Verslag veel fietsen voor veel eten – 9/10/2017


Vandaag had ik weer wat meer tijd om te fietsen. En het was tijd voor grote boodschappen. Na een paar afspraken met cliënten in mijn praktijk had ik wel eerst een ander doel: Lenie Italiaander verrassen met een bloemetje. Nee niet uit een stalletje, deze kreeg ik van mijn vriendje die bij een bloemenexport bedrijf werkt.

Onfortuinlijke Lenie was een paar weken geleden gevallen toen ze eitjes ging halen bij de De Jonghlaan. Even in het gips en nu een brace om haar hand was het gevolg, waardoor ze nu nog niet kan fietsen voor haar eten. Ik wens haar toe dat de bloemen helpen om het herstel te bespoedigen. Beterschap Lenie!

Na het bakkie bij Lenie stapte ik op de fiets op weg naar Hoeve Biesland. Dat is meer dan 20 km fietsen en er stond geen wind en het was droog (nog wel). In de De Weilandwinkel heb ik wat groente, fruit en vlees meegenomen en mijn fles rauwe melk weer volgetapt.

Toen ik daar aankwam, zag ik een delegatie nette heren met een fotograaf erbij en nieuwsgierig als ik ben, natuurlijk even nagevraagd waar ze voor kwamen. Blijkt dat Hoeve Biesland een van de finalisten is voor de Ondernemersprijs Haaglanden. (Zie http://www.ondernemersprijs-haaglanden.nl/nieuws). ‘Oude bekende’ Hans Biesheuvel van ONL voor Ondernemers (hij herkende mij niet meer) zit in de jury dus ik hoop dat mijn lovende woorden over Hoeve Biesland hem een richting op duwen, aangezien er niet gestemd kan worden door publiek.

Onderweg terug kon ik het niet laten om even gedag te zeggen bij Margriet van Stadstuinderij Buitenleeft. Binnenkort gaan we samen een blog schrijven om meer duidelijkheid te scheppen over al dan niet biologisch eten. Ik kreeg spontaan weer een pompoen mee voor heerlijke soep.

Terug naar huis nog even paprika’s en snoepkomkommers bij dat leuke stalletje aan de Lange Broekweg gekocht. Aan de overkant op nummer 52 bieden ze trouwens gratis kastanjes aan voor wie ze wil…

Nog even naar de Biefit Gezondheidswinkel voor o.a. mayonaise. Kreeg ik daar ook bijna keuzestress van al die verschillende soorten. Dus maar even advies gevraagd aan Cindy van Domburg. Ze gaf me een bijzondere met zeewier mee, van een kleine ondernemer. Dat spreekt mij altijd wel aan.

Laatste stop was bij soepexpert Linda Bosman. De soepruilclub was weer actief, ze had kippensoep gemaakt. Linda is trouwens ook taartenexpert. Ik kreeg nog een heerlijk stuk kwarktaart mee met aardbeien die ze op de weekmarkt had gekocht.

Vanavond heb ik bloemkool en een overheerlijke karbonade gemaakt. Daarna smullen van een stukje taart van Linda. Na zo’n rit van 43 km kan ik dat best hebben…

Helemaal droog heb ik het niet gered vandaag, maar wat heerlijk om daarna onder de douche te stappen…

Wat heb jij vandaag langs de weg gekocht of bij kleine winkeliers?
Nieuwsgierig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *