Verslag Rust-en-Restjes-dagen – 28/10 – 31/10/2018


Kregen jullie al afkickverschijnselen, misten jullie de verslagen bij je ontbijtje al? Nou, waarschijnlijk net zoveel als ik het fietsen en schrijven gemist heb. Vier dagen eten van mijn verse voorraad die ik zaterdag had gehaald, het kan maar ik begon al rare spiertrekkingen te krijgen.

En wat kun je allemaal maken als je een keer een volle Vers-Express haalt? Nou best veel, en lekker! Zondag was ik in m’n uppie, skimaatje was skiën zonder z’n maatje, maar met collega’s. Dus wat ga ik dan doen? Genieten van eten natuurlijk. En opruimen in m’n kantoor. Leeg bureau (en tafel, en kast), leeg hoofd, nieuwe creativiteit. Nou dat heb ik geweten! De nieuwe ideeën stroomden weer volop deze week.

Ik lunchte zondag met de oppiepmaïsbroodjes van Zorgbakkerij Het Blauwe Hek, broodbeleg van Keurslager Poleij, roomboter van Kaas- en Zuivelboerderij van Winden en melk van DelflandseZuivel. En een halfje met stoofperenjam van Sylvia Simons-vd Berg van Santé Holland, Oudecampsweg 29, De Lier. Heb je al gezien wat een leuke fietstocht ik met haar samen heb uitgestippeld? Snertfietsen! Zie https://www.fietsenvoormijneten.nl/snertfietsen-8dec/

Na uren opruimen rolde ik eens uit m’n kantoor om te gaan avondeten. Ik hoefde daar weinig voor te doen, want de avond ervoor had ik zoveel salade gemaakt, dat ik die uit het bewaarbakje zo in een schaal kon schuiven en naar binnen. Glaasje perensap van Op Hodenpijl erbij en klaar. Ik hield het opruimen voor gezien toen m’n maatje weer vol verhalen thuiskwam.

Maandag begon de dag weer zoals gewoonlijk om 4:45. Eitje van de De Jonghlaan 19 (‘s-Gravenzande) koken en samen ontbijten. En aan de slag in m’n praktijk, massages geven en m’n kantoor verder opruimen. Jaja dat was echt een beetje een rommeltje geworden met 14 jaar dossiers aanleggen, geen rem hebben op die 1000 ideeën per dag, jarenlang lid zijn van vakbladen maar geen tijd om te lezen, een keer verhuisd zijn van kantoor en weer terug en ook nog alles wat uit mijn pen gepubliceerd is, netjes willen plastificeren voor het nageslacht dat er niet meer komt. Kun je je dan voorstellen hoe je kantoor er ongeveer uitziet? Categorie bom-ontploft zullen we het maar noemen.

En waarom ik nu ineens zin heb om het op te ruimen? Geen idee, ik laat het maar gewoon gebeuren voor dat gevoel weer over gaat. Dus snel even een lunch met Griekse yoghurt en gebroken lijnzaad van de Biefit Gezondheidswinkel, bananenchips van Het Blauwe Hek, notenmix van Wessels van Farm I See en appelkaneeljam van Sylvia, Santé Holland. En aan de slag!

Ik verheugde me ondertussen al op het maken van mijn favoriet voor het avondeten: spruitjesstamppot. Ik had alle ingrediënten vrijdags en zaterdags al gehaald: spruitjes en uien bij Boer Pait Peter Hoogendonk, gerookte kip bij Poelier Gebrs. van der Ende Maasdijk, rookworst bij ZWAARD, slagerij & traiteur in De Lier, kastanjechampignons en spekblokjes bij de Biefit Gezondheidswinkel. Knoflook had ik nog van de Biefit en aardappel toen van Fanny Beishuizen gekregen. Het eindresultaat mocht er zijn: m’n lief at er bijna zijn vingers bij op.
(Recept: https://www.smulweb.nl/…/Stamppot-met-spruitjes-spek-ui-cha…)

Dinsdag heerlijk ontbeten met een schaaltje bananenyoghurt van DelflandseZuivel, aardbeien van Westlandse Aardbei, granola van Bakkerij van Malkenhorst voor m’n lief en muesli van de Biefit Gezondheidswinkelmet gemengde zaden van Het Blauwe Hek voor mij. Na wat praktijkafspraken werd het qualitytime voor m’n schoonmoedertje. De dames lunchten bij Brasserie De Dames en daarna liep ik nog even langs Keurslager Poleij omdat ik nog vlees nodig had voor bij de avondstamppot. Jaja ik ben gek op stamppotten en die tijd komt er weer aan. (Hoewel het weer aankomende week weer gaat omslaan naar zomers met die 15 graden…)

Het werd een hutspot en m’n schoonmoedertje at mee. Met de peen en uien van Boer Pait en de aardappelen van Fanny, een ‘match made in heaven’. Beetje mosterd van Overesch ecologische landbouw erover (die had ik nog uit Salland) en de gevulde varkensfiletlapjes van Poleij erbij in roomboter van de Biefit gebakken, smullen!

Na het eten genoten we nog even heerlijk van de druiven van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight (zie toch zeker even de foto van een daarvan smikkelende schoonmoeder). Wist je dat dat nog maar een weekje kan? Dan is de oogst opperdepop.

Woensdag begon de dag met een klein uitsmijtertje als ontbijt. Twee dubbeldooier eitjes van Boer Pait, ham van Poleij, tomaatjes van Roel de Bakker en kaas van Kaasmeester Richard erover, meteen wakker.

Ik moest de hele dag met de dakloze vierwieler op pad voor zakelijke gesprekken en nam een voorraadje eten mee: brood van Bakkerij Vreugdenhil, met boter van Kaas- en Zuivelboerderij van Winden, broodbeleg van Keurslager Poleij en appeltjes van Boeregoed, gekocht bij Farm I See. Daar kwam ik de dag wel mee door. ‘s Avonds heb ik me laten verzorgen door de Naaldwijkse horeca, want die gesprekken waren zwaarder dan ik had verwacht. Ik heb er zelfs een leuke avond over voeding door moeten afzeggen.

En dan merk ik dat een paar dagen niet fietsen al z’n sporen nalaat. Ik mis dan die frisse lucht door m’n longen en fietshelm (haren zitten natuurlijk strak ingepakt dus die vangen geen wind). Een paar dagen binnen zitten met de geur van een brandende CV-installatie is niks voor mij.
Dus hup weer naar buiten!
Volgende verslag van weer een leuke fietsdag, komt eraan…

Heb jij dat ook dat je het fietsen gaat missen zo in dit najaar?

Later!

‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *