Verslag vroeg-fietsen voor m’n eten – 19/9/2017


Vandaag een zeer vroeg verslag van m’n fietstocht. Ik ga vanavond namelijk 45 sportmasseurs die staan te trappelen om een praktijk te starten, vertellen hoe ze dat kunnen doen.

Vroeg ontbeten dus en meteen na een praktijkafspraak op de fiets om dat eten bij elkaar te fietsen. Mijn eerste doel was Coriza Hoogendonk aan de Polderhaakweg 29. Weer een randje Westland dat ik nog nooit gezien had. Coriza stond al helemaal klaar om mij een rondleiding in haar schuur te geven. Een koelcel met fruit en groenten en een hoek met aardappelen en uien stonden te pronken.
Zelf doet ze daar heel bescheiden over, maar ik vind het super dat ze dit doen!

Ik wilde eigenlijk champignonsoep maken maar toen ik die uien zag, dacht ik: uiensoep!
Snel een recept opgezocht en uien en wat fruit bij haar meegenomen.
Toen doorgefietst naar Maasdijk om brood te halen voor bij de soep, bij Bakkerij Vreugdenhil. Ook had ik speltmeel nodig voor in de soep en dat deden ze bij Vreugdenhil gewoon in een zakje, precies wat ik nodig had voor de soep. Daarom alleen al de beste bakker van Nederland?

Toen ik buiten stond om weg te fietsen, werd mijn doorgang geblokkeerd door een gracieuze dame (zonder hoed vandaag) op de fiets: Mariette Perk. Zo leuk om elkaar al fietsend voor ons eten tegen te komen! Dat moest natuurlijk even op de gevoelige plaat vastgelegd worden… (voor de jongeren onder ons: een foto is dat)

Nog even langs Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk om te kijken of ze toevallig verse tijm hadden. En ja hoor, ze knipte gewoon een paar takjes af. Terwijl ze dat deed, viel mijn oog op het bordje: zelfgemaakte kruidenboter. Dat was geen toeval natuurlijk. Nog wat druiven meegenomen en de radijs werd nog even vers geoogst voor me. Top locatie, onthouden voor in de winter.

Snel naar huis om de uiensoep te maken want dat is wat bewerkelijker dan andere soepen. Onderweg nog een poging gewaagd bij de Westlandse Aardbei, maar ze hebben nog steeds geen aardbeien hoewel half september al gepasseerd is…

Zie de foto’s voor het recept van de uiensoep. Lekker bezig geweest, al zeg ik het zelf. Op een dag als deze zou ik vroeger nooit zoiets gedaan hebben. Nu wel en het voelt góéd!

Fijne dag nog vandaag en veel kook- en vooral eetplezier vanavond!
Deel je waar je naartoe bent gefietst en wat je ervan gebakken, gebraden, gefreubeld hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *