Verslag samen fietsen voor ons eten – 16/4/2021


Wat een prachtig fietsweertje was het gisteren! Dat vroeg natuurlijk om een lange tocht. Mijn vriendin Margriet Udding woont in Rotterdam en zo waren we op het idee gekomen om ergens tussen Rotjeknor en het Breeje Durp af te spreken om elkaar weer eens te zien. Bavette Farmshop in Maasland leek mij de ideale plek daarvoor. En zo geschiede…

Ik zat al heerlijk zen op het bankje bij Bavette te wachten met een tingeltangel muziekje op de achtergrond en het zonnetje op m’n bol, toen de telefoon ging. “Ik ben er ook, maar waar ben jij dan?”. Even naar de achterkant van Sonnetje fietsen en dan zie je me daar op het bankje zitten, Margriet.

We bestelden een takeaway broodje om heerlijk buiten op te peuzelen. Het werd een desemstokbrood warm vlees, heerlijk met champignons, prei, paprika en uien en chilisaus. Wat een feest was dat broodje! Het gezellige gezelschap maakte het natuurlijk nog beter.

We kozen een picknicktafel in de buurt uit om van zon en broodje te genieten. Het was toch nog best fris dus na het broodje snel weer in beweging. Even inkopen doen in de Farmshop, ik nam er hamburgers mee die in mijn koeltasje mooi konden fungeren als koelelementen voor de zuivel die ik nog wilde kopen.

We fietsten via de Korte Buurt / Broekpolderweg onder de A20 door naar de Zuidbuurt. Bij het niet te missen bord lang de weg fietsten we de oprit bij Hoeve Avondrust op. Het was nog even druk in de winkel dus we kregen eerst een uitgebreide rondleiding aangeboden. Nou, daar zeggen we geen nee tegen.

Ik ken Margriet al sinds 2007 toen we samen de orthomoleculaire studie volgden bij de twee Jan’s, Jan Bronswijk en Jan Blaauw (Ortho Linea). Sindsdien boeien voeding en voedingsstoffen ons mateloos en hebben we regelmatig ontmoetmomenten, waarbij vooral Margriet haar kookkunsten vertoont. Ik kan lang niet zo goed en creatief koken als Margriet dus ik neem haar graag mee naar plaatsen waar anderen dat veel beter kunnen. Schoenmaker blijf bij je leest, zeg maar.

Die rondleiding bij Hoeve Avondrust bleek dus prachtige voeding voor de geest en ziel te zijn. Langs de kippetjes, bezige bijtjes, de moestuin en de vele oude en nieuwe fruitbomen, waar Mirjam haar jams, honing en andere conserven van maakt. De snijdende noordenwind was koud door de boomgaard en we besloten weer te gaan fietsen. Maar niet nadat we inkopen in het winkeltje hadden gedaan. Ik koos voor een potje japanse wijnbessenjam en een vlaardbeienjam, waarvan we net gezien hadden waar de vruchtjes straks weer groeien. Verder nam ik knoflook en rode ui mee.

We fietsten ons weer warm langs de surfplas en door de Broekpolder en zo kwamen we bij Holyweg 16, Vlaardingen, bij het stalletje van Jelle&Stijn en Streeckproduct.nl, van de twee broertjes en hun zus die al zo jong ons van de lekkerste eieren en groente en fruit voorzien. Ik nam een doosje eieren mee en zag ook heerlijke snoepkomkommertjes liggen. Margriet nam een zakje courgettes mee.

We fietsten een gedeelte van de Paasbrunchfietsen route 5 verder naar Schipluiden, over de Breeweg door De Kapel, Zouteveen en Negenhuizen. Ook Margriet was verrast dat deze gehuchten een eigen naam hebben. Met het zonnetje erbij waanden we ons even op vakantie… en dat dan zo dichtbij!

We dronken nog een takeaway thee bij Het Raadhuis in Schipluiden op een bankje aan de overkant van de gracht. Hoe lastig het ook is dat de terrassen nog niet open zijn, er is altijd wel een bankje te vinden om je versnaperingen te nuttigen.

Hierna gingen we ieder weer ons weegs, Margriet terug naar R’dam en ik naar ‘s-Gravenzande.

Ik fietste via de trambrug over de oude trambaan richting De Lier. Bij Boerin in Midden Delfland even een praatje met Jacqueline Van Staalduinen Verkade terwijl ze twee flessen melk voor me tapte.

Verder naar De Lier om bij Poelier Jos Straathof gegrilde kippenpoten mee te nemen en een stuk kaas en vla en yoghurt van DelflandseZuivel. Mijn buit was weer compleet. Via de Kanaalweg, waar ik nog een mooie foto schoot, de Snelbinder, de Opstalweg en de Dijckerwael fietste ik naar huis. 46 kilometertjes op de teller.

Het was een mooie buit op tafel en het werd vrijdag-gemakdag: gegrilde kip met rauwkost. Bospeentjes van Boeregoed en komkommer van Flower Art. Dat ik daar eerder komkommer heb gekocht, hebben jullie nog niet in een verslag kunnen lezen. Het maakt namelijk onderdeel uit van zaken die achter de schermen in het geniep worden bekokstoofd. Dinsdag worden we uit ons geheim-houden-lijden verlost en mogen we het van de daken schreeuwen….

Op mijn telefoon nog een appje van Margriet: “Wat een geweldige dag! Ben helemaal rozig. De courgette zit in de oven😋”. Met twee foto’s erbij waar ik ook weer trek van krijg…. Dit was voor herhaling vatbaar dus!

🚴🏼‍♀️🚴🏼‍♀️💨💨

Commentaren zijn gesloten