Verslag uittrapje OP Voorne-Putten – 24/5 – 26/5/2019


De tweede kampeertrip van het seizoen zit er net alweer op. Eerst nog even een verslagje van het eerste tripje, vorig weekend. Een compleet andere wereld vind je heel dichtbij: onder de Nieuwe Waterweg, vanaf hier op de kaart gezien. Je zou er zelfs op de fiets (met pont of watertaxi) naartoe kunnen, zo dichtbij. Wij kozen voor een ‘uittrapje’ met de sleurhut. Vanaf nu omgedoopt tot ‘Tiny Bike House’.

De vrijdag begon met een ontbijtje van Griekse yoghurt van de Biefit Gezondheidswinkel, met Westlandse Aardbei en granola van Lijfstijl diëtisten. Ik had een leuk aantal massageafspraken in SuXeed gepland staan, dus ik ging al vroeg aan de slag om de kampeertrip voor te bereiden en spullen klaar te zetten. Mijn lunch bestond uit een van de vorige avond gespaarde salade met makreel van de Hoekse Vishandel. Na mijn laatste afspraak pakte ik de laatste Westlandse boodschappen in om mee te nemen, zodat we even vooruit konden. Natuurlijk ook een 10-literverpakking Aquadraat water van Santé Holland mee, dat is zo handig in de caravan!

We vertrokken halverwege de middag en drie kwartier later stonden we op Camping De Krabbeplaat. Even alles uitstallen en hup op de fiets. Sinds m’n lief een e-aangedreven tweewieler heeft, is de vraag “ga je mee fietsen?” overbodig. We pakten de voetveer, waar je ook met je fiets op kunt, naar de overkant: het pittoreske Brielle. We hadden net de allerlaatste om 18:00, dus de terugrit werd sowieso omfietsen.
Even een toertje, munttheetje, soepje en een drankje in Brielle, om daarna onder de luifel te genieten van wat brood met smeerseltjes nog van Kaashuis Tromp Naaldwijk.

Zaterdag 25 mei maakte ik de schapenyoghurt met banaan van de Biefit op, met ongebrande noten. Omdat het regende en m’n lief smelt als-ie nat wordt, pakten we de vierwieler om wat inkopen te doen. Wel bij de plaatselijke bijzondere plekjes langs de weg natuurlijk. We startten met het Westvoornes Weidevlees van Boerderij Assenberg, dat onder andere verkocht wordt vanuit een garage met daarop ‘Labore et Industria’ in Oostvoorne. M’n lief wilde een groot stuk vlees op de kampeerversie van de BBQ, oftewel het partygrilletje op gas. Het werd een stuk bavette, dat we natuurlijk gingen delen met z’n tweeën.

Daar moest een salade bij, waarvoor ik nog een fijn adresje wist. Vorig jaar heb ik tijdens mijn kampeertripje naar Rockanje al diverse stalletjes langs de weg gespot en een daarvan was Vers Van Voorne, tevens hoofdlocatie van Proefschuur, een coöperatie van boeren en telers die het verkopen van lokale Voorne-Puttense producten in supermarkt en horeca stimuleren. Echt helemaal weg uit het Westland ben je daar trouwens niet, want de Varekamps en Grootscholtens vliegen je om de oren als je door het kassengebied OP Voorne-Putten rijdt.

Vers van Voorne is een belevingswereld. Er is een klein winkeltje met groenten en fruit, maar je kunt ook de kas in lopen waar uitleg gegeven wordt over de slasoorten en verse kruiden, geteeld op hydrocultuur. “Kiest u maar een slasoort uit, dan zal ik hem voor u oogsten”, zei het meisje in de winkel. Dat is niet ouderwets sla snijen, maar de krop gewoon uit het waterbakje trekken en in een zakje doen, met de wortels er nog aan. Verser dan vers (van Voorne) kan niet natuurlijk.

Nog een rode ui erbij en wat snackkomkommers en mijn buit was compleet. Volgende stap was de verslaving van m’n lief invulling geven: chocola. We hadden de tip gekregen om naar ’t Doosje van Lobs te gaan, in het centrum van Brielle. M’n lief keek zijn ogen uit door alle verschillende chocolasoorten en geschenkpakketten die er lagen. Zoveel dat-ie wel heel de winkel leeg wilde kopen. Het werd toch een bescheiden doosje met een paar pralinnekes erin.

Op naar de volgende verslaving: kaas. In Brielle heb je Kaashandel ’t Voorhuys, een leuk klein antiek pandje met kaas, kaas en nog eens kaas… en ook nootjes en hammetjes en ander lekker knabbelwaar.
Onderweg terug naar de camping nog even langs Landwinkel Klok-paginaom ons te voorzien van hun eigen fruitsap, aardbeien, dressing, gehakt (ook van Westvoornes vlees) en thee. Zo hadden we weer een goedgevulde koelkast in de caravan.

Ik ging aan de slag met de sla en had daarbij nog wat snackpaprikaatjes van Naaldwijkseweg 33, ‘s-Gravenzande, tomaatjes van T Kommaatje, olijfolie van Kaashuis Tromp en fetakaas van Kaasmeester Richard. M’n lief ging aan de slag met de bavette op de partygrill. Het werd een feestmaal en zeker met dat heerlijke zonnetje erbij, dat weer volop scheen.

Daar moest natuurlijk gebruik van gemaakt worden door een fietstocht naar het Oostvoornse Meer. Wat een lang uitgestrekte route was dat en hoe mooi langs het water en door het groen! Het bleek gewoon nog 18 km heen en weer te zijn.

Zondagochtend zei ik tegen m’n lief: “zal ik een uitsmijtertje maken?”. Ja lekker, met drie eieren graag. En toen zag ik ineens dat doosje zalmsnippers van Vis & traiteur Jeroen Vijverberg nog, die overgebleven was na het Courgettesoepfietsen. Ik hou heel erg van omelet met zalm, dus het werden twee aparte pannen. De eieren waren nog van de Kleine Achterweg. Kopje thee van Landwinkel Klok erbij en zo was het een heerlijk begin van de zondag.

We hadden een late uitcheck geboekt, maar het was ook Formule1 dus toch maar op tijd weer naar huis. Heerlijk dat de caravan nu voorbereid was op hopelijk weer een lang seizoen van uittrapjes. Een uittrapje is een uitstapje maar dan anders: met het Tiny Bike House en de fietsen in de aanslag om de heerlijkste producten uit de streek waar we dan zijn, te bemachtigen…

Onder het genot van de zoemende motoren van Max en consorten, genoot ik nog even van de overgebleven salade van de dag ervoor. En het leven was weer helemaal goed en relaxed… de rikketik weer rustig en het buikje weer verzadigd…

⛺️ ‍♀️ ‍♂️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.