Uitgebreid verslag Fietsen voor m’n eten voor Team Westland Break Out – 19/6/2021


Gisteren al een kort fotoverslagje, vandaag het uitgebreide verhaal over de Team Westland Break Out gisteren.

Met een versierde fiets en in Team Westland-tenue met de witte armband om zodat iedereen onderweg kon zien waar we op 19 juni voor fietsten, ging ik onderweg naar het Wilhelminaplein in Naaldwijk, alwaar de delegatie van BurgemeesterWestland Bouke Arends, organisatoren van Team Westland René van Dijk en Leen de Mos, raadsleden van de Gemeente Westland, meefietsers, Rob Veenman met de filmploeg van de WOS en fotografen en reporters van de regionale media, klaar stonden voor de officiële aftrap.
Het was zo onwijs gaaf om de opluchting te zien en voelen dat er weer een dag als deze georganiseerd kan worden. Heerlijk buiten en met ideaal weer: een beetje miezerregen maar verder droog en koel.
Om 10:00 luidde de burgemeester de toeter en kreeg ik van de mannen een zetje met mijn fiets, waarna de groep meefietsers mij in een lange slinger achtervolgde. Hierna ging iedereen zijn en haar eigen activiteit doen.
Mijn plan was om de hele Route 1 met winkeliers en stalletjes te fietsen, die ik op route.nl had uitgestippeld en die zoveel mogelijk aansloot op de 40 km Westlandse Kernenroute van Team Westland. Het handige was, dat er pijlen op de weg stonden voor hun route en dat ik alleen hoefde te onthouden welke verkooppunten ik ging bezoeken en hoe ik de kleine omweggetjes dan kon maken.
Ik fietste als eerste naar de Biefit Gezondheidswinkel, waar ik de Bee Happy thee kocht. Daarna naar Boeregoed, waar de rucola en een paar kromme jongens in de tas verdwenen.
Een stukje verder kocht ik honingsnoepjes voor onderweg bij Natuurlijk-Westland.
Bij Plukkerij Framblij was het heerlijk druk en nam ik een bakje frambozen en kersen mee.
Zo fietste ik verder de Poeldijkseweg op richting Poeldijk en volgde ik een heel stuk de uitgepijlde route tot Wateringen. Hier nam ik even een pauze door de lieve mensen achter Chocoladeatelier Onwijs Lekker, Wim Löbker en zijn vrouw Marian spontaan te bezoeken. De vlaggen stonden er niet, maar ik belde toch aan. En had meteen een vermoeden waarom de vlaggen er niet stonden. Wim is helaas gestopt met zijn chocoladeatelier… 😢 een onwijs lekker verkooppunt dat we nu van de kaart moeten halen…
Hij had nog wel wat chocoladerepen liggen, dus ik nam er een paar mee.
Na een uitgebreid gesprek fietste ik verder en begaf ik me weer onder de sportende mensen. Ik kwam het hardloopgroepje van René van Dijk tegen, die een marathon aan het lopen waren. Wat een toppers!
Volgende stop voor mij werd Lokaal Westland, waar Sandra Kaag-Rietveld en haar collega’s de bezoekers motiveerden om zoveel mogelijk tomaten te kopen en een donatie te doen voor de veldsla en rucola die ze van Baatje Grondverzet B.V. gesponsord hadden gekregen.
En wie kwam ik daar tegen? Meefietsers Gina Verzendaal en Ko Tijsmans die ook de route aan het fietsen waren voor het goede doel!
En ondertussen stond de Big Green Egg buiten om de filmploeg van BinnensteBuiten te verzorgen, die ze op bezoek hadden. Jaja, mijn grote vriend Alain Caron was weer in het (West)land, dus binnenkort weer een uitzending met een Westlands tintje.
Ik fietste verder de Bovendijk af, waarna ik de uitgepijlde route weer oppikte door Honselersdijk en naar Naaldwijk. Bij Inloophuis Carma nam ik weer een pauze met een stuk taart en een kopje thee in ruil voor een donatie.
