratineren onder de grill.
Donderdag was ik echt even aan buitenlucht toe. Dus ‘s middags naar Honselersdijk. Eerst even bij de Kleine Achterweg langs voor groente en fruit.
Ik wilde van die onwijs leuke mondkappies van In de Verkleedkist kado doen aan m’n pa en ma, dus een ritje naar het industrieterrein tussen Naaldwijk en Honselersdijk werd het. Meteen even die nieuwe fietstunnel uitgeprobeerd onder de Burg. Elsenweg door. Want als Westlandse Fietsburgemeester heb ik voor Fietsersbond Westland ook een taak te verrichten: goedkeuren en genieten van nieuw fietspad. Nou, die was goedgekeurd!
Na de aankoop van de mondkappies met Ho…Ho…Honing erop, ontworpen door Richard van Ben de Westlandse Bij en genaaid door zijn schoonmoeder van In de Verkleedkist, fietste ik nog een rondje Geestweg.
Vlees en vleeswaren bij Björn van Koppen. Melk van DelflandseZuivel bij Bakkerij van Malkenhorst en nog wat voorraden bij de Biefit.
Ik had kogelbiefstuk in de aanbieding bij de slager meegenomen, dus ik ging snel aan de slag met gebakken aardappels van Boer Pait erbij en een salade. Weer van Boeregoed en Lokaal Westland en nu met een eitje van Landlust erdoor. Beetje kruidenboter van Keurslager Poleij op het vlees en genieten maar weer.
Gisteren werd weer zo’n volle dag, volledig gewijd aan het Kerstdinerfietsen. Deze sneltrein is nu niet meer te stoppen. Het wordt in alle kranten gedeeld, maar ook sites als Natuurmonumenten, Hof van Delfland en Farming Biz besteden er aandacht aan.
Halverwege de middag had ik echt even zin in een wandeling. Het werd dus wandelen voor m’n eten naar de Poelier Lieffering in m’n eigen durp voor een gegrilde kip. Bij Poleij haalde ik nog wat vlees en vleeswaren en zo had ik weer genoeg eten in huis.
Ga je vandaag ook Kerstdinerfietsen?
Kijk dan eerst op www.fietsenvoormijneten.nl/Kerstdinerfietsen voor alle instructies en tips, coupons, boodschappenlijsten, fietsroutes en de versiering die je aan je fietstas, jas of mand kunt spelden. Laat zien dat je Kerstdinerfietser bent en dat je daarmee de lokale winkeliers en stalletjes steunt!
Veel fietsplezier en een fijn weekend!
Ik ga even bijkomen van de bevalling en bereid me voor op het echte werk: de fietstochten met Laura.
 ‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *