Verslag fietsen voor m’n eten en Taartfietsen – 25/4 – 30/4/2021


Er zijn van die weken dat je van van alles de smaak te pakken hebt. Vriendin Margriet Udding met wie ik onlangs samen een rondje Vlaardingen-Midden-Delfland fietste, heeft me aangestoken om te gaan trailrunnen. Dat is een sjieke term voor hobbelen door een bos, bergje op bergje af. Nou hebben we weinig bos in de buurt maar ook het Staelduinse had nog verscholen paadjes voor mij. Met de benenwagen in een hogere versnelling beweeg ik mij nu dus twee keer per week voort over de prachtige paadjes door het groen. En hoe heerlijk is dat om te combineren met eten scoren op de fiets.

Dus zondagochtend 25/4 vroeg in de ochtend fietste ik naar het bos. Na afloop van mijn trailrunrondje was de Westlandse Aardbei net geopend dus heerlijke verse aardbeitjes mee in de fietstas onderweg naar huis. Ondertussen ging m’n lief naar Bakkerij Huijsgemaakt terwijl ik een omelet maakte van eieren van Jelle&Stijn, paprika van Flower Art, ham van Slagerij Björn van Koppen, tomaatjes van Lokaal Westland, ui van Eetvanpait en een scheutje melk van DelflandseZuivel.
Maandag had ik nog wat fruit, yoghurt, vlees en broodbeleg nodig en weinig tijd, dus Keurslager Poleij werd de one-stop-shopping plek.
We aten opa’s gehaktballen in roomboter van de Biefit Gezondheidswinkel gebraden en broccoli van Boer Pait erbij. Natuurlijk een balletje zalf, met een beetje mayonaise bij de Biefit vandaan. De broccoli stoom ik altijd met een klein laagje water, zout, olijfolie en in stukjes gesneden knoflook in het water. De knoflook kwam van Hoeve Avondrust.
Woensdag weer tijd voor een trailrunrondje gecombineerd met fietsen voor m’n eten. Eerst naar het bos fietsen, hobbelen en na afloop aan de achterkant van het bos richting de De Jonghlaan voor eieren. Ik zag ineens bosvrouwtje Gonny de Kam die haar wandeling aan het maken was, dus al fietsend naast haar even bijgekletst.
Op De Jonghlaan 19 (‘s-Gravenzande) eieren gekocht, want die uit Vlaardingen gingen alweer hard op. Via het tunneltje onder de Maasdijk door naar de Groeneweg om bij Lanstomaten mijn voorraad tomaten aan te vullen.
Voor een recept had ik Parmezaanse kaas nodig dus ik fietste naar Kaashuis Tromp Naaldwijk. Het was alweer gezellig druk en levendig omdat net de terrassen weer open waren gegaan.
Nog even naar de Biefit voor nieuwe KarisCrackers en andere voorraden en mijn rondje van 12+4 was klaar.
Omdat m’n lief z’n moedertje in de watten ging leggen, die vorige week 80 was geworden, warmde ik een eerder vers gemaakt tomatensoepje op en ik deed er een kipfiletje gekocht bij Santé Holland doorheen. Die was eigenlijk bestemd voor een salade maar ik had geen zin om een salade te maken dus de soep werd er mooi mee verrijkt.
Wat je tussen de regels door nog niet leest, is dat we achter de schermen heeeuuull druk zijn met het omzetten van de huidige website naar een geheel nieuw ontwerp. Dit betekent dat de gehele database van inmiddels landelijk bijna 2500 stalletjespagina’s overgezet moet worden. Dit is een onwijs spannende klus, maar als er twee personen geschikt zijn voor deze uitdaging, dan zijn het wel onze ploegbaas van het stalletjesinvoerclubje Aad van Meurs en webdesigner Glenn van Doser Design. Tot in de nachtelijke uurtjes is Aad bezig om de bestanden tot in detail klaar te zetten zodat we straks de regiokaarten en het leesvoer in een ander fietsjasje hebben gestoken.
Dat ons monnikenwerk ook bij Gemeente Westland niet onopgemerkt is geraakt, merkten we al aan de nominatie voor de Westlandhart vrijwilligersprijs. Donderdag werden we ook nog even in het zonnetje gezet met een grote marsepeincake van Bakkerij Vreugdenhil vanuit CDA Westland. Gemeenteraadslid Pieter Immerzeel kwam de taart donderdagmiddag bij mij bezorgen en het werd nog een interessant gesprek over gezonde voeding want hij werkt bij een zadenbedrijf voor tomatenzaden. Dus een paar trosjes tomaten werden ook achtergelaten.
Ik maakte een karbonade van Het Poldervarken – Circulaire Varkenshouderij klaar met een kaskooltje van Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk en gebakken uien van Boer Pait Peter Hoogendonk en groene paprika van FlowerArt erbij.
Gisteren moest die grote cake bij zijn rechtmatige eigenaars terecht komen: de vrijwilligers achter Fietsen voor m’n eten. Nu fiets ik graag en veel, maar heel Nederland rond om alle voorfietsers te verrassen, dat werd hem nog niet. Dus eerst deze taart maar verdelen over de Westlandse vrijwilligers. Die andere hardwerkende mensen ga ik in de zomer in een rondje Nederland wel bezoeken en ontmoeten.
