Verslag soort van Paasbrunchfietsen nummer 3 – 3/4/2021


Zaterdagochtend was voor mij het moment om nog even wat laatste lekkers voor de paasbrunchtafel bij elkaar te sprokkelen. Ik bleef lekker dicht bij huis want drie keer 55-60 km in een week in de beentjes, dat voelde ik wel.
Het werd een geïmproviseerde route 1, een paar punten eraf en een punt erbij: Kwekerij de Haak. Ik had vrijdag op de terugweg nog Berry d’Amours oftewel die met liefde geteelde aardbeien willen halen. Maar ze waren vrijdag al binnen een uur uitverkocht geweest, dus ik moest vroeg op de trappers om nog wat te scoren.
Om 9:00 was het al lekker druk en ik nam drie doosjes mee. Achterlangs en een stukje door het Staelduinse Bos om naar de Heenweg te fietsen, een waterig zonnetje kwam al door. Via de Dijckerwaal en de Poelkade, waar een stevige tegenwind nog meer verzuring in de beentjes gaf. Toen was ik bij punt 12 van route 1: Boeregoed.
Natuurlijk nam ik die heerlijke asperges mee, maatje AA. Hollandaisesaus erbij en nog een paar andere zaken zoals bospeen, rucola, radijs, witlof en perssinaasappels voor m’n lief. Het was lekker druk, maar ik was net voor de meute.
Van punt 12 naar punt 1: Bakkerij Huijsgemaakt. Ook hun paasstol kon ik niet laten liggen en ik nam er wat zachte broodjes mee. Bij punt 2 Meesterbakker Roodenrijs was ik in Kwintsheul al geweest, dus door naar punt 3: Kaasmeester Richard.
Stukje brie, feta en Breeje Durper oude kaas plakjes voor m’n lief mochten niet ontbreken. Wandelend naar punt 4: Keurslager Poleij om vlees en vleeswaren voor paasbrunch en diner te halen. Nog wat spekblokjes mee voor de zuurkoolstamppot die ik van die pot van Hoeve Avondrust deze week nog wil maken. Buiten wordt het koud en guur en ik heb ook nog een rookworst van Bavette Farmshop in de vriezer liggen. Dus nog één keer een stamppot.
Bij punt 5, Banketbakkerij Chocolaterie Van Aalst stond zo’n lange rij, wat natuurlijk een goed teken is, dat ik besloot om de laatste kilometer naar huis af te leggen.
Toch nog 13 kilometertjes en een flinke buit uit de buurt.
Gisteren was Paasbrunch dag 1. Eitjes van Boerderij Landlust Maasland in het pannetje water pruttelen, vlechtbrood van De Winkel van Hoeve Biesland in de oven afbakken. Ondertussen dekte m’n lief de tafel mooi, sneed wat aardbeitjes en perste zijn sinaasappels.
Ik ging aan de slag met een schaal met broodbeleg van Poelier Jos Straathof, Kaasmeester Richard en Keurslager Poleij. En de boerenkaas van Kaas- en Zuivelboerderij van Winden erbij. Ik maakte een lekkere vlaflip van frambozensiroop van Plukkerij Framblij, vla en yoghurt van DelflandseZuivel, frambozen en blauwe bessen van Boeregoed.
Roomboter van de Biefit Gezondheidswinkel op tafel, latte macchiato met melk van Hoeve Biesland en een fles melk van de Dwarrs koeien van Hoeve Rust-hoff. Broodjes en paasstol van Bakkerij Huijsgemaakt, tomaatjes van Lokaal Westland en de koeienkopjes die ik vrijdag bij Bouwlust had gekocht. Het werd een vrolijk en smaakvol geheel.
En natuurlijk ging de helft weer terug in de verpakkingen. Want we zijn wel bunkeraars, maar zoveel als op tafel stond, konden we niet in een keer op. Vandaag wordt dus de after-eerste-paasbrunch-party, en zo volgen er de komende dagen meer lekkere ontbijtjes, vermoed ik.
Zo, dit was weer een lekker stukje leesvoer voor deze extra vrije dag. Veel anders dan binnen lezen bij je kacheltje zul je niet te doen hebben. Of ga je nog een lekker fietsrondje maken vandaag?
  ‍♀️ ☁️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *