Verslag samen fietsen voor m’n eten – 10/10/2017


Vanmorgen had ik eerst wat afspraken in mijn praktijk. Toen kwam vriendin van de show Jessica Stoffels spontaan langs en spontaan ontstond het idee om samen te gaan fietsen voor ons eten. We starten eerst met de kippensoep van Linda Bosman, krachtvoer voor het fietsen.

We begonnen onze fietstocht bij Mijnie van der Knaap op de Dwarshaak 30 (Hoek van Holland). Eerst even geld pinnen want bij veel stalletjes wordt uitsluitend contant geld aangenomen.

Op pad met twee zakken vol met plastic en papieren zakjes en bakjes die ik opgespaard had, want Mijnie gebruikt deze opnieuw. Door haar hoef ik dus nog minder vaak naar de plastic container en zij is er blij mee. Ik zag heerlijk uitziende radijsjes bij haar liggen en mijn oog viel ook op kleine rode kooltjes. Ik heb nog nooit zelf rode kool gemaakt (schaam schaam) dus daar werd het weleens tijd voor.

Onderweg nog even eieren gehaald bij de De Jonghlaan 19 (‘s-Gravenzande). Toevallig kwam de jongen van de eierhandel naar buiten om de centen in ontvangst te nemen dus even een praatje gemaakt. Ze hadden wel veel meer klanten sinds een tijdje. Hoe zou dat nou komen? 

Door naar Coriza Hoogendonk aan de Polderhaakweg 29 (achter het dorp Maasdijk) voor uien en meer lekkers. En wat stond er op het bord: witlof! Daar kreeg ik meteen trek in en de rest van onze fietstocht ontstond vanzelf. Nog wat uien en peren mee en door de blubber terug naar de weg. Coriza was er zelf niet maar we werden fijn geholpen door Piet (?).

Volgende stop: ‘de’ kippenboer Poelier Gebrs. van der Ende Maasdijk (geen familie, geen aandelen, maar al sinds ik geboren ben de favoriet van mijn ouders). Heerlijke gekruide kippenpoten gehaald. Toen viel mijn oog op een bord aan de wand: ze verkopen hier ook biologische kip van de Polderhoen! Wisten jullie dat al? Wel ingevroren maar voor een volgende keer als ik wat vroeger op de dag kom, het proberen waard.

Via Zorgbakkerij Het Blauwe Hek reden we terug naar Naaldwijk. Tijd voor een bakkie aldaar met stiekem een klein taartje d’r bij. Met een nieuw brood voor in de vriezer om de komende weken te nuttigen, fietsten Jessica en ik weer door naar de laatste stop.

Ik had namelijk nog ham en paneermeel voor op de witlof nodig en die Bulgaarse yoghurt is zo lekker dat-ie alweer op was. Cindy van Domburghad ook de vuilniszakjes van aardappelzetmeel voor in mijn groenafvalbakje klaarliggen. Weer een reden om niet meer naar de appie te hoeven.

Ik nam afscheid van Jessica en fietste weer bepakt, bezakt en voldaan naar huis. Spontane samen-ritjes zijn de leukste!
Jessica, deel jij ook nog even wat je gekocht hebt?

Vanavond heb ik dus witlof met ham en kaas gemaakt. Boerenkaas van Kaasmeester Richard en paneermeel erop en even onder de grill.
Lekkere gegrilde kippenpoot erbij en jammie!

Heb jij vandaag nog gefietst voor je eten?
Tomeloos nieuwsgierig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *