Verslag vierwieleren naar Salland (en een ontvoering) – 28/9 – 30/9/2018


Het afgelopen weekend heeft me behoorlijk opgeslokt, dus tijd voor een eigen verslag van m’n avonturen in Salland was er niet. Nu even rustig voor zitten.

Voordat ik de snelle weg naar het oosten des lands koos, bracht de vierwieler mij naar Sylvia Simons-vd Berg aan de Oudecampsweg 29, De Lier. Sylvia maakt namelijk de lekkerste erwtensoep en in het kader van ‘Zeg het met… erwt’ wilde ik m’n pa en ma, die hun laatste dagen in Haarle sleten, en voorfietser Fanny Beishuizen verrassen. Nog een 10-literverpakking Aquadraat water in de kofferbak en hup naar Salland. Sylvia’s hondje Jimmy moest binnen lijdzaam toekijken hoe ik achteruit uit z’n blikveld verdween anders wilde hij natuurlijk mee.

M’n autorit ging voorspoedig en ik kwam precies op tijd bij de caravan van m’n pa en ma aan om ze terug te zien komen van hun fietsen-voor-hun-eten-fietsrit. Met fietstassen vol groenten van Huisman en eieren van Kieftenbeld’s eitje kwamen ze op de camping aangefietst. M’n pa ging, nog in Team Westland tenue, meteen aan de slag met het maken van een paar gebakken eieren. Een plakje krentenwegge van Echte Bakker Nijkampmaakte het helemaal compleet.

Op naar Fanny om de laatste hand aan de website te leggen voordat we deze officieel online gingen zetten. Vriendin Peta kwam aan met een heerlijke zelfgebakken appeltaart, zelfs met de opgeklopte slagroom erbij. En toen kwam Fanny met een grote verrassing: een mand vol met bij elkaar gefietst lekker, speciaal voor mijn verjaardag! Vooral de balkenbrij moest even uitgebreid toegelicht worden, zodat ik niet net als m’n ma het te dik zou snijden. Ik ben benieuwd… maar wil ik het wel weten… ?

Na de laatste voorbereidingen en taart gingen we naar het Dorpshuus Heinoom de zaal te verfraaien in de sfeer van de Noaberhaptrap / Fietsen voor m’n eten – Salland. De tafels waren al leuk verfraaid met pompoenen toen we aankwamen. De techniek werkte en de gasten druppelden een voor een binnen. We verwelkomden mensen van de pers, vrienden en vriendinnen van de Noaberhaptrap, Lisa Koers die het logo ontworpen heeft en familie van Fanny. En m’n pa en ma natuurlijk, die heel veel adressen van stalletjes hebben gespot op hun fietstochten.

Fanny startte haar speech en ik vertelde over fase 1 en fase 2 van de website. Toen was het moment aangebroken om wethouder Gerria Toeter-Aalderink van de Gemeente Raalte te vragen om in de blauwe fietstoeter te knijpen. Toepasselijker kon natuurlijk niet, dat kon geen toeval zijn. Ondertussen startte Fanny de website op, die volledig mogelijk gemaakt was door de hoofdprijs die zij op 11 juli in de Gezondheidsverkiezing van Kr8vanraalte won.
Na de officiële handeling en fotomoment, proostten we op de toekomst van het platform en beantwoordden we alle vragen die er gesteld werden, en dat waren er nogal wat.
Ook nieuwsgierig naar de website? Via https://www.noaberhaptrap.nl kun je deze bewonderen, maar ook via https://www.fietsenvoormijnetensalland.nl.

Na afloop alles in vierwieler en op fiets weer mee naar het huis van Fanny. Man Tammo Beishuizen had voor ons gekookt, ook m’n pa en ma waren uitgenodigd. We aten zuurkoolstamppot met pompoen als aardappelvervanger. En dat was me toch een partij lekker! Een ijsje van de Rosahoeve na en verzadigd gingen we ieder weer onze eigen weg.

Ik reed na het eten weer naar huis en na iets meer dan 400 km op de teller van die dag, was ik voldaan moe. Op naar het volgende avontuur… want de volgende dag was ik jarig en m’n lief had aangekondigd me te ontvoeren naar een verrassingsplek.

Het was prachtig weer en hij ontvoerde me met de dakloze vierwieler. Ik had dus zeer makkelijk kunnen ontsnappen, maar ja… ik was toch wel nieuwsgierig. Toen we bij DH Hollands Spoor reden, begon me wat te dagen. Toch niet dat gebouw met 43 verdiepingen, met die enge lift en dat restaurant op het dak? Jaja het werd The Penthouse Restaurant Sky Bar – Haagse Toren. Eerst nog even die enge lift in om vervolgens met het mooiste uitzicht over heel Zuid-Holland een smakelijke 3-gangenbrunch te verorberen.

Ik weet nog goed dat ik de eerste keer in de Haagse Toren was, 3 jaar geleden. Ik was de hoofdpersoon ‘zzp’er met een bijzonder verhaal’ in een reclamefilmpje van Centraal Beheer. Met knikkende knieën hield ik stevig de reling vast toen de glazen lift 40 verdiepingen omhoog zoefde. Wie nieuwsgierig is naar dat filmpje, kijk eens op https://www.suxeed.nl/nieuws/centraalbeheer/.

Terug naar zaterdag. Het uitzicht was fenomenaal. Volledig helder met dit prachtweertje. We proostten op 45 jaar Marja en ik werd verrast door wat je nog meer met pompoen kunt doen (zie de foto van het toetje). Na de heerlijke brunch gingen we nog lekker naar Scheveningen voor latte en cheesecake (met 45 blokjes caramel, want kaarsjes hadden ze niet) bij Peukie Beachclub en daarna heerlijke Spaanse hapjes bij Beachclub Bora Bora. En ze leefden nog lang en verzadigd…

Gisteren deden we dat nog even dunnetjes over met een ontbijtje bij Madestein Restaurant en Events. Het was nog even dakloos genieten onderweg en op een terrasje bij Villa on the Beach in HvH. Nog even profiteren voordat het weer vanaf vandaag drastisch omslaat. We hebben de regionale horeca weer een warm hart (en een beetje geld) toegedragen…

Dit was natuurlijk geen normaal fietsverslag. Die komen er deze week wel weer aan. Hoewel ik door het kado van Fanny voorlopig nog genoeg te kokkerellen heb.

Die erwtensoep van Sylvia, die viel ook zeer in de smaak bij m’n pa en ma. Zie de foto van een pan-uitlikkende-pa… een foto zegt zoveel meer dan 1000 woorden.

Gaan jullie de regen vandaag trotseren en ook weer lekker fietsen voor je eten?

‍♀️

Commentaren zijn gesloten