Via het centrum van Naaldwijk fietste ik naar Het Blauwe Bessen Schuurtje, waar Anita en Koos een kraampje voor de deur hadden gezet, vol met zelfgebakken cakes, gedroogde blauwe bessen, thee, sap en plantjes, deels gesponsord door Nivo bouw B.V., De Carlton Tuincentrum, Ter Laak Orchids en de familie Molenaar van de Laan van de Heilige Lambertus.
Het was een gezellige boel want de groep steppers van Aad van der Voort kwam voorbij.
Ook heb ik eindelijk Gerda Vogels in het echt gezien. Leuk je ontmoet te hebben!
Ik kocht een plak cake voor het goede doel en vervolgde mijn weg.
Via de Lange Broekweg fietste ik naar De Lier. De stalletjes van Kwekerij Berkhoudt en Westlandpeppers heb ik stiekem overgeslagen, want ik wilde nog voor sluitingstijd bij Boer Pait aanwaaien en ik had bij het brengen van de posters al een buit meegenomen.
In De Lier rook ik de gegrilde kippenpoten van Poelier Jos Straathof en ik dacht: dat is lekker makkelijk voor het avondeten, als ik geen puf meer heb om te koken.
Dus de poten en een stuk kaas hop in de tas.
Even verderop zag ik weer vlaggen van Team Westland wapperen bij Echte Bakker Langerak, waar krentenbollen aan de mensen met een witte armband werden uitgedeeld. Ik had dus genoeg te eten onderweg.
Daar kwam bij Santé Holland nog een plak appelcake en een muntthee bij, die ik kocht voor een donatie. Sylvia Simons-vd Berg had het lekker druk met klanten, dus ik fietste door naar Maasdijk. Onderweg toeteren naar groepjes en enkelingen met een witte armband om, het leek wel een grote familie!
Een kwartier voor sluitingstijd kwam ik bij Eetvanpait aan, waar Coriza Hoogendonk nog wat laatste klanten hielp en uitnodigde een duit in de donatiedoos te doen. Deze blijft de komende tijd nog wat langer staan zodat nog meer geld opgehaald kan worden.
Ik deed mijn inkopen en fietste met een volle fiets door naar ‘s-Gravenzande, weer een stuk via de uitgepijlde route.
Nog even chocola halen bij Banketbakkerij Chocolaterie Van Aalst waar ook de donatiedoos op de toonbank stond.
Op het Marktplein was het ook lekker druk met Team Westland mensen en ik hoorde dat ik toch echt even langs Baatje aan de Vlotlaan moest gaan voor de spinningmarathon.
Dus zo fietste ik het laatste stukje van de uitgepijlde route en begaf me onder het feestgedruis. Het werd meteen een mooie afsluiting van de dag, toen René van Dijk werd onthaald en zijn marathon daar finishte. Slagerij Lunenburg bakte er hamburgers.
Ik fietste rond 16:00 naar huis om mijn bij elkaar gefietste buit in de koelkast te leggen.
Met 60 km op de teller en verschillende donaties onderweg, had ik mijn eigen steentje bijgedragen aan dit onwijs goede doel: Team Westland.
Natuurlijk blijft het doneren niet bij deze ene dag. Kon je niet meedoen gisteren en wil je wel doneren? Dan kun je het bankrekeningnummer vinden helemaal onderaan op deze pagina: https://teamwestland.nl/meedoen/breakout-19-juni-2021/
Heb je wel meegedaan gisteren? Deel je verhaal dan hier! Welke route heb je gefietst en wat was je buit? Ik ben er nieuwsgierig naar…
En bedankt voor jouw bijdrage!
Enne… woensdagavond komt er een uitgebreid verslag op de WOS, dus allemaal kijken!
Aan het tijdstip van dit verslag kun je wel zien dat ik weer hyperdepiepjes in mijn lijf had en erg vroeg wakker was. Niet vreemd na zo’n dag als gisteren. Nu even van bzzz 🐝 naar zzzz 😴

🚴🏼‍♀️💨💚💙❤️😴

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *