Verslag samen fietsen voor m’n eten – 7/9/2017


Vandaag heb ik mijn eerste fietstocht samen met mijn vriendin én persoonlijke soepexpert Linda Bosman gemaakt. Ze wilde een grote pan tomatensoep gaan maken en alles langs de weg kopen. Ik had ook voor twee dagen eten nodig want morgen ga ik naar het Healthy Food Congress (daarover morgen misschien meer).

We begonnen bij Het Blauwe Hek om wat handgemaakt afbakbrood te halen.
Daarna reden we door richting de kippenboer Gebrs van der Ende Maasdijkmaar ik schoot een verkeerd laantje in en we belandden ineens op de Tuindersweg bij de tip van Ilze Visser, het winkeltje waar je bij de garagedeur moest aanbellen. De vrouw deed open en plots stonden we in een marktplaats met meubels, servies en speelgoed met een hoekje fruit en groenten.

Linda kocht een gigantische komkommer die niet eens in haar fietstas paste. Ik nam frankenthaler druiven mee, heerlijk!
Ik bedacht me opeens dat ik was vergeten om veel contant geld mee te nemen dus een ritje naar de dichtstbijzijnde pinautomaat van Rabobank Westland was nodig. Bij de kippenboer kon ik gelukkig wisselen. Ik kocht twee grote kippenpoten om te grillen dus maaltijd nummer 1 was bijna compleet.

We zagen ineens het bord van Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk en gingen een kijkje nemen. Ze hebben daar zelfs tweedehands fietsen, dus als mijn 8 jaar oude zwaar verroeste ‘goedkoop is duurkoop’ fietsje het een keer begeeft, weet ik waar ik ook een kijkje kan nemen.
Wat een leuk groente- en fruitwinkeltje hebben ze daar!
Ik kocht broccoli en paprika en Linda ontdekte de zelfgemaakte sambal.

Ons volgende doel was de Polderhaakweg maar we verdwaalden en hebben er toen maar voor gekozen om de Bonnenlaan op te gaan richting de lekkerste zoetste cherrytomaten aan de Haakweg Kwekerij de Haak. Dat wordt een soep met een ander smaakje dan Linda gewend is dus.

Nu nog mozzarella voor de hapjes die Linda ook wilde gaan maken. Dan is Kaasmeester Richard nu de makkelijkste keuze, dichtbij en wat een vakman (nee, ik heb geen aandelen in zijn zaak).
Hij had helaas geen kleine bolletjes dus Linda koos voor iets anders: de ‘fietsen voor m’n eten’-speciale-aanbieding op de Breeje Durp oude kaas. Ik nam een overheerlijk kruidenkaas waarvan de maker het recept niet prijs wil geven, zo geheim is het…

Als lekkere tussenstop kozen we voor Eetcafe “De Witte” op het Marktplein. Bijzondere latte met witte chocoladesmaak. Ik haalde nog wat gehakt bij Keurslager Poleij en daar scheidden onze wegen.
Fietsen voor m’n eten is al superleuk, maar samen nog net ietsje leuker!

Vanavond kwam er onverwachts familie dus ik heb niet gekookt. Ik kan dus nog twee dagen vooruit met al die lekkere spullen.

Waar ben jij vandaag geweest langs de weg om je eten te kopen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.