Verslag vierwieleren voor een docu – 11/10/2020


Allereerst: welkom nieuwe leden! Beheerders Sanne Romijn-Oosterbaan en Ed-Corrie Feliksik-Herben hebben hun best weer gedaan om de ledenverzoeken te verwerken en jullie in deze groep toe te laten. Stel je vragen gerust en vind wat je zoekt met het loepje.

Terwijl ik geniet van een bord vers eten in mijn sleurhut met uitzicht over de Lek, bedenk ik hoe onwijs gaaf mijn leven eigenlijk is. Sinds ik fiets voor m’n eten en daar de ambitie bij heb om landelijke dekking te bereiken, kom ik op de mooiste plekjes van Nederland.

Morgen zal ik hier in de Alblasserwaard een club gepassioneerde mensen ontmoeten, met wie we gaan werken aan een documentaire over het lokale voedsel van hier. En hoe kun je een streek mooier in beeld brengen dan al fietsend met een drone boven je….

Het weer belooft ook prettig te worden, in ieder geval prettiger dan de afgelopen weken.
Mijn fietstochtjes waren niet echt om over naar huis te schrijven, laat staan leuk om met jullie te delen.
Wat daarin ook meespeelde, was dat ik na onze geweldige kampeervakantie naar Duitsland, Oostenrijk, en (via een omweg omdat Duitsland de coronamaatregelen aanscherpte) Frankrijk, Luxemburg en Maastricht, zo vermoeid was dat ik wel weer een vakantie kon gebruiken. Dus dat werd slapen in plaats van schrijven.

En nu is het alweer zover: de laatste trip van dit jaar. Maar ja, eigenlijk is dit een werktrip waarin ik natuurlijk keihard moet werken om fris, fruitig en actief op jacht naar eten op beeld mag verschijnen.
Zal ik hier ook vinden wat ik zoek?

Ik heb niet zoveel Westlands eten meer bij me dus dat wordt een uitdaging om een maaltje bij elkaar te sprokkelen. Hoewel ik ook nog wel wat love hendeltjes op de botten heb om op te verbruiken, lijkt het me natuurlijk wel super om dit gebied en haar eten al fietsend te ontdekken.

Tussen de cameramomenten door ga ik ook schrijven aan mijn boek over Fietsen voor m’n eten.
En verslag uitbrengen aan jullie natuurlijk.

Op de foto zie je:
– bospeen van de Kleine Achterweg 7, Naaldwijk
– erwtjes van de Biefit Gezondheidswinkel
– gemarineerde kiplapjes van Poelier Lieffering in ‘s-Gravenzande
– perensapje van Boeregoed

En prachtige plaatjes op Camping De Koekoek Tienhoven

‍♀️

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeventien + 6 =