Verslag vierwieleren voor m’n eten (en vruchtbare samenwerking) – 25/7/2020


Mijn tripje Salland zit er alweer bijna op. Helaas, want ik geniet met volle teugen van jullie streek. Met een tas en hoofd vol herinneringen aan hoe de Noaberhaptrap hier in 2018 begon, ging ik Fanny de Vries in Heino ophalen en naar IJhorst om Ria Olde RechterschotMartijn Werlich – van Ulft en Katja Werlich – van Ulft weer te ontmoeten. Met de vierwieler, dat wel, want fietsen was net iets te ver voor de beschikbare tijd en het tijdstip.

Dat Salland zo onwijs groot is, was ook zo’n beetje het thema van ons overleg. Te groot om door 1 persoon te beheren. Zelfs te groot met deze 4 enthousiaste mensen die ook ieder hun eigen activiteiten qua werk en privé hebben. Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je toch echt verder.

We gaan de regio Salland daarom in kleinere regio’s onderverdelen, zodat meer enthoustelingen kleinere delen kunnen voorfietsen als Noaberhaptrapper. Hoe dit zich terug laat zien in deze groep, dat horen jullie vanzelf. Dus wil je ook vrijwillig een handje (en voetje op de trappers) helpen? Meld je dan aan via www.fietsenvoormijneten.nl/landelijk. Hier staat een formulier waarop je jouw gegevens kunt doorgeven. Ik neem dan contact met je op om onze gezamenlijke mogelijkheden te bespreken.

Na die leuke groepsfoto, die je uiteraard straks op de regiopagina van de Noaberhaptrap gaat terug zien, werd Fanny verrast met een verjaardagslunch bij Buuffie’s Proeflokaal in Heino. Het werd meteen de eindelijk-eens-een-keer-niet-hoeven-koken plek om ‘s avonds met m’n pa en ma te gaan eten, dus ik reserveerde direct een tafeltje.

Nog even langs Overesch ecologische landbouw om nog wat ingrediënten voor een pastasaus te halen, zodat ik op mijn volgende kampeerplek goed voor mezelf kan zorgen. En KarisCrackers natuurlijk mee, want die zijn niet te weerstaan. Fanny had ook voor ons gekookt, want ieder kreeg een potje aalbessenjam mee die ochtend en voor mij had ze ook op haar knietjes nog wat eieren van eigen kip geraapt. We… ehh… ik ga ervan smullen.

En smullen deden we ook bij Buuffie’s. Ik kon het niet laten om dat leuke bordje nog even te fotograferen: “Be so happy that when others look at you they become happy too”.

Zie je die smilende gezichten op de foto’s hieronder? Dat is ons happy-zijn dat naar jullie uitstraalt.
“Hoe mooi zou het zijn als Salland ook zo’n leuke actieve groep zou hebben als in Westland?”, zei ik twee jaar geleden tegen Henrieke Kleinlangevelsloo-Marsman bij Kleinlangevelsloo – Supermarkt in het Bos. De rest is inmiddels geschiedenis. Help je ons mee deze groep in beweging te houden?

Alvast bedankt en tot de volgende Sallandtrip maar weer!

‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *