Verslag uittrapje OP Voorne-Putten – 14/6 – 16/6/2019


Terwijl ik met m’n lief al half Nederland doorgecrosst ben met vierwieler en sleurhut en ik nu voor een paar weken in m’n uppie kamperen neergestreken ben in de Krimpenerwaard, heb ik nog lekker veel leesvoer voor jullie uit te schrijven. En ik heb daar gewoon weer zin in gekregen! Dat was even weg de afgelopen weken, door werk, netwerken en allerlei andere zaken die mijn aandacht vroegen. Nu zit ik hier weer fris en fruitig te wezen, na een lekkere lange fietstocht vandaag. Dat verslag komt later. Eerst een ander leuk uittrapje in een prachtig weekend in juni.

Ik ontdekte net dat het er nu maar 30 foto’s i.p.v. 40 mogen bijgevoegd van Faceboekie… dat worden dus meer kortere verslagen. Fijn voor de mensen die halverwege in slaap vielen bij mijn lange teksten. 

Terug naar ons uittrapje. Het kampeerseizoen was alweer lekker van start. We pakken nu steeds vrijdagmiddag de caravan, om dichtbij huis en toch in een andere wereld een goedkope boerencamping te bewonen voor 2 nachten en een late uitcheck. Het is dan alsof je een week weg bent geweest. Nu halen we natuurlijk alles uit zo’n weekend wat erin zit.

Zo ook op vrijdag 14 juni. Na een ontbijtje van DelflandseZuivel yoghurt met aardbeien van Oudecampsweg 31, De Lier, granola van Lijfstijl diëtisten en ongebrande notenmix van de Biefit Gezondheidswinkel, zette ik de spullen klaar. Meteen nadat m’n lief uit z’n werk kwam, reden we naar Brielle om bij Camping de Meeuw een plekje in te richten. Een leuke camping, net buiten het pittoreske stadje. Omdat deze camping nog een laagseizoenkorting gaf met de ACSI pas, ging ik snel nog even langs Vingerling in ‘s-Gravenzande (toen nog up en running) om zo’n boek met pasje erin te kopen. En wie lag daar te pronken? Stripboek nummer 5 van Ben de Westlandse Bij, met een bescheiden rolletje en plekje op de cover voor deze Marja de Bij.

Eenmaal gesetteld in Brielle, was mijn eerste voorstel: fietsen voor m’n eten! Ik had natuurlijk wel Westlands eten meegenomen wat nog in de koelkast lag, maar ik vind die winkeltjes OP Voorne-Putten met streekproducten zo leuk, al is het maar voor iets kleins of om weer mee naar huis te nemen. Het werd dus Landwinkel Klok-pagina waar we de kersen uit eigen boomgaard kochten, Oud-Hollandse boerenpannenkoekenmix in voorraad, verse yoghurt, eieren, ogenmeloen, aardbeien en ambachtelijk gebrouwen biertjes voor m’n lief.

Op de terugweg naar de camping fietsten we nog even bij de winkel van Hokke groenten en fruit langs voor snoepkomkommertjes en ijsbergsla. Een bescheiden ritje van 7 km om van alles in ‘huis’ te hebben voor wat we dan ook zouden besluiten om te gaan doen.

We hadden een prachtig uitzicht aan de rand van de camping en besloten om ons te laten verzorgen. Als toetje namen we een ogenmeloentje met een glaasje sap van Schulp Vruchtensappen. Een drukke dag zo alweer en we gingen vroeg onder de wol.

Zaterdag 15 juni was een regenachtige dag. We hadden alleen de luifel opgezet en gingen dus maar in de caravan ontbijten met al dat Westlandse en Voorne-Puttense lekkers dat we hadden. Vanwege de regen en m’n lief die smelt als hij nat wordt, kozen we voor de vierwieler om vlees bij Westvoornes Weidevlees te halen. Toen we dat in de koelkast hadden gelegd, was het inmiddels buiten droog geworden en konden we lekker de fiets pakken om een rondje Oostvoorne te maken.

Er was een soort foodtruck festival, het Buytenlust Festival. Even een praatje met en een blaadje mee bij het kraampje van de Korenmolen (Oostvoorne). En die uitspraak die ik bij het tweedehands kledingmarktje op een biljet zag, was mij op het volle lijf gegoten (zie de foto) 

We plakten er nog een fietsritje aan vast en na 29 km kwamen we weer bij ons ’tiny bike house’. Ik had een Westvoornes weidekipfiletje met een salade gemaakt van ijsbergsla van Hokke, komkommer, paprika en tomaat en dressing van Landwinkel Klok. Het werd een prachtig zonnige avond daar in Brielle. Met een ietwat verstoorde nachtrust omdat we omringd waren door allerlei caravans en campers met honden die wel op beren leken. Die Newfoundland baasjes hadden een trainingsweek met hun schattige grote viervoeters daar op de camping.

Zondag’s ontbijtje werd yoghurt met aardbeien van Klok, muesli en ongebrande notenmix van de Biefit. We pakten rustig aan de spullen weer in en reden naar huis, wel drie kwartier  .

Thuis weer orde op zaken stellen en met nog wat overgebleven salade van de vorige dag, wat bananen van de Biefit, appeltjes van Boer Pait Peter Hoogendonk en kersen en meloen van Klok, werden de maagjes nog even gevuld voordat we voldaan moe ons bedje in gingen.

En zo hebben we meer van die minivakanties gedaan en natuurlijk gewone ‘kost’ doordeweeks, dus er zullen nog vele verslagen volgen. Ik heb de smaak van het schrijven weer te pakken, dus maak je (kippen)borst maar nat!

Enne… OP Voorne-Putten en de leuke winkeltjes en producten van Proefschuur boeren en tuinders, zijn heel makkelijk bereikbaar vanuit het Westland. Gewoon de watertaxi naar de overkant nemen vanuit Hoek van Holland en je zit zo in Oostvoorne en Brielle. Leuk voor een dagje uit met de stichting (welke stichting dan ook…  )

‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *