Verslag Rust-en-Restjesdag – 22/10/2017


Gisteren had ik al alles in huis gehaald voor het eten van vandaag. Bovendien trok het weer (in combinatie met een vervelende verkoudheid) me niet echt om naar buiten te gaan. Niet gefietst dus.

Vanmiddag een overheerlijke uitsmijter gemaakt met dubbeldooier eieren en uien van Peter en Coriza Hoogendonk (Polderhaakweg 29, achter Maasdijk), tomaat van Naaldwijkseweg 175 (‘s-Gravenzande), paprikaatjes van Van de Kasteelestraat 89 (‘s-Gravenzande) en kaas van Vers5 kaas en noten uit Wateringen. Brood eronder van Zorgbakkerij Het Blauwe Hek.

Vanavond eindelijk die heerlijke goulash stoofschotel van de Delflandse Vleesmeesters gemaakt. (Zie het recept bij de foto’s).
Het vlees gebraden in olijfolie van de Biefit Gezondheidswinkel, ui en knoflook toegevoegd, zelfgeplukte en gedroogde laurier van Stadstuinderij Buitenleeft, daarna rode wijn en bouillon en blokjes zoete aardappel. 2 uur laten stoven en op het eind nog spinazie erdoor roeren. Ik had minder spinazie erin gedaan omdat ik die stoofpeertjes van het Westlands Museumerbij wilde maken, in zoete rode wijn van de Westlandse Wijnhandel.

Het eindresultaat was verrassend lekker, voor herhaling vatbaar. Nog één pakketje vlees: de schenkel. Deze week maar eens kijken of ik die in soep kan verwerken. En dan ga ik gewoon weer een nieuw vleespakket bij de molen in Schipluiden (naast Van Leeuwen diervoeders) halen want het is goed bevallen. Niet op de fiets want dan is het ontdooit voordat ik thuis ben. Nog bedankt voor de tip destijds, Ineke Moerman!

Dacht jij vandaag ook: mij niet gezien op de fiets?
Of was je een grotere bikkel dan ik en heb je je door wind en regen gebaand om te fietsen voor je eten?
Deel ook je verslag, ik ben er nieuwsgierig naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *