Verslag scharrelen voor m’n eieren – 17/9/2017


Vandaag had ik vette pech. Na een hardlooprondje in een zonovergoten Het Staelduinse Bos ging ik op zoek naar verse scharreleieren. Ik voelde me een beetje een moderne jager-verzamelaar zo op m’n fietsie, maar ik ving bot… ehh… eierschalen… ehh… lege doosjes. Wel een nieuw stalletje erbij gevonden op Van Oosthuijzelaan 2, vlakbij het bos.

Maar het eierdoosje daar was leeg. En bij de De Jonghlaan 19 stond de kar met eieren er (nog) niet. Dan maar doorfietsen naar Francis D Vette maar ook daar trof ik een lege kist. Waren de kippen met zondagsrust of waren jullie 1291 andere leden me allemaal voor…? Gelukkig heb ik nog een paar eieren voor morgenochtend, dus morgen weer een ritje te doen.

Vanavond heb ik die heerlijke stooflappen uit het vleespakket van de Delflandse Vleesmeesters klaargemaakt met uien, laurier en knoflook in de jus. Ook waren de stoofperen van de Waellandweg aan de beurt. Het waren geen gieser wildemans en werden niet zo rood, maar waren toch erg lekker. Ik doe altijd water met veel kaneel en een flinke scheut Zoete Spaanse wijn in de pan, dat trekt dan zo heerlijk in de peren.

Nu nog een zoetsappig oogmeloentje van Naaldwijkseweg 116 verorberen en dan kan dit meissie weer verzadigd gaan voorbereiden op een drukke werkdag in haar praktijk en op weer een nieuwe fietstocht voor eieren en andere zaken.

Misschien morgenochtend 1300 leden?
Fijne avond nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *