Verslag samen fietsen voor ons eten – 14/5/2021


Wat een heerlijk fietsweertje was het gisteren! Een prachtige dag voor een fietstochtje samen met vriendin Margriet Udding. We hadden om 12:00 afgesproken om te gaan lunchen bij Koffiehuis de Hooiberg in ‘t Woudt. Een mooie plek onderweg ongeveer in het midden tussen Rotterdam en ‘s-Gravenzande.

De lunch was bijna niet nodig geweest en met de insectenstand lijkt het dit jaar ook wel goed te komen. Een tip: ademen door je neus tijdens het fietsen. Want met open mond vang je zo wel een lunch aan vliegjes en mugjes bij elkaar. En af en toe een in het oor of een aanval van een hommel op m’n wang, was ook mogelijk. Maar dat alles is natuurlijk een goed teken voor de kringloop der natuur. En voor de groei van ons eten.

Ik streek neer aan een tafeltje bij De Hooiberg en maakte kennis met de nieuwe eigenaar Robin. Hij had het te druk voor een praatje want het terras stroomde snel vol met fietsers en andere levensgenieters. Ik genoot van een chai latte, terwijl ik wachtte op Margriet die even verdwaald was geraakt en een omweggetje van een kwartier voor de kiezen had. We bestelden een warme geitenkaas salade en bespraken de route van de middag.

Via het fietspad vanuit ‘t Woudt (Gasthuispad) fietsten we over het Meerpad achter kassen en langs water en bomen en veel fluitenkruid en koolzaadbloemen richting Den Hoorn. Het was een pad dat zelfs ik ook nog nooit gefietst had, dus een verrassing. Over de A4 het oude tuinderslaantje naar Den Hoorn en via de Harnaschpolder langs Brouwerij thuis (die helaas nog niet open waren) richting Schipluiden.

Even bij Op Hodenpijl naar binnen om een fles van die 100% perensap en vlees van Hoeve Biesland te kopen. We zouden bijna weer een terras pakken in die prachtige tuin, maar we waren net op pad dus gauw weer door.

We fietsten langs het water richting Schipluiden waar we genoten van zon, groen, water, beestjes in het oog en… Wilma van Meurs die ons opeens voorbij zoefde.

Door Schipluiden fietsten we naar de trambrug om vervolgens bij Kaas- en Zuivelboerderij van Winden een stop te maken. Even kalfje knuffelen en in het winkeltje melk, vla en roomboter kopen. En kruidenboter van Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk, die ze daar ook verkopen.

Door naar de volgende boerderij: Hoeve Bouwlust. Hier maakten we even een langere stop want na het shoppen in de streekwinkel werd het tijd voor een boerderij-ijsje. Het was lekker bedrijvig bij Bouwlust, de camping stond vol en ik werd ook nog verrast door een… groene emmer. De boerderij bestaat 200 jaar! En ter ere daarvan werd mij deze prachtige emmer uitgereikt. Die mij goed van pas gaat komen in mijn eigen sleurhut.

Met de boodschappen weer in koeltas en fietstas en de emmer aan het stuur, fietsten we verder de voormalige trambaan af en het fietspad op richting Maasland. We fietsten een rondje om de kerk en waanden ons even op fietsvakantie.

Laatste stop werd Sonnetje waar we wel weer even een terrasje pikten, tijd voor thee en even uitblazen voordat we onze eigen rit naar huis weer gingen maken.

Natuurlijk nog even naar Bavette Farmshop en we gingen ieder weer ons eigen pad op. Maar niet voordat we nog even genoten van parende (of om een wijfje vechtende) brulkikkertjes.

Ik fietste langs de A20 richting Maassluis en via de Maasdijk fietste ik recht naar huis. De Vers-Express weer goed gevuld met boerderijzuivel en wat Boeregoed groenten, die ik bij Bouwlust gescoord had. En een emmer… die me met tegenwind naar huis toch wel wat parten speelde zo aan mijn stuur.

Voldaan moe kwam ik thuis waar ik de buit bewonderde en een plek gaf in de koelkast.

Margriet weer bedankt voor de gezellige middag! Op naar de volgende fietsdate…

🚴🏼‍♀️🚴🏼‍♀️💨💨🙏🏻💙💚

Commentaren zijn gesloten