Dus gisteren na mijn praktijkafspraken in SuXeed Massage & Leefstijl, even een bodempie leggen en hup op de Vers-Express om te gaan Taartfietsen. Taartfietsen is dus niet zo’n uitgestippelde fietsroute om ingrediënten voor taart te scoren, hoewel dat weer een leuk idee voor een volgende route is, maar taart rondfietsen om uit te delen.
Eerst even iedereen appen om te vragen of ze thuis waren, om een mooie planning en route te bepalen. Het werd van huis naar Ria en Theo Roessen in Naaldwijk, vervolgens naar Marjan van der Enden in Wateringen, naar Aad en Wilma van Meurs in Schipluiden, naar Sanne Romijn-Oosterbaan in Honselersdijk en als laatste stop van die dag naar Ed-Corrie Feliksik-Herben in Monster.
Zoals jullie op het Westlandhart filmpje hebben kunnen zien, is Ria actief als stalletjesinvoerder en racende reporter. Ria en Theo fietsen graag en ook om eten te scoren en zelfs tijdens hun kampeervakanties speuren ze naar stalletjes langs de weg en boerderijen en kwekerijen, die Ria vervolgens zelf weer invoert. En waar ze leuke verslagjes over schrijft. Zo ook over die ochtend toen ze heerlijk natgeregend was tijdens haar rondje. De taart werd door mij bij Ria ingewijd door de eerste twee plakjes eraf te snijden en ze genoten er zichtbaar van.
Via Honselersdijk en Kwintsheul fietste ik naar Wateringen. Even wat groenten bij Middel Broekweg 107 halen en soeptomaten scoren bij Lokaal Westland om weer een voorraadje soep te kunnen maken.
Marjan is sinds een jaar of twee een zeer ijverig en secuur stalletjesinvoerder en ze is in de Westlandhart verkiezing zelfs betrokken bij twee genomineerde initiatieven doordat ze tijdens het wandelen ook afval raapt voor Clean up team Westland.
Als je goed kijkt naar de foto zie je dat haar hondje ook niet kan wachten om de taart te aanschouwen.
Via Den Hoorn naar Schipluiden. Bij Aad en Wilma heb ik even heerlijk een kopje thee gedronken, terwijl Aad even zat uit te puffen op de bank. Hij was net klaar met alle voorbereidingen voor de migratie van de website en dat betekent dus een paar dagen vrij voor Aad. Zal het hem lukken om ook echt vrij te nemen?
Op naar de volgende stop: Sanne die zo fijn helpt met het beheer van deze Facebookgroep. Ledenverzoeken screenen, reacties en rapporteringen in de gaten houden, om de tijdlijn vrij te houden voor tips en fietsverslagen.
Zo fijn om haar al bijna vanaf het eerste uur binnen de vrijwilligersclub te hebben!
Via Poeldijk fietste ik over de Casembrootlaan naar de Madeweg om op nummer 74 radijsjes te kopen bij het stalletje van JongFresh. Laatste stop van het Taartfietsen werd Corrie en eindelijk ontmoette ik ook de Ed van Ed-Corrie. Ed en Corrie wonen in een van de mooiste Monsterse huizen met historie en ze gaf me maar wat graag een rondleiding, terwijl Ed de thee maakte.
Corrie heeft binnen ons platform een dubbele functie: beheerder van de facebookgroep en stalletjesinvoerder. Van alle markten thuis dus die Corrie.
Na deze gezellige uitblazer ging ik nog even terug het dorp Monster in om bij de recent overgenomen slager een kijkje te nemen. Toen ik in oktober voor opnames van een documentaire in Alblasserwaard/Vijfheerenlanden was, ontdekte ik Vleesboerderij Barten. Onlangs werd de Keurslager in Monster door hen overgenomen en is de winkel nu Barten’s slagerij Monster. Het vlees komt van de vleesboerderij en de winkel is echt een bezoek of vaker waard.
Ik nam wat vlees voor gisteren en vandaag mee, vleeswaren en grillworst. En we raakten in gesprek over deze Facebookgroep.
Nog even via de Poelzone naar huis fietsen en met 43 kilometertjes op de teller was het weer een mooi avontuur.
Meteen aan het koken want het was alweer etenstijd. De kasboontjes die ik aan de Middel Broekweg had meegenomen in de pan en Muiderslotjes erbij en de maaltijd was compleet.
Het kleine stukje taart dat nog over was, verdween in het mondje van m’n lief, want ook zonder hem zou ons platform niet zijn wat het nu is.
Er zijn natuurlijk nog meer vrijwilligers om te bedanken, wie weet komt er wel weer een taart of cake uit een of andere hoek aanwaaien en dan heb ik weer een rondje Taartfietsen. Hinthint aan de andere gemeentepartijen die ons willen feliciteren. En anders zorgen we daar gewoon zelf voor….

🚴🏼‍♀️💨🍰

Commentaren zijn gesloten